04 December 2009

We are making JULEGAVER….

IMG_6231

I dag ble Bertine ferdig med noen “snøgubber”!
Vel…, en sannhet med noen modifikasjoner; noen mangler nemlig munn og nese ennå. På søndag skal vi til søsteren min på juleverksted og da skal noen gis bort som julegave.

Disse snøgubbene er veldig enkle å lage, ypperlig hvis man skal lage noe med barn. Alt du trenger til disse får du kjøpt på Panduro. Du trenger to forskjellige knappestørrelser, vi har brukt de største(ca. 5/6 cm i diameter) Disse knapperformene er limt på en litt stor ispinne.
Bertine malte to strøk med maling, drysset litt glitter på mens malingen fortsatt var våt. Så lakket jeg dem(tålmodigheten er ikke SÅ stor, så noe måtte jeg hjelpe til med)
Hatten er klippet ut i sort filt(det er det også jeg som har gjort) Bertine limte så på knapper, øyne og en liten mus. Vi skal tre i sølvtråd gjennom hullet, slik at de som får dem i julegave kan henge de rett på juletreet!
IMG_6229 Jeg har strikket flere kjøkkenhåndklær…, liker denne modellen så godt. Jeg har strikket den så mange ganger at jeg ikke trenger å se på oppskriften, men du finner den HER hvis du har lyst til å strikke sånne du også!

Jeg har strikket mine i Bomull Sport fra Gjestdal, dobbel tråd, pinner nr. 5.

Ønsker deg en koselig førjulsweekend!

16 comments:

Anita said...

Juleforberedelser ER koselig!! Søte ting dere har laget! Vi har bakt pepperkakehus idag vi da, kjempekoselig! Ha en strålende helg!

Turid Holm Flaa said...

Fine snømenn. Og forstår godt det med tålmodighet .. :-). De snømennene hadde jo også vært pene som kjøleskapmagneter.

Kanskje jeg låner strikkeoppskriften din endag på kjøkkenhåndklær. Men må prøve å få avsluttet noe av det jeg holder på med.

Ønsker deg en riktig god førjulshelg. Jeg skal på korpskonsert. Guttungen har nettopp begynt å spille trommer, vi får se hvor lenge dette varer. Ikke så lenge tror jeg, det er nå helst fotball og bordtennis.
Klem fra meg

Unknown said...

Så kjekt dere har det.
Håndklærene var flotte, greit å strikke noe som går av seg selv av og til¨. :-)

Sylke Feldhusen said...

Søte snømenn, og flotte kjøkkenhåndklær :)

Hulda said...

Så mye fint! Kjempefine snømenn og flotte grytekluter. :)

Hulda said...

unnskyld; kjøkkenhåndklær:) fasongen var så lik grytekluter, men ser jo at de er større.

Beate said...

Så koselige julegaver :)

Anonymous said...

Hei.Så fine snømenn jenta de har laget.Hun er kjempe flink.Er så kjekt å få se hva de barna lager.Savner så å jobbe i barnehage iser nå før jul.Får da er det ei travel tid dær men ei veldig koselig tid.Får se efter jul om det blir noe vikar på barnehage igjen.Fine kjøkkenhånklær du har laget.Har en i rødt og en i hvit som jeg nå har på kjøkkenet mitt.Ønsker deg og jenta de en riktig fin førjulshelg og kos dere masse med juleverksted.Klem fra Bodil..

Quiltefia said...

Veldig søte snømenn!! Og innmari fine håndklær!! Blir så glad for å få vite hvor oppskriften finnes!! Jeg så tidligere den fine brødkurven du har laget!! Jeg var på stoff og stil i Drammen, viste fra før at mønsteret fantes der. Kjøpte det, men da jeg skulle sy, fant jeg det ikke, men tok det på øyemål.... God helg! AnneK:-)

jannes hobbykrok said...

Herlige julegaver fra prinsessa dette da!Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min!Det er jo som å få kommentar fra selve blogg-guruen!Veldig stas for n fersk blogger!
Janne

Janne i Fagerlia said...

Her er det individualiteten som teller ser jeg. En fin samling snømann med hvert sitt særpreg. Så søte..... Ikke noe å si på strikkeproduktene heller. Kanskje jeg skal satse på slike som romjulssyssel...

Riktig god helg til deg og den kreative veslejenta!

Bestemor Drillo said...

Så trivelig dere har det og så fine snøgubber som dere har laget!
Koselig å se juleforberedelsene rundt om kring!
Ha en flott helg!

Anonymous said...

Kreative jenter! Snømennene ble skikkelig sjarerende, god ide å lage slike sammen med barna.

Klem Igi

Gry said...

Så flotte julegaver dere har laget.
Du er hjetelig velkommen til å delta i konkurranse hos meg.
Ha en vakker søndag.
Klem Gry : )

Elins Strikkeri said...

Flotte snømenn og handduker de har laga!! Det er så koselig med heimelaga julegaver, ha ein flott mandag:))

Hanne`s lille hule said...

Så nydelig hånduker:-)Har du dem på norsk eller er mønstret bare på engelsk? Ha en fin dag:-)