27 September 2009

Jeg er igang med en ny heklepute…

Jeg har begynnt å hekle på en ny pute. Oppskriften på selve rosen fant jeg i et oppskriftshefte fra Gjestdal. Jeg trenger 4 ruter som denne her for å lage en pute på 45 x 45 cm. Selv blomstene skal være i røde og rosa farger, mens det rundt skal hekles i offwhite og beige.

Jeg hekler i Bomull Sport fra Gjesdal, heklekrok 3mm.

IMG_5808

Neste høst begynner Bertine på skolen, da er det viktig at alle puslebitene har falt på plass, at vi bor på et permanent sted. Jeg har innerst inne visst at vi ikke kunne bo her vi bor nå, jeg har bare ikke ville erkjent det for meg selv.

Nå har jeg bestemt meg for å selge huset. Det er flere grunner til det. Den viktigste er at jeg på sikt ikke har råd til å bo her. Samtidig ønsker jeg å bo mer sentralt, bl.annet nærmere skolen Bertine skal begynne på

I morgen ettermiddag kommer megleren på besøk, da er jeg igang.

Først når jeg har solgt, kan jeg kjøpe meg noe nytt…
Har veldig lyst på en rekkehusleiliget. De holder på med et spennende byggeprosjekt, hvor både beliggenhet og selv leilighetene tiltaler meg. Ganske mye mindre en hva jeg har pr. idag, men det gjør ikke så mye, for det er jo bare Bertine, to pusekatter og undertegnede som skal bo der.
Jeg har en avtale med utbygger om å se på en leilighet der til fredag, i 1. etasje. Gleder meg til det… :O)

IMG_5772 IMG_5774 IMG_5777 IMG_5781

Nå når jeg er endelig har tatt en avgjørelse, vil jeg gjerne komme igang så fort som mulig. Megleren snakket om at det er ca. 5 til 6 ukers omløpshastighet nå. Hvis jeg er heldig så selger jeg og flytter til et nytt sted før snøen kommer.

Ønsker deg en god uke…

36 comments:

Hespe said...

Så spennede tider for dere! Selge hus og kjøpe nytt, er litt av en prosess. Håper det går greit med salget, og at du får MASSE for huset. Blir nok en overgang å flytte til noe mindre, men det det kan jo være veldig positivt det også..;o)

Ja, da lakker helgen mot slutten. Har kosa meg masse. I dag har jeg vært litt kreativ, og laget ferdig en oppslagstavle, samt at jeg er begynt på en pute. Kos å ha noe å "putle" med :o)

Ha en flott kommende uke!

Klemmer fra Hildegunn

Groskro said...

Oj, det blir spennende, vil vel kanskje bli en overgang fra hus til leilighet i starten... Men din nye heklepute blir fin altså!!

Ha en fin søndagskveld.

Gro :-)

Hulda said...

Høres ut som dere har mye fint i vente. Det er mye jobb med flytting, men sannelig koselig også. :) Blir nok likevel litt trist å selge huset, ser så fint ut på bildene.

Heklaputa ser flott ut. Gleder meg til å se mer til den. :)

Tovepia said...

Så spennende! Men en strevsom periode i vente, men skikkelig artig også. Selv har jeg ikke flyttet de siste 30 år:O, men kan tenke meg hvordan det blir den dagen jeg flytter;)
Putene dine er bare supre, får lyst å lage noen selv.
Ha ei god uke og klem fra meg;)

Anonymous said...

Hei.Så fin hekleputen blir.Fine farger.Ja det blir spennes med hus salg...Ser koslig ut på bildene men så klart så blir åvergang fra hus til leilighet.Regner med det blir spennes for jenta di håper att det blir en del lekekamerater til henne dær dere flytter...Lykke til.Ha en riktig fin Søndagskveld.Klem fra Bodil...

Turid said...

Lykke til med det valget du har tatt. Det er jo flott hvis du føler at dette blir det rette, viktig å ha gode rammer i livet. Rammer som en vet er riktig akkurat der og da. Er litt spent på hvor du skal flytte, det er ikke hjem til der du er fra. Er det Neskollen?

Puta kommer til å bli fin, ser ut som det er en liten puteproduksjon på gang hos oss bloggere nå :-)

Turid said...
This comment has been removed by the author.
Flittige hender said...

Spennende tider,lykke til.
Nydelig heklet pute. Ønsker deg en fin uke :0)

Bluggi buggi blogg said...

Hei hei.
Flott pute du er igang med. Veldig fint mønster.
Har flyttet en del ganger selv, Mye arbeid, men veldig kjekt når en skal begynne å innrede. Ikke kjekt å flytte fra noe en er glad i.Får håpe du kommer deg igjennom prosessen med positivt sinn. Lykke lykke til.
Klem Trude

Monicas said...

så spennende...ny heim til dere..:) som vanlig flotte ting du viser...gleder meg virkelig til å se ferdig puteresultat....takk for kjempekoselig besøk

hobbyentusiast said...

