22 September 2009

Strikket flettelue og heklet sjal i kjærlighetsmasker.

Dette er en lue som er strikket etter en gratisoppskrift fra Drops, den finner du HER. Jeg har strikket i  Karisma, strikkepinner 4,5 mm. Akkurat det garnet og de pinnene som er anbefalt i oppskriften. 
Luen passe meg perfekt…., kjenner at dette er en lue jeg kommer til å bli glad i og som jeg kommer til å bruke mye. Jeg som egentlig ikke liker å gå med lue… :O)

IMG_5759 IMG_5757
Bertine stiller opp som modell, litt motvillig!

IMG_5729
Har også heklet et sjal i kjærlighetsmakser, eller englemasker, som noen velger å kalle det. Heklet et sånt i fjor vinter også, men jeg hadde glemt hvor raskt det egentlig var å hekle det. Denne gangen fant jeg en oppskrift som var mye bedre en jeg hadde på det første sjalet jeg heklet. HER finner du oppskriften, og HER ser du det forrige sjalet jeg heklet…

Dette sjalet kan brukes på så mange måter fordi det er tøylig i alle retninger.


IMG_5736  IMG_5732

Sjalet er heklet jeg i Fairytale fra Du Store Alpakka, på heklekrok 4,5mm. Jeg brukte et nøste, det ble det akkurat passe stort!

XOXO

24 comments:

Turid said...

Hei igjen, skal si du får gjort mye. Luen og sjalet ble superstilige, og takk til deg for at du deler oppskriften.
Har så lyst på et lite håndarbeid i kveld, så jeg tror jeg snart stuper ned i kjelleren og tar et overblikk over garnet der!

Tovepia said...

Her var det skikkelig flotte saker, lua var kjempefin og disse sjalene ser virkelig myke og lette ut. Må prøve meg på dem selv en gang..
Ha en fin kveld og klem fra meg;)

Hulda said...

Så flotte ting du har strikka og hekla. Virklig driftig! Husker jeg hadde et slikt sjal da jeg var lita, farmoren min hekla det. :)

LeKaQuilt said...

Å den luen ser deilig ut! Jeg begynner tidlig å gå med lue, har hatt ørebetennelse så mange ganger at det vil jeg ikke ha en gang til. Lue er lurt! Sjalet ditt er lekkert det også. Du er nå flittig som altid - skulle nok hatt litt av den energien du må ha :o)

Groskro said...

Veldig fin lue, men knallfint sjal!! Og så fine farger også :-)

Ha en fin kveld videre :-)

Anonymous said...

Hei.Lua var kjempe fin.Må si det en gang til den jenta di er bare så herlig søt.Sjarmtroll...Nydelig sjal.Så flink du er.Ha en riktig fin Høstkveld.Bodil

Tino said...

Så fin lue du har strikket, og koselig englemaskesjal. Lenge siden jeg har heklet et slikt, de er jo morsomme å lage.
Ha en fin kveld videre :)

GryNoKa said...

Så flott lue og modell.
Jeg strikket også noen sjal i fjor med kjærlighetsmasker. Nå har jeg glemt hvordan jeg gjorde det, så det var fint med lik til oppskrift...
Klem Gry : )

Monicas said...

wooooow.....du e så flink atte...modellen er bare så søt...kjærlighetssjalene blir jeg never ever lei av...ha en flottings kveld

lykketrollet said...

Nydelig lue og herlig modell.

Janne i Fagerlia said...

Du forbereder deg på vinter du også ser jeg. Fin jente med lekker lue!

Jeg har også heklet en del englemaskesjal - det er både raskt og moro. Kjekke å gi bort som gaver. Min sønn, som er student i Telemark, tok med seg noen eksemplarer av slike sjal for å gi bort i gave til jentestudenter. Nå begynner det å bli noen måneder siden sist jeg heklet dette mønsteret, så det spørs om jeg ikke må starte igjen, slik at jeg ikke glemmer det.

Ha en fortsatt fin uke.

Hønehuset said...

Knallfin lue og nydelig sjal.

Anita fra hjerterommet said...

Nydelig sjal! Vakkert, legger den i ting å lage bunken :)

Josefine said...

Så fine ting du har laget...søt lye og et herlig sjal!! Godt å pakke seg inn nå når høsten setter til for alvor.... Ha en fin fin dag, klem

Bluggi buggi blogg said...

Hei hei.
Nydelig sjal du har heklet og tusen takk for at du la ut oppskriften. Jeg elsker å hekle så dette skal jeg lage.
Tusen takk for fin tilbakemeld fra deg også. Joda jeg skal nok besøke deg på bloggen din igjen og igjen. Mye fint her. Og du er hjertelig velkommen til min så mye du vil.
Ha en fin fin høstdag.
Trude :-)

Hulda said...

Hei! De bokstavene har jeg trykket på med tekstilmaling. Jeg har kjøpt sjablongene og maling fra stoff og stil. :)

Elins Strikkeri said...

Skal sei det var fine ting, likte både lua og sjalet veldig godt!! Vert frista av så mykje for tida men det vert mindre gjort:) Ha ein flott kveld!

AkH said...

Åh, så duktig du är på att sticka! Jag önskar att jag också vore det!
Ha en fortsatt bra kväll!
Anna-Karin
livetharochnu-akh

Ragna said...

For et nydelig navn på maskene, kjærlighetsmasker :-) Hvorfor heter de det, vet du det?

Hanne said...

Kjærlighetsknutesjal er superanvennelig. Jeg har mange, i forskjellige farger, og bruker det stort sett hver dag i sjalsesongen. Nydelig farg på ditt.

Hespe said...

Så flott lue og skjerf - du er kjempeflink!!!

Ønsker deg en flott dag videre, og i morgen er det HELG - jiippiii!!!!

Klem fra Hildegunn

Timotei said...

Å, ja den lua har jeg også kikket på inne på Drops sine sider. Din ble kjempefin! Jeg er heller ikke noe luemenneske, men det finnes jo så mange fine oppskrifter! Mulig jeg må prøve denne jeg også...

Elm said...

Skulle gjerne ha lœrt de englemaskene eller kjœrlighetsmaskene .... har du noen tips om hvor jeg kan gå på nettet for å lœre det ? Kjempefint !

Tinemor said...

Åh, bare elsker det sjalet!! :D