31 August 2013

“Lille ballerina” – layout malt med vannfarger… :O)

Nå har bloggen min ligget helt “brakk” i 6 mnd, helt siden mars, så nå er det jammen på tide å komme igang med blogging igjen…. :O)

Da jeg startet “olavas verden” i 2006 var det en ren scrappeblogg, siden det var det som opptok meg den gangen. Etterhvert har scrappingen vært litt på og av, mest av, har vel hatt det man kaller scrappetørke, nesten så jeg trodde at jeg ikke klarte å scrappe mer. Andre syssler tok mer overhånd, sånn som hekling, strikking og sying. Men jeg er jo veldig glad i å ta bilder og syns det er for dumt at bildene bare blir liggende i en skoeske i skapet, eller i værste fall bare som bilder i en bildemappe på pc’en. Så i sommer har jeg for alvor begynnt å scrappe igjen. Har nok sagt det mange ganger før og også klart å innbille meg at jeg har gjort det, men det har blitt med spede forsøk og i mine øyne håpløse layouter…

Men i sommer har jeg oppdaget Project Life…, skal fortelle mer om det senere. Og i kjølevannet av det har jeg også begynnt å scrappe vanlige LO’er igjen. Har vært mye på nettet for å hente inspirasjon og da spesielt på “Two peas in a bucket”. Har tatt online “artclass” med en av mine favorittcrappere Wilna Furstenberg og lært enormt mange nye teknikker. Har også vært mye på Bikuben, både for å handle litt småting, men også for å få med seg hva som “rører seg i tiden”.

Selv om jeg nå er en nyfrelst scrapper så er det ikke sånn at jeg kaster strikkepinner, heklekroker og garn…, neida, her skal alle hobbyer få leve side og side i gode og onde dager… :O)
Og det kommer også bloggen min til å bære preg av, jeg kommer til å blogge om alt jeg lager, fra Project life og Lo’er til hekling, strikking, søm og interiør. Inneimellom kommer det kanskje også litt hverdagslig pjatt og litt matoppskrifter…:O)

Jeg kommer i all hovedsak til å skrive på norsk, skulle ønske jeg hadde vært modig nok til å skrive på engelsk også for jeg har veldig mange amerikanske lesere. For selv om jeg ikke har blogget siden mars har jeg hatt enorme besøkstall(i mine øyne). Dette er noe jeg kan se på statistikken. I går var det 1747 besøkende på bloggen min og siste måned har det vært 58 795, og dette helt uten at jeg har blogget… :O) Mange av disse besøkende kommer via Pinterest og det er stort sett heklingen min og oppskriftene de er interesert i… :O) Moro er det uansett… :O)

Mye av det jeg lager kommer jeg til å legge ut “step by step” forklaringer på, da jeg selv syns det er nyttig når jeg vil vite hvordan ting er laget, med mange bilder og henvisninger til inspirasjon etc.

 

Først ut er en LO jeg har laget i helgen. Hadde besøk av noen mamma’er fra klassen til Bertine i går, vi hygget oss med kortlaging og scrapping… :O)

35 053

Dette bildet tok jeg av Bertine forrige helg, egentlig i farger, men på kameraet mitt kan jeg lage bildet om til “gammelt sort/hvitt” bilde, noe jeg gjorde. Man ser at det er mye flekker og streker på bildet, det er på grunn av at det skal se gammelt ut…  LO’en er malt i vannfarger, noe som er veldig “hot” for tiden…

35 018

Jeg tok et helt hvitt 12 x 12 ark uten struktur og delte inn arket i 4 x 4 ruter, med et svakt blyantriss, og begynnte så å male rutene i forskjellige farger. Jeg malte med et helt vanlig maleskrin, med helt vanlige vannfarger, fant det i skolesakene til Bertine.

35 019

Når jeg har malt en rute bruker jeg varmepistolen til å tørke malingen… :O) Det er gjort på et blunk, og da er det så greit å male andre ruten uten at malingen flyter over i hverandre.
NB: Dette er ikke en “vanlig” varmepistol, men en du får kjøpt som er til  scrapping og kortlaging… :O)

 35 020 
Når jeg hadde malt alle rutene, malt jeg swirler på noen av dem.

