30 May 2010

Totalt mislykkede “gakk-gakk” sokker… :O(

Akkurat nå er jeg både sur, grinete og irritert… :O(

Jeg får bare ikke til å strikke sokker…, fikser ikke hæler!

Mai 2010 381

Jeg så disse sokkene første gang inne på “med pinner” sin blogg og fikk så innmari lyst til å strikke dem. Så jeg kjøpte inn garn og satte igang.
Alt gikk helt greit til jeg skulle begynne å strikke den første hælen. Sokken strikkes fra tåen opp med såkalt Short Row heel. Med min traume mot hæler var det sikkert et dumt valgt å starte med en sånn sokk, på engelsk, men det tenke jeg ikke over før jeg var godt i gang.
Ihvertefall skjønnte jeg ikke “bæra” da jeg skulle begynne på hælene. Jeg søkte opp “short row heel”  på YouTube og etter å ha prøvd og feilet mange ganger følte jeg at jeg endelig fikk det til….,  det begynnte å ligne på det det skulle….
Men da jeg hadde strikket ferdig hælen, godt fornøyd med meg selv, fant jeg ut at jeg hadde bare 32 masker igjen på pinnene, mens det etter oppskriften skulle vært 64 m….. Grrrrrrrr. Så nå sitter jeg her med en hæl som ikke kan brukes og har mistet fullstendig lysten på å rekke den opp nok en gang. Ettersom jeg ikke skjønner hva og hvor jeg har gjort feil så føler jeg at jeg ikke kommer lengere.

Tror nok denne blir arkivert under “mislykkede prosjekt”.

(tror det kan bli lenge til jeg prøver meg på sokker igjen….)

13 comments:

Janne i Fagerlia said...

Jeg skal ikke skryte på meg noe stor kunnskap og hælstrikking jeg heller. Men mønsteret på sokkene dine er helt bedårende.

Judith said...

Så kjedelig da, for sokkene er jo kjempefine, og sokker må være noe av det mest praktiske man kan strikke. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med denne hælen, kan bare en hel, en helt vanlig tradisjonell hæl. Kanskje du kan bytte ut hælen med en enklere en, og så strikke videre i mønsteret

Hulda said...

Så dumt da, de var jo så fine med de "gakk-gakkene" på. Du kan kanskje spørre noen om hjelp til å få til helen?

trinemamma said...

De sokkene er jo bare så utrolig kule. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med hælen da jeg alltid strikker sokker ovenfra og ned. men ken heie på deg .-)

Inger said...

Sokkene ser kjempefine ut. Kan ikke helt se at noe er feil, men jeg har ikke prøvd meg på denne type sokker. Det skal ikke være tilsamen 64 masker med alle pinnene?

Jane said...

Jeg synes nu det ser meget rigtigt ud på billedet. Hvis du tæller maskerne på alle 3 pinde så tror jeg du har 64 masker, er det ikke rigtigt? Sæt de 32 hælmasker på 2 pinde istedet for den ene og vupti har du 4 pinde med hver 16 masker og så strikker du bare rundt og rundt osv og vupti så har du snart en sok.

Quiltefia said...

Så ergelig!! Kan du ikke begynne på nytt, med vanlige sokker, men bruke andemønsteret?? Jeg har aldri strikket fra helen og opp noengang.... Eller spør om hjelp fra "med pinner!!" Lykke til!! AnneK:-)

Snertne sneller og små nøster said...

Jeg har aldri strikka sokker den veien, men har strikka ganske så mange sokker (etter at jeg løste hælkoden). Etter at jeg har gjort meg ferdig med alle fellingene på hælen, så plukker jeg alltid om masker i sidene - og da sitter jeg igjen med riktig masketall. Vil tro du skal gjøre noe lignede her også.

Lykke til, og ikke gi opp :-) Oppmuntringsklem fra Siv

Jorun said...

Juksetips: Når du kommer til hælen, kan du felle av halvparten av maskene dine, og så legge opp igjen samme antall masker. Dette gir deg et hull i stedet for en hæl, men i dette hullet kan du sy fast en nystrikket "tå."

Dette er egentlig MER arbeid, men du vinner over sokkefobien og får strikke fire tær i stedet for to tær og to hæler. :-)

Lykke til, uansett hvordan du takler sokkene!

bagheraa said...

Det ser riktig ut på bildet altså!! (hvis det er en trøst...) Jeg strikker nesten bare short row hæler, men jeg strikker short row tå også på mine toe-ups, og det er jo det samme :) Det ser det ikke ut som du har gjort(?)
Ellers er Joruns tips bra - jeg ville dog bare strikket inn en annen tråd i stedet for å felle (sånn som man gjør på vottetomler), så kan du bare trekke ut denne tråden til slutt, plukke opp maskene og strikke en "tå". (Bea har en god forklaring til etterpå-hæl her http://strikkepinnerogandrepinner.blogspot.com/2008/02/restesokker-med-etterp-hel.html)

Linda said...

Mønsteret er helt herlig så jeg håper du finner motivasjon til å gjøre paret ferdig... Holder selv på med et lite prosjekt som jeg har måtte rekke opp mange ganger... Det er jo verdt det når resultatet blir bra tilslutt:-)

Groskro said...

Så kjedelig når håndarbeidsprosjekt ikke blir som en har tenkt..., men mønsteret var veldig fint! :-)

Og tunikaen som er i innlegget under var kjempefin til dattra di!

Ha en fin søndag :-)

Eivor said...

Du må for all del ikke arkivere disse nydelige sokkene .... Finn deg en oppskrift på hel en annen plass så går det nok bedre. Gleder meg til å se sokkene ferdige for de var bare herrrlige ! Gakk gakk