23 January 2011

Pappas’s snekkerier…

Etter at jeg for noen måneder siden skrev og viste bilder av pappa’ s snekkerier, se HER,  har jeg fått flere spørsmål om hvordan det går, hvor langt han har kommet, om han er ferdig osv. Derfor tok jeg noen nye bilder i julen, slik at jeg kan vise dere hvor langt han har kommet nå, og ikke minst kan jeg vise dere hvor fint det blir! Huset er en tro kopi av slektsgården han vokste opp på. Han er nøye med at alt skal stemme, innvendig som utvendig. Pappa’n min er pensjonist og har god tid til å dyrke sin hobby.. Hvis det ikke sport på tv’n så finner du han garantert i snekkervekstedet, med en eller annen detalj på huset.
Julen 2010 115
Bygningen er laftet, sånn som det var orginalt. Utenpå har pappa lagt orginal kledning. Grunnen til at jeg sier den er orginal er fordi pappa tok vare på den gamle kledningen da de la ny panel på huset for noen år siden. Det kommer kanskje ikke så godt frem på bildene, men kledningen er værbitt og grov, med mye struktur. Akkurat sånn som jeg også husker at gården var da jeg vokste opp. Nå ser slektsgården annerledes ut, den er både bygd på og malt. I “gamle dager" ble huset aldri malt, bare tjæret.
Julen 2010 119
Julen 2010 102 Her er pappa’n min… :O)
Julen 2010 112
Noen bilder fra kjøkkenet, hvor pappa har snekret kjøkkeninnredning og gjenskapt interiøret sånn det var da han vokste opp! Husker godt den gamle ovnen/komfyren, hvor de kunne ta av ring for ring!
Julen 2010 106
Julen 2010 114

Julen 2010 117
Da mamma og pappa var nygifte bodde de faktisk i andre etasjen, før de fikk seg et eget sted å bo.
Julen 2010 118
Pappa har også fått lagt inn lys, slik at man kan se lettere inn i huset. For når huset er ferdig kan man bare se gjennom vinduene, det vil ikke være mulig å ta av taket. Men noen av vinduene vil ikke sitte fast, for hvis man må skifte pære i lampene kan man gjøre det via de.
 Julen 2010 098
Dette er pappa’s vinterprosjekt, så han kommer nok til å holde på noen måneder til før han blir ferdig! Godt er det…, for selv om det er moro å bli ferdig, så er det nok litt leit også. For jeg vet at han knytter seg  så sterkt til prosjektet at det blir et savn når det står ferdig!

24 comments:

Hilsen Bodil F.T. said...

Dette så flott ut. Kunne ha flyttet inn her og opplevd gamle dager. Det ser så ekte og naturtro ut!! For en flink pappa du har!!

Elisabeth, innerst i veien said...

Fantastik forseggjort. Gøy med en hobby som man virkelig går opp i, men kanskje litt vemodig den dagen prosjektet er fullført? Ha en fin uke.

banglamarie said...

Så flink han er!! Knallflott!!

Fru Hansen said...

Helt utrolig stilig! Kommer til å bli stor stas når huset er ferdig og man kan titte inn vinduene, selv om det nok er vemodig når et sånt stort prosjekt er "i havn".

Ha en topp uke :)

Anonymous said...

Utrolig flott.
Det er jo virkelig et tålmodighets-arbeid av de store.Bare alle de små detaljene står det stor respekt av å få til.
Hilsen Wenche

Tonemor said...

For et fantastisk flott arbeid.
Så flink og tålmodig pappa du har.
Klem Tone

Elins Strikkeri said...

Kjempefint!! Så flink pappaen din er, ha ei fin veke!!

hanne said...

Jeg er virkelig imponert over det din far får til...helt utrolig. Han har noe å se fram til hver eneste dag...skjønner at du er arvelig belastet når det gjelder håndarbeid;)
Ha en god dag! Klem!

hanne said...
This comment has been removed by the author.
Eivor said...

Helt utrolig !
Så flott arbeide - godt at det finnes noen som kan fortelle oss andre litt om hvordan husene var før i tiden. Tusen takk for titten !

PS - og hils pappaen din og si at jeg er mektig imponert !

Ulla-Bella said...

Utrolig flott prosjekt han jobber med:) Må si jeg aldri har sett maken:)

Snertne sneller og små nøster said...

Så fint det blir, og for en tålmodighet han må ha :-)

Ha en trivelig dag - klem Siv

. said...

Så utrolig flott! Han er jo kjempe dyktig og for et spennende prosjekt :D Gleder meg til å følge med videre å se når det er ferdig :D

Anita said...

Det er bare såå fantastisk! Helt utrolig!! skjønner hvor du har dine kreative evner fra!! Nå skal jeg til symaskinen :) Kos deg du også! Og kommenter når det faller seg sånn ;0))Klem!

Janne i Fagerlia said...

Så koselig å se disse bildene. Tror ikke det er mange som kan finsnekre på denne måten lenger.

Mayen said...

Utrolig! Oldefaren min lagde båter(skip) til kirker og det var også en opplevelse for livet å se han i arbeid med alle de små detaljene. Når den generasjonen blir borte er det få igjen til å holde ulike håndverk i hevd. Sånn sett e det godt å være i blogge verden en tur og se kor mye som håndverk som fortsatt lever rundt i landet. Gi far din mye skryt! For no har han beundrerinner over hele landet! Mayen

Groskro said...

Imponerende!! Veldig fint, skjønner at han koser seg når resultatet blir så flott! :-)

Tino said...

Utrolig flott! Så detaljert og forseggjort, det må ligge utrolig mye arbeid bak. Og så blir jo dette flotte minner for kommende generasjoner også.
Ha en fin kveld videre,
Klem T

Snuppesnella said...

E det muuulig ?! Utrolig flott og genialt. Minne for livet til seg selv og etterkommerne !!!

Åååå så kjekt han må ha det !!!
Ønsk han lykke til videre !

HildeL said...

Oi, her ligg det jammen mange timars tankearbeid OG mange timars pussel og jobb.Så artig!
Eg er imponert!

Kristoffa said...

WOW! Dette er jo håndverk på høyt nivå!!! Jeg er imponert!

Komadyret said...

Fantastisk fint, fytti for et arbeid, forstår godt at han blir knyttet til et slikt prosjektet ;)

Anonymous said...

Herlighet for en koselig hobby. Han må kose seg skikkelig med dette her. Så flink han er.

Annepålandet said...

Dette er jo helt fantastisk. Og for en flott hobby å ha vinterstid. Imponerende!