35 039

Klipte av den ytterste hvite kanten og monterte et annet ark bak. Brukte dobbeltsidig teip bortover hele arket, dette fordi det bulket seg litt pga vannfargene.
Så stakk jeg hull med stoppnålen langs blyantstrekene og sydde en stikning for hånd. Jeg brukte sort bomullsgarn og tråden festet jeg  med teip på baksiden… :O)

35 040 
Etter at jeg hadde gjort dette, glemte jeg å ta flere bilder før jeg var helt ferdig… :O)
Men jeg kan likevel forklare litt hva jeg gjorde.
 35 053

Bak bildet monterte jeg mange lag med papir; en bokside fra en gammel bok, noen rester fra mønsterpapir som passet i fargene, en “doily”, en sånn serviett du har under kakene på kakefatet, dog i litt mindre størrelse… :O) Klippet ut noen blomster fra et gammelt mønsterark. Danderte det hele noen ganger til jeg ble fornøyd, limte det så fast med dobbeltsidig teip. 

35 054 
Brukte litt gul washiteip på kanten av bildet. Washiteip er et must for alle scrappere og et lite tips er å kjøpe det på Søstrene Grene. De selger det for ca. 8,50.- mens det på scrappebutikker koster fra 35.- og oppover. Mønster og farger er stort sett like. Litt billigere i innkjøpe, så kan man heller kjøpe de litt spesielle på scrappebutikken…

Båndet med blomster limte jeg først fast før jeg sydde det ned med en stikning på symaskinen. 

35 056

Sprutet litt sort dylusions inksray på LO’en for å få de sorte prikkene(som også er “in”, har foresten vært det en god stund…) Limte så på noen gullpaljetter her og der. Både gull og paljetter i alle mulige farger er også ganske “HOT”…. Teksten kom på etter at jeg hadde tatt bildene…:O)

Jeg syns det er kjempekoselig med kommentarer, men jeg må lese de før jeg publiserer de her på bloggen, det har vært så mye nettsøppel i kommentarfeltet de siste månedene… :O)Hvis du har noen spørsmål, spør ivei… :O) Jeg skal bli flinkerer til å besvare spørsmålene jeg får og det kommer til å gjøre her på bloggen….

Ønsker deg en koselig lørdaskveld!

9 comments:

Pauline said...

Såå kjekt å se at du har funnet scrappeglede igjen!! <3
Herlig LO, gleder meg til å se mer, både scrapping, hekling, strikking ....

Ønsker deg en kreativ og fin høst! :-)

Alise said...

nice to hear from you!
nice picture framing

Rita-Rota said...

Så kjekt du er tilbake i bloggverden igjen!
Har faktisk sett litt av scrappingen din da jeg kjøpte gamle utgaver av Ett Trykk... Kjente deg og datteren din etter å ha fulgt med på bloggen din i etpar år nå.
Gleder meg til å følge med deg videre:)

Elisabeth said...

Så kjekt å se at det er liv i bloggen din igjen. Gleder meg til å se mer av det du lager. Enten det er strikking, scrapping eller noe annet. Jeg fant deg foresten da jeg hadde interesse for strikking, men nå er det kortlaging som gjelder for meg. Uansett hva du viser er jeg like intressert til å følge med:)
Klem fra Elisabeth

Sianba said...

Så utrooolig koselig å se deg scrappe igjen! :-D Jeg husker jeg lot meg fasinere av alt det flotte du lagde når vi surret rundt på den scrappebutikken ;-)
Jeg har også slått meg på Project Life, dog med litt blandede følelser... Det er jo litt juks, men ting kommer i alle fall inn i album ;-) Så får jeg heller kose meg med LO'en mine innimellom ;-)
Flotte farger på LO'en din, fikk lyst til å lifte litt... :-)

nattugglan said...

Roligt att du är tillbaka!!Du gör så fina saker.. pappret va jättefint o vilken ide att måla med vattenfärger, blev så snyggt!Ha en skön söndag!

Kjersti said...

Koselig å se deg her igjen..
Så koselig at du deler fremgangsmåte. Dette ser morro ut og tror jeg har lyst til å prøve. Har ett tante barn som har burdag snart:-)
God søndag..

Janne i Fagerlia said...

Så fint at du er tilbake. Fantasi er du fortsatt i besittelse av. Utrolig flott laget :)

Knot Forgotten Studio said...

I am so happy that you are back! :)
My goodness I thought you were gone forever. Bertine has certainly grown up, she's lovely! I look forward to following your blog again. You are so creative. Best wishes to you, penny x