22 June 2009

Blått er flott...

Jeg så denne artikkelen i "Vakre hjem & interiør" og ble så "forelsket" i disse bildene. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett på de i helgen.

Så nå har jeg bestemt meg for at blått skal bli en "rød" tråd i vårt hjem.

Selvfølgelig skal alle vegger fortsette å være lyse, men tekstiler og andre ting skal etterhvert skifte farge. Dette kan selvfølgelig ta litt tid, det må gå i det tempoet lommeboken og tiden gir meg til rådighet. Mange detaljer har jeg tenkt å lage selv; sy, hekle, strikke og male.

Helgen har gått med til utendørsaktiviteter som maling av hus og forefallendt arbeid i hagen. Men..., jeg har da så vidt fått begynnt med et hekleteppe, granny squares, i blåtoner....(alle de andre jeg har begynnt på er kun prøvelapper....) Prøver å henge meg på "En bestemor om dagen" igjen...
Beklager at bildene fra artikklen står på høykant, blogspot nekter å ha de liggende...grrr... blir så lei av "primadonna- nykkene"..
Nå må jeg "hurry up", skal være på jobb til 08.00, sharp....., ha en strålende mandag!

18 comments:

Flittige hender said...

En strålende dag til deg også.
Synd med bildene, men det går helt greit, forstår at du ser mange gange på disse. Lykke til med det BLÅ.... spennende. Jeg har begynt å male rom for rom hvitt. Nydelig hekle arbeid.

Strikkelines said...

heisann...så fint teppe blir..her hos oss har vi en rød tråd igjennom stuen i allefall...koselig med litt farge....ha en flott dag du

Elins Strikkeri said...

Veldig fint med ein farge som "går"igjen, flotte bestemorsruter du lager!! Ha ein super dag:)

Jeg said...

Det var noen nydelige farger på teppet du lager, og hvis du fortsetter med samme farger videre kommer det til å bli kjempefint - ha en fin uke

garnlykke said...

Nydelige heklerier, som vanlig her hos deg!
Skjønner godt at du har koset deg med denne reportasjen. Inspirerende med slike reportasjer som man ikke kan se seg mett på;)

Ha en fin dag!

Tino said...

Her forvandles alt av furu til hvitt, sakte men sikkert. God ide å ha en farge som går igjen, i det lyse.
Flott teppe du har begynt på, mitt har fortsatt "pause".
Ha en fin uke :)

Torill said...

Ja denne artikkelen har jeg også lest flere ganger!! Knallflott!
Jeg har lyst på en hytte ved sjøen med disse fargene jeg, så det spørs om jeg må starte samlingen - plutselig dukker nok hytta opp:0)

Ha en flott dag på jobben:0)

Anita said...

Nydelig med blått, så rolig og sommerlig!! Elsker Mias landlivs hus og der er blått en rød tråd, tror jeg ;0) Tror jeg må løpe å kjøpe det bladet, har vært så flink i dag at jeg må belønne meg selv litt :0) Har kjørt 3 barn til forskjellige steder, vært hos en tante som er på besøk hos mine foreldre og hjulpet henne på med noen strømper, handlet kylling og kjøtt til st.hans feiringen i morgen, bakte en mandel bunn, klippet kanter og gressplen! Jøss blir nesten sliten av å skrive det jeg ;0) Jammen effektiv i dag! Nå er det litt kosetid før Amalie får besøk av ei venninne og jeg skal starte hente runden.... da kommer visst venninnen! Ha en flott start på uken! Klem!

Hulda said...

Har også sett mye på den reportasjen, syns det var så friskt og fint der. Blått er nydelig, spesielt om sommeren. Har endel i lyseblått. Så fint teppe du hekler.

Tovepia said...

Blått er desidert min yndlingsfarge også;) Derfor er også mitt bestemorteppe som jeg nå har begynt på blått, ikke ulikt ditt;) Ha en kjempedag, helst ikke en blåmandag;)

Marit said...

Det blir et flott teppe i nydelige blåfarger.

Dilldall-Nina said...

Jeg har vært helt ute av blått, men nå er jeg litt tilbake igjen. Det er mange fine varianter av fargen.

Hem T´Gårn sør for Charlottenberg har jeg vært på mange ganger. Ikke denne sesongen riktignok. Det er en stemningsfull fjøs/låvebutikk - med café i siloen. Absolutt verdt et besøk - om ikke annet enn for kladdkaka og en latte.

http://hemtgarn.blogspot.com

Linneas hage har jeg aldri besøkt. Jessheim er unna min allvarfei ;). Første feriedag er tilbakelagt allerde - i sol, men med så teit vind da!

Annepålandet said...

Hei! Lenge siden jeg har vært inne på bloggen her. Leste med interesse hageinnleggene litt lenger ned her. Du har jo en superflott eiendom da!!! Og hvem har sagt at det behøver å være perfekt???? Det ser jo kjempekoselig ut, og det er jo det viktigste. Jeg har bare en knøttehave, og er litt misunnelig. Hvis jeg var deg, ville jeg funnet de beste og flateste områdene på plenen, og hatt trampoline og crocket/badminton/fotballbane der (etter behov), resten behøver du jo ikke klippe. Sats på ETT blomsterbed med stauder nær huset/uteplassen, det er jo det du ser. Spør familie og kjente om avleggere, de fleste er bare glade for å dele, så får du gratis planter. Sats på gammeldagse bondegårdsstauder som skogskjegg, fager fredløs og sånn, de blir store i løpet av noen få år og er robuste, og dessuten beregnet for slike store eiendommer. Lag deg en liten hage rundt huset, og blås i det som er ytterst - for du skal jo kose deg med hagen, ikke slite deg ut! Dugnad er supersmart - vi er altfor lite flinke til å be om hjelp! Kanskje du har noen gode venninner som du kan be på vin og pizza, mot at de luker ugress som gale en halvtime først? Tenk for en fin tradisjon det kunne bli!
Og så blir man jo veldig brun av å svette i hagen da, og fin trening er det også!!!

jorunns hobbyblogg said...

Datt tilfeldigvis over bloggen din, veldig koselig!!

Litt morsomt for jegbor også i Nes dirver med kort og scrapping, og ikke minst har startet på sånne bestemorlapper nå i det siste ;-)

enig i at blått og hvitt er veldig delikat!

- håper det er greit at jeg har linket deg opp til bloggen min?!

Ha en strålende dag i sommervarmen

Hilsen

Jorunn

Anonymous said...

Helt enig:blått er flott! Teppet ditt blir nydelig!

Turid said...

Det var kjempefint det interiørbildet. Jeg liker interiør hvor en kan blande gammelt og nytt og litt ulike stilarter. La spesielt merke til det runde heklede filleryeteppe på bildet ... ikke umulig å få til! Kjempefint lappeteppe du hekler, passer jo helt til den stilen. God jobbeuke i det fine været!

LeKaQuilt said...

Blått er utroig vakkert. Nesten uansett! Har vært min yndlingsfarver fra jeg var bitte liten :o) Jeg har enda en award liggende til deg på bloggen min. Kom innom og hent dem da vel :o) Sees

STRIKKEMOR(O) said...

Blått er berre nydeleg, eg har alltid likt den fargen! Teppet du heklar er ein god start, det blir flott! Ha ein fin St.Hans-kveld!