Den puta blir nok flott vil jeg tro. KJempefin den biten du har heklet her..

Nina said...

En ny, fin blomstervri på pute. Gleder meg til å se resultatet.

Å bo i et hus med hage og være voksenalene - det er for det første litt for mye jobb. Noen ganger kan det være lurt å la tanken modne før man tar skrittet ut og går til affære som du gjør nå. Lykke til i prosessen. Virkelig. Mannen min og jeg har begynt å snakke om neste livsfase for oss, dvs. det er en god stund til ennå, men årene flyr så fort - og det er jo når ungene flyr ut av rede. Vi leker med tanken om å selge og flytte for å tilbringe en del av livet på en urban måte. Den tanken skal lekes med og veies opp og ned leeeeeenge ennå. Ønsker deg en fin høstuke.

anneskreative said...

Det var sikkert en lur avgjørelse,,,for dere to.
deilig når avgjørelsen først er tatt tenker jeg.
Ønsker dere begge to lykke til med både salg og kjøp,,,,en spennende høst med andre ord.
Ha en fin uke,,,,og kos deg med planene.
Anne

Anonymous said...

Alltid spennende med endringer! Vi bor på en gård, 3 km til nærmeste lekekamerat. Fint for oss voksne å bo her men for barna er det ofte ensomt. Det gjor vondt langt inni magen min når de snakker om venner som bor ved siden av hverandre og bare kan gå til hverandre.Barna savner lekekamerater her, samtidig er det mye annet verdifult de opplever ved å bo som vi bor. Rekkehus må være perfekt for din lille jente!

Hekle rosa var nydelig, blir innlemmet i mitt nye prosjekt tror jeg.

Klem

Felisi said...

Lykke til med flytting, det blir spennende! Håper du finner et sted dere kan trives både mor og datter.

Putestarten ser lovende ut, gleder meg til å se den ferdig!

Annepålandet said...

Det blir spennende! Fordelen med å flytte til noe mindre er jo klinkende klar: Mindre å støvsuge, mindre plen å klippe, og forhåpentligvis bedre økonomi.
Du spurte på bloggen min om garnfarging - her kommer et lynkurs. Meld fra hvis du er interessert i en mer inngående forklaring, så kan jeg evt sende deg en mail. Jeg varmer opp vannet, har i fargen og en dæsj med eddik. Bløter garnet før fargingen og legger det i fargebadet. Lar det stå på ovnen ca 20-30 min - må ikke koke, men nesten. Tar det av ovnen og lar det ligge i kjelen til alt er avkjølt (tar laaaang tid). Du kan røre eller ikke røre, farge flere ganger i flere bad etc etc, det gir ulike resultater, og det er jo det som er spennende! Skyll for hånd til vannet er klart og la henge til tørk. Rist litt på det underveis så det blir fint og luftig. Under etiketten "Farging" på bloggen min har jeg beskrevet hva jeg har gjort. Det er gøy! Lykke til!

Hennes said...

Blir en flott heklepute, uten tvil.
Jeg ønsker deg lykke til med salg og kjøp. Det kommer til å ordne seg fint til slutt..

Jeg følger med videre :o)
Spennende...

Hønehuset said...

Håper ting går fort og greit med salg og kjøp. Og at dere får roet dere på nytt sted før skolestart. Fornudtig og klartenkt av deg å begynne nå.

Anita fra hjerterommet said...

Blir spennende å se puten ferdig!!

Lykket til med hussalg og huskjøp.

Rekkehuset said...

Lykke til med huskjøp, og ikke minst hussalg! Skjønner godt at bestemmelsen om å flytte sitter et stykke inne, men det blir sikkert deilig for dere å flytte til noe mer sentralt og med mindre arbeid:-) Spennende!

Elins Strikkeri said...

Puta di vert nok flott det ser iallefall slik ut!! Lykke til med den prosessen du skal til med, vert nok mykje arbeid, håper du har folk som kan hjelpe deg!! God veke til deg:))

Elm said...

Ønsker deg lykke til med salg av huset - håper det går raskt og greit - og at rekkehuset du drømmer om er slik du trodde det var. Skal bli spennende å følge deg - og jeg er sikker på at dere kommer til å trives i det nye hjemme !

Timotei said...

Store forandringer på gang hos dere, men det går helt sikkert greit! Jeg har mange ganger ønsket meg hus og stor hage, men det er fint å bo i leilighet midt i et byggefelt også. For ungene er det topp! Kort vei til lekekamerater. Hver eneste dag er det noen som ringer på døra og vil ha med seg minstemann ut. Jeg tror det kommer til å bli flott for Bertine. Samtidig skjønner jeg godt at du måtte gå noen runder med deg selv før du bestemte deg for å selge.

Lykke til med salg av huset!
Puta blir kjempefin!
Klem fra Rannveig

MirreVirre said...

