13 September 2009

Endelig tid til å sy…

Siste uken har vært ganske busy, har derfor hatt liten tid til blogging, samt å skrive kommentarer på andre sine blogger. Var på Nes Husflidslag sin måndtlige strikkekafe på onsdag. Det var første gangen jeg var der…, jeg kjente ingen fra før…., men det var veldig koselig å treffe så mange hyggelige strikkeentusiaster…
Turid: neste gang må du bli med også… :O)
På fredag, dagen som jeg vanligvis har fri, hadde vi planleggingsdag i barnehagen og i går var jeg på besøk hos niesen min som bor i Lier. Da var vi en aldri så liten tur på Stoff og Stil. Fikk handlet både stoff, mønster og garn…

Men i dag har jeg endlig fått tid til å sy noen flere putetrekk. Rettere sagt så har jeg sydd frontene til noen putetrekk…., bakstykket (som er den kjedelige delen) har jeg ikke sydd på noen av putene, har tenkt å bruke vanlig bleket lerret til det, når jeg kommer så langt.

Jeg er veldig glad for alle de positve tilbakemeldingen på det forrige puteinnlegget mitt, glad for at så mange tok seg tid til å gi meg råd om pris etc.
I første omgang syr jeg puter som søsteren min skal selge i butikken sin i Trysil. Men jeg lukter litt på tanken om å åpne en liten “blogg-shop”, har fått noen hendvendelser av folk som ønsker å kjøpe noen av produktene jeg har laget.

IMG_5673
På denne fronten har jeg strøket på et vintagebilde som har en svak farge i seg. Rosene har jeg klipt ut fra en gammel gardin som jeg har kjøpt på loppemarked. Jeg har brukt vlisofix for å feste de til bakstykket og jeg skal applikere de fast.(ikke helt ferdig med det ennå….) Denne fronten passer til en pute på 45 x 45 cm.

IMG_5672Detalj fra applikeringen av rosen.

IMG_5674

Fronten til denne puten er skjært ut fra et gammelt barne-dynetrekk, blonden var en del av trekket. Jeg har satt inn et beige fløyelsbånd som matcher fargene i vintagebildet. Hjerteknappen er sydd fast. Denne fronten passer til en pute på 45 x 45 cm.IMG_5676

Denne fronten er sydd sammen av forskjellige stoffer, noen nye og noen gamle.
Applikerte hjerte med en knapp i hver. Vintage bilder med blonder på hver side.
Denne passer til en pute på 50 x 50 cm.

Mens jeg har holdt på med putene mine har Bertine malt et bilde…. :O) :O) :O)
Hun er så flink…..

IMG_5668

Benytter sjansen til å ønsker alle som er innom bloggen min en STRÅLENDE UKE…


NB: På tirsdag skal jeg på Ullensaker Husflidslag sin strikkekafe på Kløfta. Hvis det er noen som leser bloggen min som har tenkt seg dit, hadde jeg blitt veldig glad om du hadde skrevet det i kommentarfeltet mitt…, så blir vi liksom litt kjent før strikkekafe’n

19 comments:

M by M said...

Hei! Kjempe fin blogg du har! Jeg har allerede begynt på bestemorrutene dine med rose! Skal blogge om og linke til deg når jeg er ferdig med verket :-)
Klem fra M

Beppe said...

Så flotte putene blir ;) Håper du legger frem bilder, når de er helt ferdige! Deilig å være kreativ igjen da ;) Klem Beppe

Josefine said...

Berine er både søt og flink:)

Så skjønne puter du har laget. Veldig kjekt å stryke motiv på, det blir så koselig:)) Ha en fin kveld, klem

Hulda said...

Så nydelige disse putefrontene var! Virkelig supert med de rosene rundt bildet. Likte også godt det du har gjort med det brune båndet. Stilig var også den siste med spreke farger! Bertine er flink, som sin mor. Tror nok hun finner ideer hos deg. :-)

Dilldall-Nina said...

