05 December 2011

December Daily 2011 – dag 1, 2 og 3

I år deltar jeg i December Daily, eller DD som det gjerne blir forkortet til.

DD er et prosjekt hvor man dokumenterer dagene i desember, enten frem til juleaften eller helt frem til nyttårsaften. Noen dokumenterer alle dagene, noen bare utvalgte dager.

Dette er et prosjekt som er dratt igang av Ali Edwards, og det er 4. året det blir arrangert i år. Man kan legge ut bilder av sine DD sider på en egen Flickr side, og man kan også legge igjen link til sine DD sider på bloggen til Ali Edwards.

Hvordan man lager sin December Daily er helt opp til hver enkelt, noen lager et lite tagalbum, andre igjen lager det i formatet 12” x 12”. Det finnes like mange variasjoner som det finnes deltagere i December Daily…. :O)

Jeg har valgt å lage min DD 2011 i det helt vanlige A4 formatet. Det finnes en del ferdige maler man kan downloade gratis, eller man kan betale en liten sum og kjøpe orginalene til Ali. Hvordan du vil ha det i ditt album er selvfølgelige helt opp til deg…. :O)

Permen til mitt album har jeg kjøpt på Europris, det er av kraftkartong og helt ideel til å male og dekorere, noe jeg ikke har fått tid til å gjort ennå! Jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg vil ha det, men jeg har en ide om å bruke mange små bilder fra hele desember…:O), og hvis jeg skal det må jeg vente til slutten av måneden før jeg får dekorert det.

Mitt DD album skal gå fra 1. til 31. desember, men kanskje ikke alle dagene. Selv om jeg har laget ferdig veldig mye på forhånd så kreves det jo litt arbeid underveis. Noe av poenget med hele albumet er at mye skal være ferdig på forhånd, slik at det ikke blir en ekstra stressfaktor i en ellers hektisk måned.

Derfor hadde jeg preparert mange av sidene, slik at det bare er å fylle de med bilder og tekst.

Trykk HER så kommer du til Ali Edwards
Trykk HER så kommer du til December Daily
Trykk HER så kommer du til Flickr galleriet for DD 2011

HER, HER, HER, HER, HER kan du se andre kjempeflotte December Daily prosjekter…

Desember 2011 002

Dag 1 – her har jeg skrevet litt om den forventningen som følger med første desember og pakke kalenderen… :O)

Desember 2011 142

Dette er også fra DAG 1, bilde av julekanderen som jeg laget til Bertine i 2007.

Desember 2011 143

Dag 2 – pepperkakemannen er stanset ut på “Big Shot” fra Sissix.

Desember 2011 144 
Dag 2: Jeg syns det er fint med store bilder, så jeg kommer nok til å benytte meg av store bilder gjennom hele albumet. På dag 2(fredag) bakte vi pepperkaker, og vi tok bilde gjennom pepperkake formen, noe vi har gjort hvert eneste år siden 2005.(foruten i fjor da det desverre ikke ble noe pepperkakebaking)

Desember 2011 145

Desember 2011 146

Dag 3 – Bertine maler bilde av seg selv, julegaven til mormor og morfar… :O)

Ønsker deg en strålende førjulstid… :O)

13 comments:

Snertne sneller og små nøster said...

Det der så veldig artig ut - en fin måte å dokumentere på :-) Og så gjør du det jo så veldig fint - du er flink :-D

Ha det godt - klem Siv

Frøken Lykkelig said...

Så utrolig fint det blir !!! Veldig kreativt.... men det er jo ikke noe nytt på din front!!! Du er veldig flink :-)

Janne i Fagerlia said...

Høres spennende ut. Lykke til med "dokumenteringen"!

Tonemor said...

Så flott og spennende.
Klem Tone

siddisisalou said...

Fantastisk flott !

Sissel said...

Så herlig bok med flotte bilder og morsomme å ta vare på til senere;)

Heidi said...

For et kjempekoselig album dette blir! Litt av et minne :) Men tror nok ikke jeg hadde rukket dette i løpet av desember blant alle andre gjøremål.

Anonymous said...

Denne albumen blir kjempelekker og så koselig å ha. Fin mix med bilder og pynt, og håndskrifta di er så fin til. A4-formatet er supert, går akkurat i en perm. Da blir det plass til litt pynt på hver side også.

Ha en koselig adventstid.
Hilsen Irene

Anita Tørmoen said...

Koselig minnebok:)

Kjersti said...

Utrolig fin bok med gode minner i :-)

Unknown said...

For et kjempeflott album, med masse gode førjul's minner å ta fram ved senere anledning!! Syns det er et så flott tiltak at jeg fikk lyst til å kopier deg! Håper det er greit?! Alt scrapbook- utstyret ligger der å venter.. Blir nok ikke for alle dagene, men for de dagene som betyr noe og det som hender. Dette er jo fint å koble av med når alle gjøremål er unnagjort!!!
Hilsen Berit

Jorunns hobbyblogg said...

Kjempefin bok, og gøyalt prosjekt

Jorunn

Hilde said...

Så flink du er! Prosjektet i seg selv høres veldig gøy ut, men du gjør det jo med en utrolig flott utførelse! :) Kjempegøy å både se og lese dette innlegget :) Klem Hilde