12 April 2010

Trysilvotten…

April 2010 039

Trysilvotten har sin opprinnelse fra en oppskriftkonkuranse på 1930 tallet. Det kom inn mange forslag. De tre beste mønstrene ble valgt ut og votter ble strikket og solgt på Trysil Husflidscentral.

I 2008 begynnte Trysil Husflidslag arbeidet med å samle mønstrene til et hefte. Alle mønstrene ble tegnet opp på nytt, skrevet oppskrift til, og det ble strikket votter av mange av mønstrene.
På begynnelsen av 2010 var heftet ferdig og ble lagt ut for salg. Du får bl.annet kjøpt det i Trysil Husflid(butikken til min storesøster)
April 2010 040  Her er votten som vant konkuransen på 30 tallet. Mønsteret du ser til høyre er et gammlt mønster som jeg har strikket vottene etter tidligere. Tror foresten jeg bare har strikket de en gang, men mamma har strikket mange av de. Det gamle håndskrevne mønsteret er ikke helt likt det som er i heftet, men det er ikke så store forskjeller. Den i heftet har striper inne i hånden, mens “mitt” mønster har et stjernemønster inne i hånden.

April 2010 042I heftet er det anbefalt å bruke Finull eller Rauma 2 tr Gammelserien.
I fargene sauesvart og ubleket hvitt.

April 2010 041
Har lyst til å strikke meg ett par, men jeg tror kanskje det får vente til høsten.(hvis jeg klarer å vente.) Jeg liker aller best vott nr. 4 , så det blir nok den jeg kommer til å strikke… :O)

9 comments:

Tovepia said...

Utrolig flotte mønstre!!
Tida er vel ikke inne til vottestrikk,men samtidig er det godt å være forberedt til neste sesong;)

Nyt kvelden og klem fra meg;)

Elins Strikkeri said...

Kjempeflotte votter, dette heftet skal eg kjøpe neste gang eg er i Trysil! Pleier alltid ha meg ein tur på husfliden når eg er der, kjøpte meg ein gang eit par slike votter men dei er borte... Ha ei fin veke:))

snakkemunn said...

Det er flotte votter. Jeg synes det er vanskelig å strikke slike vinterting nå, men d er jo lurt å ha ferdig til neste vinter. :))

hanne said...

Flotte votter!
Det er noe eget ved slike gamle mønstre!

Janne i Fagerlia said...

Jeg er kjempeimponert, både over vottemønsterene og husflidslaget som har greid å samle mønstrene til dette heftet.
Flott at noen vil ta vare på kulturarven.

Bestemor Drillo said...

Så artig å fåse disse gamle mønstrene!
Det er en tanke å starte med når vintersesongen kommer tilbake!!
Klem!

Pringeling said...

Utrolig flotte mønstre!! Kanskje jeg må ta meg en tur innom Trysil i sommer?

LivM said...

Så utrolig mange flotte mønster det var her. Du kommer vel til å strikke noen av dem! Gleder meg til å se!

Kari said...

Å, dette var morsomt å lese! Vott nummer 4, som du liker så godt, er det faren min som har tegnet mønster til. Jeg ble kontaktet av husflidslaget i fjor(?), og de fikk låne originalen til mønsteret, men jeg ante ikke at de hadde laget et mønsterhefte med vottene. Jeg er ikke så flink til å strikke mønster, så da vi fant dette mønsteret da vi ryddet opp etter mine foreldres bortgang for noen år siden, fikk jeg en strikkekyndig dame til å strikke for meg, og mine søsken og døtre fikk hvert sitt par i julegave det året. De ble godt mottatt og er i bruk fremdeles. Av en eller annen grunn bestilte jeg ikke votter til meg selv, men nå fikk jeg lyst til å kjøpe heftet og prøve meg på å strikke et par :-)