Takk for bakstofftips ;). Jeg blir litt ensporet på visjonen min noen ganger - så bra å få andre løsninger presentert ;).

Så du den meldingen jeg skrev om at jeg kunne hjelpe deg med strømpene pr. mail? Men - her kommer tipset: Jeg fant ut hvordan jeg skulle løse de forkortelsene via You Tube - ganske enkelt genialt ;).

Monicas said...

Så flink jenta di er til å male:) morsom og fine disse putene dine blir....go søndag og go uke....

Anonymous said...

Hei.Så mye fint du har sydd.Jeg å har nå prøvd meg på å stryke bilder på stoff får første gang.Det var så kjekt.Så nydelig jente å så flink hun er til å male.Ha en riktig fin Søndagskveld vidre.Bodil

Turid said...

Hei og takk for oppfordringen/utfordringen om neste strikkekafe. Ja, jeg blir med. Gleder meg til å treffe deg.

Putene blir skikkelig fine. Ser spennende ut å stryke motiver på stoff. Det kan jo gi mange muligheter enten med egne bilder eller fra nettet. Ønsker deg en riktig god kveld.

Anita said...

Sååå fine puter du har sydd, virkelig, min favoritt er det rosa med hjertene, men det er vel ingen sjokk ;0) Koselig med Bertine som maler også! Klart du er med i trekningen, Skal trekke nå etterpå! Ha en flott ny uke du også!

Tino said...

Så flotte putene dine blir! Nå fikk jeg lyst til å sy puter selv. Likte ideen med rosene, og med fløyelsbåndet.
Og så flink Bertine er også!
Ha en fortsatt fin kveld :)

LeKaQuilt said...

Det er virkelig noen lekre putetrekk du har laget ! Det ble nydelig med roser og blonder :o)

tubakk said...

Dette var lekkert. Utrolig hvor mye fint man kan finne blant gamle tekstiler også. Og den blandingen av gammelt og nytt liker jeg godt. Kjekt å stikke innom sidene dine.

reSIRIkulert said...

Heisan :)
Veit akkurat kva det vil seie å ha det travelt, men eg likar å ha det innimellom òg. Eg plar seie at eg arbeider best under press ;)
Det er veldig triveleg å gå på strikkekafè, tykkjer eg. To kveldar i månaden er det dèt på min favorittbutikk 'Krims&Krans', og eg plar få med meg ein av dei.
Eg vil òg seie at du lager nokre flotte putetrekk. Eg likte det rosa spesielt godt :) Eg er sikkar på at det kjem til å vera nokon som blir skikkelig nøgde når dei får pynta opp i stova si med dei :)
Ynskjer deg ein fin start på veka!
Klem, Siri

Velkommen til min kreative verden said...

Dette ble utrolig fint: ) Det er blir så spennede å blande teknikker som f.eks bilde og applikasjon med blomster over. Her er du god!

Torill said...

Så nydelige fronter!
Du er så flink, og skjønner godt at søsteren din vil ha slike puter i butikken sin!
Jeg stemmer for flere timer i døgnet!!!!!!
Ha en strålende mandag!

Hespe said...

Hei på deg!
Her går det unna med innlegg hos deg!! Blir helt imponert jeg, over hva du får til. Putene dine er jo bare nydelige, så legger du de ut for salg, vil de nok gå unne som varmt hvetebrød.. En pris på 350,- kan du lett ha!

Gleder meg til selv å komme i siget med hobbyene mine. Har gått litt trått, men nå som ferien og div andre ting er tilbakelagt, håper jeg på å få mer tid til dette.

Ha en flott og kreativ uke!

Klem fra Hildegunn

Anita fra hjerterommet said...

Så lekre putene blir, blir så inspirert av bildene du legger ut.. det begynner å klø i fingra he he..

god uke til deg også :)

Hønehuset said...

Herlighet, så mye nydelig å titte på i bloggen din! :-)

duBedåre said...

WOW, det var noen lekre puter!! Imponert!