13 February 2009

Peru inspirert spiss-lue.

Har strikket en peru-inspirert lue.
Oppskriften er fra "Hotte huer", en kjempespennende bok av Lena Blidell. Lånte den på biblioteket. Jeg har planer om å strikke og hekle flere av luene i denne boken!

Luen var både rask og morsom å strikke!
Den er strikket i dobbelt garn; to forskjellige gråtoner i bunnen og to forskjlllige blåtoner i mønsteret. Ullgarn og alpakka. Den er strikket på pinner 5 1/2.

Jeg skal fore øreklaffene og litt oppover i luen med plysj, kunstpels eller ullfilt. Har mest lyst på blågrå kunstpels, men må se hva jeg får tak i...
For meg har dette vært en tøff uke, har hatt "backslash" i forhold til samlivsbruddet. Det har gått så mye bedre den siste tiden og jeg har følt at jeg har vært på rett vei. Men denne uken har jeg ikke hatt det så veldig bra. Sliter med å sove om nettene, når jeg legger meg bruker jeg veldig lang tid på å sovne, blir liggende å tenke og fundere på hvorfor livet har blitt som det har blitt, og hvor "veien" går videre. Når jeg endelig sovner går det bare noen timer så våkner jeg opp igjen(sånn rundt 04.00) og da har jeg virklig problmer med å sovne igjen. Mangel på søvn gjør at jeg får vondt i hodet, blir sliten og lei.
Denne helgen er Bertine hos pappa'n sin. De helgene hun er hos han er helt pyton, det blir så stille og ensomt uten henne i huset. De helgene holder jeg meg bare hjemme, loffer rundt i joggebukser og får liksom ikke gjort noe. Jeg har planlagt å reise til Stoff og Stil i Drammen i morgen..., det blir spennende å se om jeg "orker" det når morgendagen kommer.
Hvis ikke blir jeg vel hjemme; strikker, hekler eller syr..., uansett må jeg fyre i ovnen for å holde på varmen.... Brrrr..., på torsdagmorgen var den minus 24 grader her hos oss....
GOD HELG!

14 comments:

Beate said...

Ønsker deg en så god helg som mulig. Gjør noe godt for deg selv i morgen.

Sissel said...

hei på deg, vi som har vært gjennom samlivsbrudd vet hvor vond det er, men når man er på bunnen går det bare en vei og det er oppover, håper at du vil oppleve det etter hvert selv om det er er sorgprosess du må igjennom. du får fyre i ovnen og kose deg etter beste evne. Stor klem fra levanger.

Hulda said...

Føler med deg med hensyn til samlivsbruddet, trist at du må oppleve det. Jeg føler at jeg kjenner deg gjennom bloggen, og har ikke inntrykk av at du skulle ville dette. Det virket for meg som dere hadde det bra sammen.

Det er godt at du har Bertine nå.

Luen er søt, og vil nok bli fin til jenta. :)

Kirsten said...

*stor klem*
Leit å lese at du sliter, jeg kan ikke si jeg skjønner hvordan du har det, men jeg kjenner at jeg blir helt kvalm og satt ut av tanken på det så jeg ville bare sende deg en klem.
Håper du får tatt deg en handletur, de har jo mye fint på Stoff og stil, skulle vært der en tur selv gitt.
Håper du får en god helg, tross alt.

*klem*

Torill said...

Hei!!
Så tøff lue! Knall!!!

Ønsker deg lykke til videre! Det er tøfft med forandringer som ikke alltid fryder. Håper du finne styrke!
Det finnes et naturprodukt som heter Valerina Forte (fås kjøpt på helsekostbutikker), de får deg til å slappe av og sovne. Ingen bivirkninger altså!!! Jeg brukte de i tiden etter at pappa døde... Søvn er viktig:-)
Lykke til!!!
klem

Anita said...

Kjempefin lue! Men du!! Send meg gjerne en mail, hvis du har behov og føler at det hjelper å "snakke" litt! Tenker på deg! Varme klemmer fra Anita!

Elins Strikkeri said...

Stilig lue du har strikket!! Føler med deg i det du opplever, har vore gjennom det sjølv og veit at det er kjempetøft. Kansje ein dum trøst men det vert betre med tida. Klem...

Tino said...

Lua ble kjempefin. Ønsker deg alt godt, og håper du snart går lysere tider i møte.
Klem

Gry said...

Så fin lue du har strikket!
Så leit å høre at du har det tøft
og trist.
Håper du får tatt deg den handleturen, det er godt å få tankene over på noe annet. Kanskje du blir inspiret til å sy masse fint! Ønsker deg alt godt!
Varm klem fra Gry : )

mono said...

Knalltøff lue!! Og de vottene i forrige post - utrolig lekre! =)


Håper du kom deg opp og ut i dag - det er utrolig hvor godt for sjela og humøret det kan være å finne noe fristende håndarbeidsmateriale å kose seg med... *ler*

Klem til deg! =)

Monicas said...

Huff da...dette var ikke noe særlig å lese...men det er vel en del av livets erfaringer også, på tross av korr ondt det e...håper som de andre sier her, at du fikser dette.:)..fyr i ovnen du, å leit frem bunningen..du veit; det ordna sæ førr snille kjente.....

h.espe said...

Hei på deg...
Så leit å høre at du har gjennomgått samlivsbrudd, slike ting er alltid vondt å oppleve, og spesielt når det er barn inne i bildet... I slike stunder må man vel bare tenke på at det blir bedre, at tiden leger alle sår...

Håper du får en fin søndag i morgen, og plutselig er Bertine hjemme igjen og huset er fylt med barneskrål og latter igjen....

Gooooo klem fra Hildegunn

banglamarie said...

Tøff lue :)

banglamarie said...

Leste bare teksten over bildet i første omgang, men skjønte da jeg hadde skrevet kommentar at jeg hadde gått glipp av noe.

*stor klem*
Leit å lese at du har tunge dager, det ,må være tøft!
Ønsker deg gode dager!