06 June 2010

Har du lyst til å være med på en “BESTEMOR-SWAP”?

Det er ganske mange av oss i blogglandia som hekler. Alt fra grytelapper til store sengetepper.
Så mitt spørsmål til deg er om du kunne tenkt deg å være med på en SWAP, en bestemorsSWAP… :O) DVS at du hekler et visst antall av en bestemorsrute. Hvordan du velger å hekle den i henhold til mønster er opp til deg. Du sender de så til meg, jeg matcher dine samme med alle de andre som deltar i byttet, og du får likt antall ruter tilbake. Bare at alle er ulike fordi du får en av hver av alle de andre som deltar i swapen. Håper det ble forstålig forklart.

Jeg kunne godt tenkt meg å arrangere en sånn swap, men jeg trenger å vite om det er noen som kunne tenkt seg å være med. Så hvis du kunne tenkt deg det, så “gi meg et pip”…, jeg ønsker også synspunkter på spørsmålene under…. ;O)

- Hvilket garn skal vi hekle i? Bomull/ull/tykkelse.

- Hvilke farger/fargeskala?

- Størrelse på bestemorsruten?

- Hvor mange ruter skal vi hekle(avhengig av hvor mange som melder seg på, men det er kanskje greit å sette en øvre grense)

- Tidsperspektiv?! Når skal vi være ferdig med dem?

Juni 2010 024

NB: Dette er ingen påmelding, bare for å se om det er noen interesse.

 

17 comments:

Anonymous said...

Dette kunne eg tenkt meg å være med på............ men må lære meg å hekle først. Håper du får med deg mange- det hørtes kjekt ut.

Kathrine fra Bru

Hulda said...

Jeg kunne godt tenkt meg dette, hadde jeg bare kunnet hekle så... Du er jo en kløpper på dette. Håper mange blir med.

Siren said...

Så artig idé!!! Jeg kunne virkelig tenke meg å være med på dette:)

Når det gjeler farger er det kjempevanskelig fordi mange har så forskjellige preferanser... Jeg liker for eksempel godt lilla, rosa og grønt og vinterhvitt..

Og antallet må ikke være så mange at man mister motet. 5-6 stykker?

Tidsperspektiv - innen juni?

Spennende og se hvor mange som melder interesse:)

Veronica said...

Dette kunne jeg igrunnen tenke meg å være med på! Er ikke veeeldig stødig på betemorsruter, men dette kunne jo vært en gylden mulighet til å bli bedre!? Er enig med Siren om at det ikke bør være for mange ruter. Når det gjelder farger er jeg en av de som elsker farger, jo fler jo bedre. Er svak for grønn, turikis og lilla:)

Anonymous said...

Dette hørtes jo gøy ut.
Har akkurat begynt på noe som forhåpentligvis tilslutt skal blir et teppe =0).
Det hekler jeg i tynn alpakka , i 2 brunfarger,beige og "hvit".
Siden jeg har mange andre jeg prosjekter pågang tenker de andre over her at det ikke må være alt for mange og ikke alt for kort tid.
Mange sterke farger hadde sikkert vært toppers =0)
Hilsen Wenche

Tilonino said...

Hei jeg vil gjerne være med. Synes vil skal bruke bomuldsgarn slik du pleier. Vi kan gjerne ha mange farger. Skal de jeg hekler f.eks være helt like? Hvor mange avhenger av hvor lang tid vi skal bruke på å lage dem. Men det må jo bli en del om det skal bli noe ut av det. Håper mange vil være med:) Tine

Sissel said...

Hei hei, først, takk for hyggelig kommentar på bloggen min :-)
Dette kunne jeg tenke meg å være med på, så arti å hekle bestemor ruter.
Synes og det bør være i bomullsgarn, Skal det bli noe så må det jo være en del ruter :-)selv om man kan supplere selv. Disse rutene er jo så fine med litt farger, spesielllt nå når det er sommer.
Hva med utgangen av juli, da får man jo tid til en del, og får starten av høsten til å gjøre ferdig...
Håper dette blir noe av.
Sissel

Elins Strikkeri said...

