26 April 2008

Nesten ferdig!

Jeg har ganske mange halvferdige prosjekter, og dette teppet er en av dem. Jeg har nå tatt det fram for å gjøre det ferdig. Når jeg har maskinquiltet det og sydd på kanter så er det ferdig og kan tas i bruk. Håper det vil passe godt i det nye nye huset vårt.



Liker så godt disse stoffene, særlig det med de storblomstrete rosene.
Stoffene ble kjøpt på Ikea for 6/7 år siden, og jeg skulle øsnket at jeg hadde kjøpt litt mer av dem da jeg hadde sjansen.



En liten detalj fra teppet.
Teppet er laget på den måten at jeg har sydd 4/5 strimler sammen, som igjen blir skjært opp for å danne små kvadrater . Så forskyver man stoffet en rute før man syr stoffene sammen igjen. Da får man bredere striper som blir sydd sammen og danner teppet. I dette teppet har jeg 4 sånne brede striper. Kanskje ikke så lett å forstå utfra min uklare beskrivelse, men jeg har en ordentelig oppskrift hvis noen har lyst til å prøve



Lille søte pusen vår som nyter det flotte vårværet!
Tenker mye på hvordan hun vil takle flytting til nytt hus.

Ønsker alle en finfin lørdag, og god tur til messen dere som skal dit.

xoxo
xoxo

25 April 2008

Jeg maler!

Jeg svinger malekosten!
Har ganske mange møbler som skal få ny look i forbindelse med at vi snart skal flytte inn i vårt nye hus.

Har en gammel speilkommode(uten speil) som jeg holder på å male svart. Den skal få plass i gangen, sammen med et stort speil som også skal males sort. Begge disse to tingene var trehvite, så det skal bli deilig med fornyelse. Trehvitt har jeg vært lei veldig lenge men jeg har likevel ikke gjort noe med det før nå. Har vært litt i tvil om jeg skulle male sort eller hvitt, men jeg bestemte meg for sort da jeg tror det blir best med sort interiør i gangen.

Jeg skal også male kjøkkenbordet og stolene, salongbordet på stuen, et vitrineskap, en bokhylle, og noen stoler. Men de skal males i hvitt!
Har fått øynene opp for den franske landstilen, ispedd litt svensk og dansk landliv. Henter masse inspirasjon fra alle de flotte interiørbloggene som finnes.



Denne pinnestolen kjøpte jeg for mange år siden, og den gang lutet jeg den slik at den skulle bli trehvit. Etter flere år i eksil på sjulet skal den nå bli tatt i bruk igjen. Den skal få minst et strøk til med maling, før den blir tatt i bruk. tror muligens den skal få "bo" på verandaen.



Har ikke helt bestemt om denne stolen skal males, og om det eventulet blir sort eller hvitt. Jeg har kun en av den og tenkte at den skulle få et nytt liv i gangen sammen med den sorte kommoden. Men jeg tror det kan bli for mye sort, så det er mulig at jeg beholder den slik fargen er, men med nytt trekk på setet.

xoxo

23 April 2008

Hus til salgs





Nå har vi startet prosessen med å selge vår nåværende bolig, og i går skulle fotografen komme for å ta bilder. Vi hadde en avtale om at han skulle komme klokken tre, men han dukket desverre ikke opp. Ganske frustrerende når man har ryddet og stylet rommene slik at de skulle se tiltalende ut. Jeg tok frem kameraet og tok noen bilder selv. Nå har jeg oversendt bildene til megleren, så nå krysser jeg fingrene og håper at de er bra nok til å bruke i prospektet.

Håper at huset blir lagt ut for salg i dag!

14 April 2008

Rosekopp i keramikk


Denne koppen er laget av en keramiker i Trysil som heter Jorun Stahl Carlsen(håper jeg har skrevet det riktig). Jeg syns de er fantastisk flotte, og jeg skal garantert kjøpe flere av dem.

xoxo

13 April 2008

Fransk inspirert pute!






