21 May 2009

Kreativ lek med farger, garn og heklekrok...I "En bestmor om dagen" står det ingenting(tror jeg) at det må være til et og samme teppe man hekler bestemorsruter, og det behøver ikke å være et teppe.
Ser for meg at jeg kanskje kommer til å lage flere små prosjekter, slik at jeg kan variere litt i hva jeg hekler.

I dag har jeg koset meg med å lage mine egne, selvkomponerte hekleruter. Selvfølgelig fanget om litt her og der, men jeg tror at det ferdige resultatet er mitt eget design.
Hexagon-blomst.

Skal skrive opp oppskriften når jeg hekler nummer to. kommer til å forandre "bittelitt" på den.

Denne har jeg heklet i Nagano fra Gjestdal, pinne nr. 3


Hexagon i tykt garn.
Denne er heklet i Fritidsgarn, så her går det fort unna. Ser for meg at det kan bli koselig å hekle et slumreteppe til vinteren i dette mønsteret.


Heklekrok nr. 4,5Hvit 12 kantet hekleblomst.


Dette var den alle første jeg heklet i dag. Jeg var(er) så imponert over de rutene/hexagonene som Moment hekler til "En bestemor om dagen", og dette er min variant av den. Denne er heklet i tynn alpakka fra Du stor alpakka, heklekrok nr. 3
Bestemors-rose
Har sett så mange flotte kvadrater med blomster på, fikk lyst til å lage et eget design.

Denne har jeg allerede skrevet ned oppskriften på, sån den blir veldig snart lagt ut her på bloggen min...


Ha en heklende flott kveld!

22 comments:

Linda said...

Så utrolig flotte bestemorsruter, alle variantene! Gleder meg til å se oppskrift, men frykter at det ligger et stykke over mitt ferdighetsnivå i hekling...

Monicas said...

veit du ka? æ bli i skikkelig godt humør a innleggan dine....du e søkkanes flink med det du laga, å gjer mæ masse inspirasjon,..takk førr at du e her:)

Bella said...

Superfine mønstre og herlig farger!

: ) Bella

Anonymous said...

Flotte bestemorsruter! jeg gleder meg til du legger ut oppskriften!

Nina said...

Hvor mange timer har egentlig døgnet ditt, Synnøve O ;)? Så kjempefine ruter. Det er morsomt å eksperimentere litt sånn som du har gjort i dag. Du er definitivt Norges svar på Attic24!!! Wow sier jeg bare!

Anita said...

Halloen! Du bare tryller fram en haug med lapper! Sååå fine og så forskjellige! Løvly;0) Har heklet noen lapper på jobb idag jeg, lenge siden jeg har heklet nå. Skal ta med meg prosjektet på hytta for der er det ikke tv eller noe! KOs dere masse i helgen, så snakkes vi mere senere! Klemmer fra Anita

Quiltemarerittet said...

Utrolig fine farger og ruter. Kan inspireres til så mangt disse. Venter spent på oppskrifter, kanskje jeg kan lære meg hekle også, vensterhendt som jeg er.

Elins Strikkeri said...

Jøss kor mange flotte" bestemorruter" her var, det kjem til å verta mykje flott her:)

home 4us said...

Å du store alpakka så herlige heklerier og for noen herlige fargekombinasjoner. Nei her må jeg bare ta frem heklepinnen:)

Camilla said...

så fine ruter du lager!! den som var like flink som deg.. :-)

Tino said...

Så flotte ruter du lager! Skulle ønske jeg var mer erfaren med heklenålen men "øver og øver", holder meg fortsatt til den enkle varianten.
Blir spennende å se når du blir ferdig.
God helg!

Rekkehuset said...

Så mange flotte ruter du har laget! Snilt av deg å legge ut oppskrift til oss andre da:-) Ha en fin helg, klem fra Hanne.

MirreVirre said...

Så fin den ruta du hadde laget selv ble! Den kunne jeg veldig gjerne tenke meg mønster på ja!
Ha en fin helg!

Margrethe said...

Ååå så mange fine lapper! Fargene var også herlige. Du får nok laget mye fint av dem.

Bodil said...

Her var det masse inspirasjon å få:) Kjempeflotte hekleruter du har laga:) Ha ei fin helg!

Hannes hage said...

Så mange lekre bestemorsruter, likte spesielt godt dine egenkomponerte bestemors-rose-rute.Nydelig mønster, og flotte garger.
Angående ditt spørsmål om min heklede sommerhatt, så har jeg tatt utgangspunktet i denne oppskriften her fra garnstudio:
http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=107&d_id=14&lang=no
Litt forandringer underveis har det blitt, også har jeg jo brukt annet garn enn det som står i oppskriften. Det er en lett opskrift, og den tar ikke alng tid å hekle. Ønsker deg en god helg.

Janne i Fagerlia said...

Tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min. Tror jeg har vært innom her tidligere, for jeg husket straks alle de fargerike hekleriene dine. Virkelig artig å komme på "besøk" til deg. Jeg er imponert av en slik "glad" kreativitet.
Kommer til å følge med videre i hva du gjør ....

Ha en koselig maisøndag!

Hege said...

Heia - og tusen takk for koselig kommentar i bloggen min! First thing's first - en gang i framtiden skal vi ta over barndomshjemmet til samboeren min, det ligger på en avstikkervei på vei til Trysil...;) Enn så lenge bor vi på "andre sia", med utsikt over Mjøsa. og for å gjøre det enda mer komplisert er jeg opprinnelig fra Follo! :-D

Veldig glad for at du la igjen kommentar hos meg foresten, det gjorde at jeg oppdaget den FANTASTISKE bloggen din! så utrolig mye inspirasjon på et sted - fikk nesten lyst til å starte med "blomsterpute" med en gang... :)

Solveig said...

Kjempefine alle sammen i både farger og design. Imponert.

Lena said...

Oj så mange flotte heklede lapper!! Ser at du har lagt ut mønster på de flotte rutene, tusen takk, de må prøves engang:o)Nå har jeg 14 lapper på mitt teppe, og i dag kan jeg starte med å hekle 7 til:o) Mulig det bare blir et babypledd, får se.. Ha en flott uke!

pepperkverna said...

Så flotte ruter! Hege

Ida E said...

Hei. Ble kjempeinspirert av siden din!! Skulle ønske du kunne lage oppskrift til den rosa blomsten for den var så fiiiin.