Det hørest kjekt ut! Vil gjerne vere med , kan godt vere bommulsgarn:))

Snertne sneller og små nøster said...

JAAA! Jeg vil gjerne være med på det :-) Jeg foreslår bomullsgarn -fordi jeg har laga så masse i ull ;-) Tykkelse sånn at d passer til krok 3,5 for eksempel. Jeg ser for meg at det kunne blitt fint med farger lilla, turkis, hvitt, blått og kanskje noe gammelrosa. Jeg har hekla sånne ruter før, og da var det 7 omganger (etter at ringen var laga), og det syns jeg var en grei str i alle fall.


Men er det da sånn at om vi skal hekle 6 stk hver, og det er 20 stk som er med, så ender vi opp med å skulle hekle 120 stk? Det bør jo bli sånn at det kan blir stort nok til å brukes til noe.

Klem fra Siv

Tante said...

Å, ja, så morsomt. Både mymlen og my blir med, begge skal hekle så det fosser. Gi oss bare en spesifikasjon ang garntype osv. Vi gleder oss.

toneab said...

Jeg kunne godt tenkt meg å være med, bare vi ikke må hekle for mange....

Lise said...

Aldeles nydelig bestemorsrute! Herlige fargekombinasjoner!

Marit said...

Ja det har jeg.
Dette kan bli gøy.
Man kan vel velge hvor mange ruter man vil bytte. Leverer man 8 så får man tilbake 8 andre.
Må ha litt tid på dette.

Lappeline ♥ said...

Hei.
Dette høres spennende ut og jeg kunne gjerne tenke meg å være med
Ville gjerne hatt bomullsgarn
Ha en fin mandag

Klem

HegeT said...

Åja..........
Blir veldig gjerne med.
Jeg syntes vi kunne bruke de fargene vi ønsker jeg da, for da blir det så morro etterpå med masse forskjellige farger sammen. Kan kanskje hekle den siste omg. med hvit garn, så blir det litt samhold mellom alle de forskjellige lappene?

Syntes heklenål 3,5 og bomull er et bra valg.

Kan vi ikke lage så mange lapper vi ønsker, så bytter vi inn med likt anntall?

Dette kan bli morro!!!

Mandagshilsen
HegeT

LisBethLys... said...

Sikke en sjov idé! Jeg synes, det ville være en god idé at lave f.eks. 10 x 10 cm. med hvid kant, så alle bedstemorruter kan passe sammen.

Jeg vil også foreslå, at man kan melde sig til at hækle f.eks. 10 bedstemorruter af gangen. Så kan de, der har tid, lyst og mod til at hækle rigtig mange jo melde sig til at hækle f.eks. 6 x 10, og de, der ikke har så meget tid, kan deltage med f.eks. 1 x 10 eller 2 x10.

Jeg følger med her og venter spændt på at høre, hvad det bliver til. Jeg vil i hvert fald gerne være med! Det kunne blive sjovt!

Aftenhilsener fra Danmark.
-LisBethLys.

bentebru said...

Hei Synnøve.

Jeg titter innom bloggen din jevn og trutt, for synes du hekler så mye fint. Gitt om jeg ble glad da jeg kom hjem fra ferie og så dette innlegget...

Hvis det fremdeles er åpent og du har plass til en til...ja så vil jeg mer enn gjerne være med å hekle. Syntes det hørtes veldig veldig moro ut :) Driver å hekler bestemorsteppe selv...men det tar for ever! så en FANTASTIK ide :)

Farge, garn og tykkelse er det jo utallige preferanser på, så for meg passer det meste. Syntes det var en god ide med mangfoldige farger og en ytterfarge som binder det sammen :)