I dag har jeg laget meg en franskinspirert pute. Liker disse putene så godt og har flere ganger tenkt å bestille en via en nettbutikk. Men i dag bestemte jeg meg for å prøve å lage en
Teksten har jeg laget av Tim Holtz sine foamstamps bokstaver, sort tekstilmaling og linstoff.
Etter at malingen hadde tørket strøk jeg baksiden av stoffet for å fiksere malingen.
Tilslutt sydde jeg et putetrekk som passet til en 50x70 pute.
Jeg ble godt fornøyd med resultatet og det var moro å lage den. Tror kanskje det blir flere i samme sjangeren. Når vi flytter inn i vårt nye hus skal den få plass i slagbenken på kjøkkenet!

xoxo

07 April 2008

Litt shopping!







Det er en spennende interiørbutikk på Årnes, og i dag tok jeg turen dit. Har vært der en gang før, men da hadde jeg så dårlig tid! I dag koste jeg meg og brukte ganske lang tid på å kikke, og ikke minst handle. Resultatet av shoppingen kan du se på bildene. Det ble to runde trekurver med hank og en oval kurv i flettet netting. I tillegg kjøpte jeg 3 Gant opptørkningshåndklær. Jeg syns fargene og mønstrene var så flotte at jeg bare måtte ha dem... De vil passe perfekt på det nye kjøkkenet vårt, enten som putetrekk eller som det de er ment som, nemlig tørkehåndklær. 3 små rosesåper og en liten kokebok om "fristende muffins" fant også veien til min handlekurv. Sistnevnte ble kjøpt på bokhandelen.

I går var vi en liten søndagstur til Ullern Gård. Der selger de antikke/shabby chic møbler, og det var faktisk mye fint der. I tillegg hadde de også en liten kafe - Einars binge"- hvor man kunne få kjøpt vafler og hjemmelagd ertesuppe(veldig god). Jeg fant en slagbenk som jeg fikk veldig lyst på, men da jeg ikke har mål fra vårt kommende kjøkken så vet jeg ikke om den passer der. Det kan hende den er for lang, den var nemlig 190 cm.. Derfor må jeg vente litt til før jeg bestemmer meg for om jeg skal kjøpe den eller ikke.
Den var grønn med trehvit sitteplate. Ikke akkurat min favorittfarge, men jeg kommer eventuelt til å male det som er grønnt hvitt.

I dag har vi også hatt besøk av takstmannen. Det blir spennende å se hva han kommer frem til. Vi har allerede fått en verdivurdering av megler og vi håper det ikke blir alt for stor sprik mellom megler og takstmann. For skulle vi få det megler mener huset er verdt blir vi kjempeglade. :-)

XOXO

05 April 2008

BLÅTT, blått og blått.....


Har funnet frem et teppe jeg begynnte på for flere år siden. Nå har jeg montert det med bakstykke og lukkekant. Teppet er sydd av gamle dynetrekk og gardiner som jeg har kjøpt på diverse loppemarked.
Jeg tror at kjøkkenet i det nye huset vårt kommer til å få detaljer i blått. Veggene blir malt hvite, kjøkkeninnredningen er hvit og golvet er i mørk parkett. Har et gammelt langbord som jeg store planer om å ha der. Har en gammel kirkebenk fra Vålerenga kirke, men jeg tror desverre den blir for lang. Tror jeg kommer til å legge den ut på Finn, og istedet kjøpe en litt mindre slagbenk. Har forskjellige stoler som jeg har malt i sort som også skal inn der.
Puter, duker, gardiner og andre tekstiler kommer til å være i blått og hvitt(tror jeg)Ihvertefall til å begynne med, det er jo bare å skifte til andre puter, med andre farger, når man går lei



Har sydd en liten firkantet pose som matcher teppet, og skal også sy en tilsvarende brødpose i samme stoff.



Fikk i går en melding fra megler om at vi kanskje kunne få huset en uke før forventet... Håper virkelig det går i orden. I dag skal vi en tur til Oslo, Vidar har et par trylleoppdrag, mens Bertine og jeg skal rusle litt rundt å ta bilder hvis det flotte været holder seg!
I morgen blir det pakking på harde livet... :-)

Ønsker alle en koselig weekend!