01 October 2011

Kjole i ullfilt :O)

Hadde tenkt å blogge i går kveld…, men så sovnet jeg på sofaen før 22(er det mulig?!) og tuslet i seng sånn etterhvert. Men det at jeg sovnet tidlig resulterte i en tidlig morgen også. Våknet 06.15 av at den ene katten sto og skrapte på soveromsvinduet og ville inn. Ettersom jeg da følte meg ganske uthvilt sto jeg like godt opp. Må legge til at jeg liker å stå opp tidlig i helgene (vanligvis ikke så tidlig) for å få litt ut av dagen…;O)

I dag hadde jeg på forhånd bestemt meg for å sy. Hadde noen stoffer fra stoff og stil som ropte på meg…. :O) I tillegg har jeg kjøpt noen klær på Fretex som jeg skal redesigne/sy om… Aldri vanskelig å stå opp når man vet at man kan få tilbringe noen kreative timer med symaskinen…. :O)
 Oktober 2011 021 
Det ble en ullfilt kjole til Bertine i dag. Mønsteret tegnet jeg etter en “gammel” kjole fra Janus. La til litt her og der, slik at den skulle bli passende i størrelse. Er litt spent på om den passer, tok en råsjans på størrelsen.

Oktober 2011 018 
Rundt kantene har jeg sydd kroklisser. Kantene ble litt bølgete, men  jeg ble likevel ganske fornøyd med resultatet! Rosebåndet er kjøpt på Bikuben(stempel og scrappebutikk), det er veldig populært med sånne tyllblomster på kort!

2 små hjerteknapper…:O) Den store hjertenålen er min, måtte bare se hvordan den tok seg ut på kjolen.

Her har det vært grått og trist vær hele dagen, skikkelig dumt når man trodde det skulle bli strålende sol i dag også!

19 comments:

Janne i Fagerlia said...

Topp resultat! Har klippet mønster på en lignende kjole, men har tenkt å ha en liten volangkant nederst. Det er så kjekt å sy slike ting som dette, det ferdige resultat er innen rekkvidde i løpet av kort tid.


God helg!

Yvonne said...

Så søt kjole du har sydd her. Fikk lyst til å sy noe jeg og nå, men for tiden pusses soverommet opp, og alt som var der inne er nå stuet inn på hobbyrommet i et salig kaos. Symaskinen er det ikke mulig å komme til engang. Men så fort jeg er ferdig, da...
Håper du får en flott helg, finvær eller ei :)
Klem

EllenSand said...

Nydelig kjole med fin pynt. Elsker fargen.
Jeg strikker og strikker prøvelapper. Nå tror jeg at jeg har riktig garn og riktig pinnestørrelse. Så nå blir det vest. Forhåpentligvis.
Ellen :)

Sissel said...

Nydelig kjole du har sydd i dag, og i en lekker farge. Likte veldig godt kroklissene rundt kantene.
Ha en fin aften :-)
Ps håper du har fått mønstret jeg sendte deg.

Klem fra Sissel

hanne said...

Ååå så fin kjole, så god du er! Håper den passer nå da, det hadde vært veldig trist om ikke... Det har stått litt stille hva sying angår her i heimen, nå inspirerte du til søm! Den beste tiden til hobby er tidlig på morgenen, definitivt!
Nå må du kose deg i kveld og ikke sovne på sofaen..... ;-)
klem!

Hulda said...

Ho er ei heldig jente, Bertine! Den kjolen var supersøt, og jeg kan se henne for meg i den. Du er virkelig kreativ og flink.

Nydelig den grytekluten din også. Elsker de fargene du bruker. Får meg til å tenke på regnbuen. :)

trinemamma said...

Nydelig kjole :-)
håper den sitter som et skudd!

Monstermønster said...

Kjempenydelig! Ullfiltkjoler er deilige, vi arvet to som har vært mye i bruk som tunika.

Elisabeth, innerst i veien said...

Så kul detalje med kroklissene. Den ideen kan det hende jeg stjeler. ;-)

Ellen* said...

Heihei - takk for koselig kommentar borte hos meg!:o)

Helt enig i at det er deilig å stå opp tidlig og få masse ut av dagen. (Kvart over seks var dog litt tidlig...) Og ingenting er som å ha en hel dag full av kreative sysler foran seg! Kjempefint resultat av din dag idag iallefall. Kjempefin kjole, soms er superdeilig ut. Syns det ble lekkert med det 'scrappe'rosebåndet.

Ha ei fortsatt fin og kreativ helg!

Eivor said...

Kjempefin kjole !
Skal bli spennende å se den flotte modellen din i den. Tipper det blir en av favorittene ..... rosa er liksom tingen for en liten prinsesse

Ida said...

Den der blir nok kjempegod til vinteren! Deilig med ull.

Anonymous said...

Du er så flink! Jeg er skikkelig imponert. Leser bloggen din med stor glede, selv om jeg ikke er noen håndarbeidsdame. Ekstra morsomt at du bor på Neskollen, for det gjør jeg også... Vel, ikke akkurat nå (siden vi har flyttet for en kortere periode pga jobb), men vi kommer tilbake! Jeg lurte på om du kunne gi meg oppskriften på hvordan du lager en brødkurv? Tenkte det kunne være en prosjekt jeg kunne hive meg på, for jeg har nemlig symaskin (men den har ikke vært brukt på leeeenge). Om du er så vennlig - så send den til Knoevik@woh.rr.com.
Kjolen du har laget er supersøt, tenk så heldig hun er som har en slik flink mamma!

Fru Langstrømpe said...

Denne var virkelig fin! Håper at den passer! Har også endel stoff som roper, nei hyyyyler på meg....men så skjer det noe hele tida. Ja, det går vel iallefall ikke no sted!

Snertne sneller og små nøster said...

Den ble kjempefin - får håpe den passer :-) Var tidlig i seng i går jeg også, men det skyldes vel helst at vi har vært på tur ;-) Deilig å få mye ut av dagen - jeg skulle absolutt vært flinkere til å stå tidlig opp i helgene :-))

Ha det godt - klem Siv

Tonemor said...

Så nydelig den kjolen ble. Du er virkelig flink altså.
Klem Tone

GryNoKa said...

Kjempesøt kjole, den blir nok Bertine fin i!
Ønsker deg ei flott ny uke!
Klem : )

Helle said...

Kjempekoselig kjole. Den var jo en liten prinsesse verdig.

Ps. Sovner mange ganger før 22 på sofaen. Falle i koma tror jeg det heter....

TINEMOR said...

Den var kjempeskjønn!! :)