18 June 2009

Takk for gode råd!

Forrige innlegget ble mer frustrerende enn jeg i utgangspunktet haddde tenkt. Det kan være slitsomt å ha store hage, men jeg er utrolig glad og takknemlig for den. Hagen, størrelsen på den og ikke minst den idylliske beliggenheten var faktiskt en medvirkende årsak til at vi kjøpte huset i sin tid.
Jeg er også så heldig å ha en stor sitteklipper, så plenklippingen går unna på litt over en time. Må bare passe på at gresset ikke rekker å vokse seg for langt mellom hver gang jeg klipper. Har også vært en tur på hagesenteret å kjøpt meg en god hagesaks(til kvister) og en kantklipper. Alt er så mye bedre når man har utstyret i orden!
Takk for alle de gode rådene, jeg satte stor pris på dem og de fikk meg til å tenke litt annerledes. Dugnad hadde jeg faktisk tenkt på selv også, men bare så vidt lekt med tanken. Etter råd fra dere har jeg bestemt meg for å invitere familien min på dugnad. Legger den til etter ferien en gang i august, for da ser jeg hva jeg ikke har fått gjort selv og da har kanskje flest mulig tid til å komme. Håper de ikke syns det er frekt, de fleste har jo eget hus med hage og sikkert nok å gjøre der.
Et annet godt råd jeg fikk var å starte nærmest huset og jobb meg utover. Det rådet likte jeg veldig godt. Nå har jeg startet med å luke bedene som ligger langs huset og ved inngangspartiet. Jeg har også røsket opp brenneslen som har fått vokse litt vilt hitill i sommer, samt klippet gresset som vokser helt inntil trærne og som ikke er så lett å få tatt med klipperen. Når man gjør det sånn blir det ikke fullt så uoverkommelig.... :O)
Ett tredje godt råd jeg fikk var å ta litt hver dag, litt i farten liksom. Så nå plukker jeg ugress/rensker opp hver ettermiddag, 10 minutter her og en halvtime der hjelper faktisk mye. Hvis det er en dag jeg ikke rekker det, eller ikke gidder så har jeg ikke dårlig samvittighet, for det er viktig at det skal være lystbetont.
Jeg ser mye lysere på oppgaven nå..., så takk igjen for de gode rådene...
Et lite bilde av "snuppelure" og den flotte blomsterbuketten vi plukket langs veikanten i går kveld. Det er så koselig med alle lupinene som vokser vilt i grøftekanten.
Ønsker dere alle en fin sommerdag!

13 comments:

Anita said...

Såå bra kjære du at du ser lysere på ting nå! Tok en runde her igår jeg, men roundup, og da må jeg jo vente en stund før jeg går en runde til :0) Er så masse frøugress, som spretter opp overalt. Du har jo virkelig kommet godt igang nå, så bare kos deg med deg og nyt dagene! Klem!

garnlykke said...

Flott at du fikk mange råd som var nyttige for deg:)

Tovepia said...

Så flott!! Slik du beskriver hvordan du skal gjøre det, blir det jo trivelig også, litt nå og da. Og dugnad er supert. Jeg har hage sjøl, men ville ikke reagert på om noen ba inn til dugnad..det er jo en sosial happening også;)
Ha en flott dag!

kamelia/ Jorun said...

Lykke til med hagen og dugnad!! Du har en flott eiendom!! Håper det blir mye kos med den fremover og ikke bare slit!

MirreVirre said...

Godt å høre at det ser lysere ut! Har et lite tips når det gjelder å komme til med klipperen rundt trærne...Hvis du luker opp alt ugress, legger en type duk i en sirkel rundt og så legger bark oppå vil det ikke være noe problem å komme til =)

Turid said...

Så nydelig hage du har, lykke til med arbeidet og dugnaden. Syns det høres ut som en god ide. Søt datter og bukett!

Tino said...

Så bra at du fikk gode råd, ofte hjelper det bare å få et annet syn på det.
Nydelige blomster dere har plukket.
God helg til dere! :0)

Groskro said...

Bra det order seg for deg, skjønner at det er frustrerende når det er så mye å ta tak i at en ikke vet hvor en skal starte :-) Men jeg synes du er heldig jeg som har hus og hage, jeg har bare 34 kvm og ingen hage..., men jeg trives veldig godt altså :-) Det er vel kanskje derfor jeg liker meg i parkene.

Får håpe på finvær i helgen - det er kjedelig når det bøtter ned som i dag!

Ha en fortsatt fin kveld:-)

Dilldall-Nina said...

Takk for alle hyggelige kommentarer på bloggen min. Jeg trøbler veldig med denne bloggerkontoen min om dagen, så det er ikke alltid jeg får tatt meg en kommentarrunde.

I og med at vi faktisk bor geografisk nær hverandre, så skal man jo ikke se bort fra at våre veier kan krysses før eller seinere ;). Og - jeg gikk søm grunnkurs på Kongsvinger, men lærerskolen gikk jeg på Elverum. Bodde sammen med Lin Iren - fra Trysil ett år - kanskje du drar kjensel på navnet.

LeKaQuilt said...

Hei, Det ligger en award til deg på bloggen min :o)

Hanne said...

Riktig god helg!

Hespe said...

Hei på deg...
Er ikke blogglandia herlig vel - her kan du få hjelp mot alt (nesten)... :o) Forstår deg godt når mismotet kommer, og du ikke vet hvilken ende du skal starte i - vi har vel alle vært der. Å ha en liten plan, som du har nå, hjelper på - masse..!

Lupiner er nydelig, og lille snuppa di like så.... :o)

Ønsker dere en superherlig sommer - kos dere masse!!!

Goklem fra Hildegunn

Flittige hender said...

HEI!
Så nygelig hus og hage. Lykke til med alt.
Har ikke vært innom her før, synes du har en kjempe fin blogg. Jeg fikk lyst til å følge deg, setter deg på blogglink også.
Jeg bor vest for Oslo.
Ha en fortsatt fin søndag :0)(0: