13 November 2010

Disse genserne har jeg IKKE strikket….,

…jeg har kjøpt de på Fretex…. :O)
Planen er å tove og sy tøffler av dem. De blå og rosa velour genserene skal være fòr inne i tøfflene.
Genserne har jeg allerede tovet, på 60 grader. Desverre tovet de seg ikke noe særlig, spørs om det ikke er brukt superwash ull i strikkegenseren. Den brune er av lammeull, så den var jeg helt sikker på skulle tove bra… Hadde håpet at de skulle bli litt tykkere, men shit, tøffler skal det bli uansett.

Hadde egentlig tenkt å strikke, tove, men lenge leve latskapen, jeg kjøpte gensere til formålet i stedet.

Har klipt til ett par tøffler, skal sy de sammen i morgen! Sånn grovt regnet tror jeg at jeg får 4 par av den brune genseren og 6 par av den møsntrete strikkegenseren. Hvis tøffelprosjektet blir velykket, så blir det nok litt tøffel-julegaver… :O))

November 2010 062November 2010 063November 2010 064

I dag har jeg laget en liten bok med plass til julens kakeoppskrifter. Den skal bli en julegave, tror jeg, kan ikke skrive til hvem, noen hemmeligheter må man ha…. :O))

Bare en liten sneak-peak nå!. Lyset er så dårlig, så jeg venter til i morgen med å fotografere den!

November 2010 089

Har ikke kjøpt et eneste av årets juleblader…, har kikket på dem i butikken og fant de lite inspirerende. Syns redaksjonene burde legge ned litt mere jobb i å lage/finne spennende og kreative prosjekter. De gjentar seg selv, og mange av artiklene er itilegg blitt publisert i tidligere blad.

Men derimot har jeg kjøpt meg en ny julebok…, og den er jeg godt fornøyd med!

“Julepynt og Julegaver” av Anne Grethe Gaaserud, Kristin Wien og Ann-Margret Sørli Hågensen

November 2010 069

 November 2010 067 November 2010 068 Mange flotte prosjekter i denne boken… :O))

November 2010 066

“Duttebassen” snurret seg i noe strikketøy i dag, med god hjelp av meg(hihi), han hadde litt strev med å komme seg løs…. *smil*

November 2010 076November 2010 079November 2010 078November 2010 071 November 2010 073 November 2010 074

Ønsker deg en strålende lørdagskveld!

12 comments:

Quiltefia said...

Hei!! Enig med hensyn til julebladene!! Kjedelig!! Jeg har ofte kjøpt Marie Claire idees, jeg skjønner virkelig ikke fransk, men det er veldig kreativt!! Og noen ganger amerikanske juleblader. Men jeg smugtitter ofte litt før jeg kjøper. Boka så spennende ut!! Påkledd katt vil jeg tro er en smule desperat katt..... Ha en fin helg!! AnneK:-)

Vibekes lille ullne said...

Spennende tøffelprosjekt! Synd at genserne ikke tovet mer. Søte pusen, det ser ut som han overlevde møtet med strikketøyet! :)

Mia said...

Vilken super idé till återbruk! Blir helt säkert fina toffler :)

Anonymous said...

Jeg ble så spent på det tøffel prosjektet :O) Kunne du tenkt deg å selge meg mønster på det:O) Hilsen Hege ( hegesmaleverksted@c2i.net)

Tonemor said...

Gleder meg til å se resultatet av tøffel prosjektet ditt.
God lørdagskveld til deg også.
Morsom katt.
Klem Tone

Hulda said...

Enig med deg, jeg liker ikke julebladene jeg heller. Men, interiørbladene har kommet med flotte utgaver. Min favoritt er Lantliv og LevLandlig.

Falt veldig for juleboka du lager. Så sjarmerende og flott den er! Håper å få se mer av den. Jeg holder også på med noen julegaver nå, og de kan ikke vises på bloggen, mottaker er innom bloggen min daglig..

hanne said...

Her var det masse spennende prosjekter på gang! Gleder meg til å se tøffel-prosjektet ditt ferdig!Har en del strkkegensere jeg av sentimentale grunner ikke klarer å kvitte meg med - tøfler er kanskje tingen..?? Ser flott ut den juleboken du lager!
Skjønne pusen....herlig! Ha en fin lørdagskveld videre.

Linda said...

Tøflene blir helt sikkert fine, gleder meg til å se!
Herlig pusen din ;O)
Artig bilderas av din datter!
Håper du vil besøke meg på min nye blogg ;O)

Nyt resten av helgen!
Klem fra meg

Timotei said...

Så spennende med det toveprosjektet! Gleder meg veldig til å se hvordan det blir! Enig med deg når det gjelder julebladene. Jeg finner jo ingenting jeg har lyst til å lage i de heftene lenger. Men jeg har tatt vare på gamle juleblad (10-15 år gamle) og der finner jeg mange fine ideer. Kanskje et tegn på at jeg begynner å bli gammel og ikke henger med i tiden lenger...

Filippa said...

Så god ide det er å bruke gamle gensere til tøfler. Gleder meg til å se resultatet.

siddisisalou said...

Spennende med sydde tøfler - venter spent på å få se de ferdig. Ellers var jo pusekatten deilig inntulla i strikketøyet ditt ....

Unknown said...

Gleder meg til å se tøflene. Har strikket OL-genseren du har kjøpt og den er strikket i superwash garn, dessverre. Og nå må jeg ut å kjøpe bok :-)