14 September 2012

Prosjekt LIVET - scrapping…. :O)

Inspirert av amerikanske “prosjekt life” av Becky Higgins, har jeg latt meg inspirere til å finne en egen vri. Prosjekt life er en måte å dokumnetere hverdagen på gjennom bilder og tekst, det er en måte å scrappe på….. :O) Det som også kjennertegner det er at de bruker plastikk lommer i forskjellige størrelser til å putte bilder, tekst, etc i. De har egne album og egne produkter, se HER

For meg blir det for mye jobb å gjøre det på den amerikanske måten. Men jeg er veldig tiltalt av ideen, men må gjøre det på en enklere måte. Defor har jeg bestemt meg for å prøve å lage en LO hver uke, som tar for seg det som har skjedd akkurat den uken. Det skal selvfølgelig dokumenteres med bilder(som jeg lager collage av på et program som heter Photoscape), men vel så viktig er teksten, der skal jeg få med den viktigste som har skjedd akkurat den uken, etc… :O)

Har det skjedd ekstra mye en uke, så lager jeg en dobbelt LO(LO=layout)…, de ukene Bertine ikke er hos meg, blir det kanskje ingen LO i det hele tatt

September 2012 077

Måtte teste ut….., laget en collage av noen bilder som ble tatt i sommerferien hos mormor og morfar i Trysil.

September 2012 056 
Bildecollagene lager jeg i PhotoScape(et gratisprogram). I PhotoScape har man mange valgmuligheter på hvordan man vil sette sammen bildene i collagen, man kan også legge på tekst hvis man ønsker det, rammer, bildebehandle etc. Jeg printer ut bildene/collagene på min Canon fotoprinter.

September 2012 058-tile

Så prøvde jeg collagen oppe på flere ark for å finne den fargene/det arket som passet best til collagen. Jeg liker sterke farger, så jeg ender nesten alltid opp med en fargersterk LO…. :O)

September 2012 065

Jeg bestemte meg for et orange 12x12 ark, med lilla kartong som ramme under collagen(tar igjen farge fra blomstene i bildet)

September 2012 070
Fant frem litt “stash” som jeg kunne bruke på LO’en… :O)

September 2012 071

Jeg syns det er greit å skrive på tags før man limer de på LO’en.
Jeg syns det blir mest personlig å bruke min egen håndskrift…, i begynnelsen av min scrappe-karriere skrev jeg nesten alltid på PC’en og limte det på Lo’en, men nå syns jeg som sagt det er aller fineste med håndskrift!

September 2012 075

Jeg flytter alltid rundt på de forskjellige elementene for å finne den beste plasseringen(dette er en prosess som gjerne tar litt tid….;O)) Når jeg er fornøyd limer jeg de forskjellige tingene fast på bakgrunnskartongen. Blomsten heter “retro” blomst og er en punch. Bladene er punchet ut på Big Shot fra Sizzix og diesen jeg har brukt kommer fra Magnolia.

September 2012 076

Blomsten er laget ved at jeg har punchet den ut i bølgepapp og to forskjellige rosa kartonger. Har bøyd blomsterbladene litt før jeg har limt den sammen. Hadde tenkt å bruke en sort knapp i midten av blomsten, men jeg fant ingen i farten, så da tegnet jeg med tusj i stedet.

September 2012 077

Sånn ble den når den var helt ferdig…, klar til å puttes inn i albumet. Har tenkt å anskaffe meg et eget album som skal brukes bare til dette prosjektet. Har skrevet "Prosjekt LIVET” i headingen, vet ikke helt om det er det jeg skal kalle det, gode forslag mottas med takk…. :O)

September 2012 078 
Inntil videre blir det puttet i det vanlige scrappealbumet…. :O)

5 comments:

Hulda said...

Litt av en jobb det du også er i gang med, syns jeg. Fint blir det, og er fine minner å ha.

May Britt said...

Kjempeflott. Jeg har akkurat begynt å scrappe litt (et kort foreløpig LOL) og suger til meg alt av ideer. Har bestilt opp litt stash sammen med noen andre her på jobben og det kom i går. Spennende, men jeg har fryktelig mye å lære på dette området.

Anonymous said...

Kjempe fint, og så blir det jo veldig personlig da.
Detter er en jobb for de tålmodige.

Wenche

Heidi said...

Kjempekoselig LO. Er imponert over prosjektet ditt, det blir fine minner.
Med den fine håndskriften din er jeg helt enig i at den slår "ferdigtekst".

Helle said...

Hørtes veldig koselig ut, men blir det ikke mye å pålegge seg selv hver uke? Men nå er det mulig du gjør dette i den tiden jeg sitter foran symaskinen (hver uke om jeg får det til). :)