19 July 2009

En heklet pute er helt ferdig...

Siste dagen med ferie i første omgang. I morgen skal jeg på jobb igjen.

Et nitrist vær i dag har fått meg til å pusle inne. Jeg har ikke bare koset meg, har også gjort litt fornuftige ting. Har bl. annet malt siste strøket på kjøkknbordet og hjerteskapet mitt, har ryddet ut av soverommet slik at det er klar for maling. Jeg har også vasket storvask på badet, så nå er det så det skinner der inne.

I nærheten av her jeg bor er det en låve som selger gamle møbler og antikviteter. Var der en liten tur idag, fikk jammen kjøpt meg en tallerkenhylle. Den er knallgrønn, så den skal males før den blir hengt opp. Den skal henges på veggen i barneromt og fylles med barnebøker.

Kjøpte meg også en gammel bierdermeyer slagbenk, men den får jeg ikke hentet før neste søndag.... Den er så utrolig fin, det eneste jeg skal gjøre med den er å trekke om setet. Disse gamle meieriboksene har jeg fått av pappa.
De skal få komme til heder og ære igjen. Den ene har jeg tenkt å ha stearinlys i og den skal stå oppe på hjerteskapet. Vet ikke helt hva jeg skal bruke de andre to til, forslag mottas med takk... :-)

For en tid tilbake heklet jeg frontstykker til 3 puter, i dag har jeg endelig fått montert den ene. Har brukt en gammel genser til bakstykket. Har heklet en kant og hemper i bomullsgarn, montert fargerike knapper som lukning...

De oldemorsrutene dere ser under puten er ruter til et teppe som jeg prøver å hekle litt på hver dag.

Ønsker alle en superduper uke... :O)

20 comments:

Anita said...

Såå utrolig flink du har vært da! Virkelig! Og puta ble veldig fin, fint med det bakstykket også, og lurt. Spennende med den benken, den gleder jeg meg til å se :0) Nå må du kose deg masse også denne uken selv om du skal jobbe OG lille vennen er borte!! Lov meg det!! Så snakkes vi snart! Klem fra Anita

Josefine said...

Hei...puten ble så lekker! Og så lurt å bruke en gammel genser bak:) Jeg har brukt en skjorte bakpå en pute, ...men aldri en genser...takk for ideen!! Sommerklem

Tovepia said...

Så flink du har vært idag, jeg blir helt imponert;) Puta ble skitlekker og det var ordentlig smart å bruke en genser som bakstykke! Ha ei god arbeidsuke!

Turid said...

Så mye spennende det var her. Kjempelurt å bruke en gammel genser til bakstykke til pute. Lekre meieribokser! Jeg liker også ting som er gamle og som kan få nye bruksområder, bruker å få med meg en del når jeg er på besøk hos mine foreldre. Denne gangen kom jeg hjem med en enorm kaffekjele og norgesglass (som jeg har en del av fra før). God jobbeuke!

Hespe said...

Hei på deg!
Så fine puter du har laget! Selv hekler jeg i vei på bestemorsrutene, og er endelig begynt å forstå at teppet BLIR ferdig engang..;o) Så heldig du har vært som har fått de gamle meieriboksene - helskjønne!!! Komemr nok til å pynte fint opp!

Nyt sommerdagene videre!

Klem fra Hildegunn

Rekkehuset said...

Heisann, så flott puta ble! Det var virkelig smart å bruke gammel genser til bakstykke - det er liksom flere fluer i en smekk!
Nå har jeg kommet hjem fra ferie jeg også, og da lå hanskene der og ventet på meg:-) De er kjempefine, men jeg synes nok også de er vel trange ja..så de blir nok gave til mamma:-) Har ikke fått noe kontonummer fra deg, så da får jeg ikke sendt penger heller...
Litt trasig å begynne på jobb igjen, men i grunnen er ikke hverdager så verst de heller. Klem fra Hanne.

Elm said...

Så smart med bakstykket - lœrer noe nytt hver dag.
Den ble bare helt kjempefin !

Groskro said...

Så utrolig fin den puta ble!! Og de fine fargene...:-) Smart å bruke en gammel genser som bakstykke, det har jeg ikke tenkt på.

Ha en fin dag - til tross for regnet:-)

Torill said...

Knallfine puter!!! Jeg må si jeg misunner deg litt den butikken.... jeg elsker å gå på skattejakt på slike steder! Gleder meg til å se den benken!!
klem

LeKaQuilt said...

Du har nå jammen meg fått mye ut av den siste dagen din. Så heldig du er som har bidemaier sofa - det kunne jeg også ha tenkt meg, men her er det plass som mangler :o) Nydelige heklede puter, og smart å bruke genseren slik. Det hadde ikke jeg kunne tenkt ut :o)

Janne i Fagerlia said...

Så lurt å bruke avlagte gensere som bakstykke til puter. Dette må være gjenbruk av beste slag. Nydelig pute!
Du er virkelig krativ med heklekroken.

STRIKKEMOR(O) said...

Er heilt imponert over alt du har fått gjort! Puta di blei veldig fin. Så artig bakside, ein god ide!

Lene Regine said...

Siden du er så flink kan du hente en award hos meg;)

Anonymous said...

Så fin "bølge puta" di ble! Gleder meg til å se slagbenken din! Kos deg på jobben, det er helg før du aner det!

Flittige hender said...

Så mye flott du har fått til. Koselig blogg du har.
Ha en fortsatt fin juli :0)

Ragna said...

Oi, så lekker den bølgeputa ble da! Skikkelig smart å bruke genser som bakstykke, det passet jo veldig bra. Liker fargene dine :-)

Tino said...

Så fine puter du har laget! Og så heldig du er som har fått meierikassene. Et forslag er å fylle den ene med forskjellige urteplanter. Både dekorativt og nyttig.
Ha en fin uke!

BROCANTE said...

slike bokser kan du bruke til alt - tråsneller, lys servietter osv osv
Så nydelige puter du lager. virkelig fine.

Groskro said...

Hei,svar på oppskrift ligger under innlegget mitt om de "mislykkete hexagontøflene" :-) Jeg deler på oppskriften altså! :-)

Hannas Sjarmerende-GJENBRUK said...

Fantastisk flotte puter du har laget! Klem Hanna