27 December 2008

Ingen romjul uten litt strikking.

I dag reiser vi på en liten romjulstur til Trysil. Mine foreldre bor der oppe, og min lillesøster(som bor i Oslo) kommer også med sin familie. Koselig å tilbringe noen dager sammen med dem. I ettermiddag skal jentene(min søster har en datter som er like gammel som Bertine)på god gammeldags juletrefest.

Selv om vi ikke skal være der så mange dagene må jeg dra med meg litt strikking. Koser meg fælt når man kan sitte og skravle og samtidlig strikke litt.

Har begynnt på et par latviske vanter i flette mønster. Uvant å strikke på pinner 2,5, føles nesten som om man strikker på spagetti; det øker ikke så fort.
Strikker smale fletter, det er faktisk enklere enn jeg i utganspunktet trodde, men det tar litt lengere tid enn rett/vrang.Har også med meg garn, pinner og mønster for å starte med "Flower basket shawl". Har lenge siklet på dette utrolig flotte sjalet, men har ikke hatt lyst til å starte opp med blondestrikk etter en engelsk oppskrift. Men nå har jeg fått tak i norsk oppskrift, og da kribler det i fingrene etter å komme igang. Har kjøpt meg Evilla strikkegarn i 8/2, i gråtoner, som jeg skal strikke det i.Pakker også ned en halvferdig strikkejakke til Bertine. Den mangler kun en arm, men jeg har selvfølgelig gått tom for garn. Helt utrolig at de ikke klarer å beregne nok garn i en oppskrift. Men skal prøve å få kjøpt det jeg trenger i dag.I dag er det strålende solskinn og KALDT, men i går var det frost og tåke hele dagen. Tok med meg kamera da jeg var ute og gikk tur med Kiro i går, og tok noen flotte "grå" bilder. Fikk litt stemnigen, selv om snøen mangler.Ønsker alle en fortsatt fin ROMJUL...
8 comments:

Beate said...

FLotte bilder du har tatt. Kos deg med strikketøy og familie :) Fortsatt god jul til deg!

Blåbærtua said...

Du blir ikke arbeidsledig på strikkefronten med det første ser det ut til. Lykke til med arm, sjal og sokker. Kos deg. Juleklem fra Tina.

Anita said...

Så fine bilder! Strikker jeg også, men det er tovede tøfler:0) Er akurat ferdig med ett par til mannen i grått, og nå skal jeg strikke et barnepar i limegrønt for ei på jobben! Skal inn og se på hva slags sjal du skal hekle nå! Kos dere masse i Trysil! Klemmer fra Anita!

oheidia said...

Flotte stemningsfulle bilder og god romjul til deg også! Jeg satte stor pris på awarden og har liksom sendt den i retur til deg (slik at du vet at jeg gjensidig synes du fortjener den fordi du er du).

Klem fra meg!

Gro said...

De vantene så kjempeflotte ut. Blir lekkert med fletter. Det er koselig med strikketøy. Har selv prosjekter på pinne 7 i jula.
Takk for titten, jeg kommer nok igjen hit.
Ha en fin romjul.

;) said...

Heisann. Første gang jeg titter innom på siden din...og her var det trivelig. Fantastiske vinterbilder...og jeg leser at du har mange håndarbeisprosjekter også, og ser at du lager mye fint.
Fortsatt god jul til deg!
Tussilago

Angella said...

Du er så flink til å strikke Synnøve... skulle ønske jeg kunne gjøre halvparten av det du kan...
Jeg har en award til deg i min blog... velg deg en eller alle:)

Romjulsklem fra Angella

Anonymous said...

Spennande strikketøy, og flotte "grå" bilder :) Fortsatt god Romjul til deg óg, og dei beste ønsker for det nye året!!