Så spennende å høre hva som skjer videre med dere! Det så jo veldig fint ut i de rekkehusene! Sikkert mange på Bertines alder også der!
Gleder meg også til å se puta ferdig! Ha en fin uke!

Sølvi's blog said...

Lykke til med hussalget og den avgjørelsen du har tatt. Ja slikt er ikke enkelt, men etter en stund finner man nok ut at det var ett lurt valg.

Anita said...

Såå spennende Olava! Skjønner at det har vært ett "vanskelig" valg, men må jo være topp for dere med litt mindre plass OG sååå mye mindre å gjøre! Spennende å få høre hva takstmannen sier da, tenker det går fint jeg, for ser ut som dere har ett skjønt hus som ligger perfekt til! Får ikke helt tiden til noe om dagen jeg, vi har hatt en lang helg på hytta nå, men da hadde jeg selvfølgelig ikke fått med meg riktig heklenål :p. Såååååå kjedelig, siden jeg hadde bunkret opp med masse garn. idag skal jeg en tur på stoffogstil. men først litt annet. Ha en fortsatt flott uke, og kos deg!

Hespe said...

Hei, og takk for koselig tilbakemelding på oppslagstavlen min :o) Ja, jeg er også veldig glad i hønsenetting, og har flere prosjekter på vent.. ;o)
Hønsenettingen har jeg kjøpt på Felleskjøpet, men vet at også bla Claes Olsen har...

Lykke til med ditt prosjekt - gleder meg til å se.. :o)

Ha en finfin dag videre!

Klem

Beate said...

Takk. Jeg digger disse knappene :) Puta di blir flott, du hekler så mye fint!! Å lykke til med flytting foresten!!
En dag igjen på jobb, så er det helg og høstferie, vet ikke helt hvor mye fri jeg skal ha, men roligere dager blir det ihvertfall :) Ønsker deg ei super helg!

Turid said...

Ønsker deg en riktig god torsdagskveld. Takk for alle gode kommentarer hos meg i det siste. De varmer. Masse hilsen Turid

Annepålandet said...

Hei igjen! Håper det ordner seg som det skal med alt som har med flytting å gjøre!
Takk for kommentaren på bloggen min - jeg strikker også Gretel nå, i blått! En Dame kan aldri få for mange luer, sier nå jeg. Den tar over dobbelt så lang tid som Rose Red, på grunn av alle flettene - selv om jeg strikker uten flettenål (og det går jo mye raskere enn med flettenål). Så du vil bli positivt overrasket hvs du skal strikke Rose Red etterpå.

Jeg farger hele hespet (bunten) med garn - eller hvis jeg skal farge mindre mengder, lager jeg noen mindre hesper (bunter). Det er viktig å binde noen tråder rundt her og der (3-4 stk), ellers blir alt en eneste stor floke. Skylte hespet (bunten) og hang den over en pinne e.l. til tørk. SÅ nøstet jeg det opp. (Du kan se noen bilder av prosessen hvis du går inn i høyremargen på bloggen min under Etiketter - Farging). Det ble litt lang forklaring her - men i praksis er det veldig enkelt! Bare spør hvis du lurer på noe!

Janne i Fagerlia said...

Du er en racer med heklekroken. Lekre fargesammensetninger bruker du også.

Håper at både salg og kjøp går bra for dere.

Hanne said...

Det er god å få tatt avgjørelser. Vi gjorde tilsvarende da våre gutter skulle begynne på skoeln. Deilig når man har bestemt seg. Jeg skjønner godt at du ønsker at ting skal gå så fort som mulig, det gjorde jeg også da vi var i den samme prosessen.
Oldemorsruten din er så skjønn! Det kommer til å bli en lekker pute, og passe perfekt inn sammen med dine andre praktfulle oldemorsrute puter.
Ønsker deg en god helg.

reSIRIkulert said...

Heisan og god aften! :)
Sjølv om eg slankar ufo'ane mine, sankar eg garn som eit ekorn sankar nøtter :p Eg har allereie planar om eit nytt prosjekt, eller to-tre til ;) Nokre gonger tenkjer eg at det hadde vore lurt å slanka litt hobbyar generelt her... Men - me kosar oss når me handlar garn, ikkje sant? :)
Lukka til med salg og flytting! Ynskjer deg ei flott helg!
Klem, Siri

Tino said...

Så spennende dette blir! Både med salg, kjøp og flytting. Blir jo sikkert mye enklere for dere både med vedlikehold og skolevei. Masse lykke til!
Koselig pute du har begynt på, blir spennende å se den ferdig.

Ønsker deg en riktig god helg, klem :)

Hespe said...

Titter innom deg for å ønske deg en strålende flott helg - kos deg masse :o)

Stor klem fra Hildegunn

Anonymous said...

xanax pills xanax overdose many mg - buy xanax online overseas