13 July 2008

Stiching - Magnolia motiver


Blokk 1 - Juni

Nærbilde av sommerfuglen som jeg selv har designet.

Jeg har fått skikkelig sansen for stiching(håper jeg skriver det riktig!) Har sett mye flott rundt omkring på diverse blogger, og det er også mange flotte motiver å få kjøpt. Det finnes stichingklubber hvor man får tilsendt et motiv/eller en blokk i måneden, og det finnes mange bøker med motiver. Men man kan som jeg har gjort ta utgangspunkt i noe man har fra før, som f.eks et stempel.

Jeg har ikke stiches så veldig mye tidligere, jeg har kun laget noen prøvelapper, men nå har jeg bestemt meg for å lage et teppe med utgangspunkt i stiching og quilting. Jeg skal lage en blokk for hver måned og i løpet av et år vil disse blokkene danne ett ganske stort teppe.

Jeg har tatt utgangpunkt i ett av mine Magnolisatempler. Dette har jeg kopiert opp til 200% før jeg har overført det ved hjelp av transfer blyant, matpapir og strykejern til det stoffet jeg har valgt å stiche på. Jeg har så brodert streken med sort mouline garn - 1 tråd -
Som "mellomverk" mellom selve stichingen skal jeg bruke restestoffer i pastellfarger.

Blokken du ser i bloggen min er blokk nr. 1 - Juni - og den er fortsatt ikke helt ferdig. Det mangler brodering på blomsten i hjørnet og jeg skal også brodere "juni" . Kanskje kommer det noen flere elementer også. Blomsten og sommerfuglen har jeg designet selv.


Nærbilde av hovedmotivet, som i utgangspunktet er et stempel fra Magnolia

8 comments:

banglamarie said...

*beundre*
SÅ flott det blir, og så kul ide!!!

Sylvi said...

Knall fint og flott ide med teppe!! Jeg har sydd litt selv i ferien og jeg har ikke hatt ide om hva jeg skal bruke til. Jeg kjøpte ferdig noen tykk på Panduro av Tilda. Gleder meg til å se flere du lager!!

God sommer!

Cecilie said...

Helt herlig:)

Anita said...

Kjempeflott!! Har selv dilla på sticheri om dagen og etter en tur hos Kathrines quilte stuw er ikke lysten no mindre!! Har kjøpt et par quilte mønstre og satt meg på vente liste på en bok som inneholder mønster til DET nydelige teppet som er qulitet med diverse stitcheri i tillegg!! Har kjøpt heftet "Sewn in time", "heksagon" oppskriften som er brukt på et par av teppene i bloggen hennes! Kjøpt en rød/hvit stoffrull også som jeg skal igang med nå!! Gleder meg så, og har sååååå masse planer om videre prosjekt;o) Si i fra så sender jeg deg adressen min, min e-post adresse ligger oppe på siden min!
Ha en flott uke!

oheidia said...

Utrolig krativt og veldig flott sydd! Så morsomt å bruke slike flotte stempler på denne måten! Gleder meg til å se det teppet ferdig til slutt.

Jeg har mange blåe fine stoffer liggende og har så lyst til å lage meg et slumreteppe. Du lager så mye fint i stoff for tiden! Morsomt at du deler!

Vi har det bra og håper dere også har det fint i nytt hus! :=)

Jill said...

Jeg har siklet litt på stiching jeg oxo, men har så mange WIP'er liggende at jeg kan simpelthen ikke begynne på noe nytt :-(
Likte dukkebærebagen!!!!

Mette said...

Hei Synnøve!
Så kjempegod idè!!! Og så flott som det blir! Misunner deg som har så mye kreativitet innabords at du kommer på å lage slike ting. Kjempeflott er det. Lenge siden sist nå, hadde vært hyggelig å treffes (jeg vet jo hvor du bor...) så kanskje jeg tar en tur neste gang jeg er i nærheten...er ikke så ofte der, men jeg kan iallfall gi deg en lyd neste gang..
Det er alltid moro å se hva du lager, og jeg blir alltid så inspirert av det du gjør!
Kos deg videre i sommer, klemmer fra Mette

Anita said...

Så smart og lekkert!!