31 August 2008

Forelsket i Noro Keryon...

Jeg er forelsket i Noro Keryon..., som er et utrolig, fantastisk og vidunderlig flott garn fra Japan....

Er ikke fargene nyyyyydelige?


Noro Keryon sokkegarn - nr. 180

Det er ikke mange ukene siden jeg første gang ble oppmerksom på dette garnet, og det var selvfølgelig via en strikkeblogg. Jeg ble nesten momentant betatt, og jeg googlet garnet. Men det tok likevel noen uker før jeg fikk somlet meg til å bestille det. Jeg har bestillt det via Pinnsvin Design, men jeg tror de også har det i Tjorven, en garnbutikk som ligger på Majorstuen. Men jeg er liksom ikke i Oslo hver dag...

Ihvertefall mottok jeg garnet i slutten av forrige uke og det var forelskelse med første blikk. Garnet er enda flottere en det inntrykk jeg fikk via nettet. Fargene er så utrolig strålende, når du ser på garnet i dagslys er det nesten så det skjærer deg i øynene.
Jeg bestillte kun en hespe på 100gr, det var såpass dyrt at jeg ville være sikker på at jeg likte det før jeg eventuellt kjøper mer. Men jeg kommer garantert til å kjøpe mye av Noro.


Jeg måtte øyeblikkelig begynne å strikke, måtte se hvordan det så når det ble strikket og hvordan det føltes å ha i hånden. Garnet er utrolig drygt, har snart strikket en vante og det synes nesten ikke på nøstet.

Mønsteret er et gratismønster fra Drops, det kan du finne her.


Selv om jeg nå har gitt bort masse restestoffer til Timotei som vant blog-candy'n, har jeg fortsatt litt igjen. I går begynte jeg å sy sammen noen reste stoffstrimler i sterke farger. Kan ikke helt huske hva jeg har sydd av dem tidligere, men noe er det da ettersom jeg hadde rester.... *teflonminne*....*blush*....

Hadde ingen formening om hva det skulle bli, "veien blir til mens man går" prinsippet.

Etterhvert lignet det mer og mer på en veske. Hadde jeg visst det da jeg begynnte hadde jeg nok sløyfet den sorte stripen midt på vesken ettersom jeg har det samme stoffet på kanten...., men sånn er det når man ikke har noen formening om hva man skal lage når man begynner på prosjektet.

Men den ble da grei som en "hjemmeveske", enten til oppbevaring av litt strikketøy eller Bertines leker.

xoxo
synnøve

7 comments:

. said...

Nydelig garn, flottefarger!!
Kan godt forstå at du ble forelsket.
Gamlå

Pinneguri said...

Jeg har også strikka litt i Noro, votter i sokkegarn og så holder jeg på med et skjerf. På Tjorven koster det en formue, mens via eBay er det fint mulig å få tak forskjellig Noro-kvaliteter til en god pris. Jeg har nettopp bestilt 3 nøster Keryon til skjerfet mitt, og med porto fra USA kom det på under 200 kr. For ale tre nøstene 80

Fine vanter du lager, skjønner godt at du bare måtte sette i gang :D

Kari said...

Dette garnet skal jeg ha kloa i, på den ene eller andre måten!

Lekkert!

Veska ble også kjempefin. Du trenger absolutt ikke å skjemmes med en sånn over skulderen når du er på farta.

Anita said...

Den veska ble fin! Du bare setter deg ned å syr også blir det en veske *gape*! Sånt imponerer! Ha en strålende uke!

HobbyMegHer said...

Heisann! Takk for koselig kommentar i bloggen min!
Nyyydelige farger på garnet, og veska ble også flott! Har forrykende fin dag! :0)

Solveig said...

Kjempefint garn - det er mye som frister å prøve. Fargene er jo utrolig klare. Og den vesken duger til mer enn en hjemmeveske. Takk for besøk i bloggen min!

randi K design said...

Kjempeherlig garn, ja! Og nydelig farge..
Masse fint her hos deg også!