29 May 2012

Heklede blomster – fiol… :O)

Tusen takk for alle de hyggelige kommentaren jeg får fra dere. Desverre har jeg ikke rukket å skrive tilbake til de fleste og DETTE BEKLAGER JEG. Tiden strekker rett og slett ikke til noen ganger…, og nå er det nesten så jeg ikke har tid til å skrive innlegg på min egen blogg engang.

Setter enormt stor pris på alle kommentarer og håper dere vil fortsette å komentere, selv om jeg skjønner det hvis dere ikke gjør det(mye morsommere å kommentere hos noen man vet kommenterer tilbake… :O)). Lover å komme sterkere tilbake med kommentarer, får jeg tid så kikker jeg innom nettopp din blogg…, fortere en du kanskje tror…. :O)

Her kommer oppskrift på fiol…(beklager dårlig kvalitet på bildene)

Mai 2012 101-tile
Heklet fiol:

Legg opp 7 lm, ta i ring

1) 7 lm, 1 fm, 7 lm, 1 fm, 5 lm, 1 kj.m i masken hvor du heklet sammen ringen i forrige omgang.

2) I første lm-bue hekler du 1 fm, 1 lm, 7 st, 1 lm, 1 fm. Det samme hekler du i neste lm-bue også. I den tredje lm-buen hekler du: 1 fm, 1l lm, 9 st, 1 lm, 1 fm(dette er nedre del av fiolen) Bytt farge.

3) Start med å hekle 2 fm rundt innerste ringen(se bilde 4)fortsett med 7 lm, 2 fm. Rundt neste bue hekler du også 2 fm, 7 lm, 2 fm. klipp av tråden.

4) Start på samme sted som du startet omgang 3, hekle 1 fm, 1 lm, 9 st, 1 fm i lm mellom de to lm-buene, 9 fm, 1 lm, 1 fm.

Bryt tråden og fest endene.

Ønsker du større fioler kan du hekle en ekstra omgang med fm eller staver rundt noen eller alle buene. Gjerne i en annen nyanse.

Hvis du vil at kronbladene skal bøye seg litt mer innover kan du hekle en omgang med fm rundt de kronbladene du vil skal bøye seg.

Mai 2012 110

Vil veldig gjerne at du linker tilbake til min blogg og oppskriften hvis du hekler fioler og legger det ut på forum, blogg osv.

20 May 2012

Heklede blomster – tror jeg har nok til å dekorere en veske… :O)

Nå har jeg heklet 50 små og store blomster…., nok til å dekorere en veske.

Noen få av blomstene er heklet etter andre sine oppskrifter, men de fleste har jeg laget selv. De er: Blå valmuesøster(den samme som jeg presenterte som valmue i et tidligere innlegg), hvitveis, fiol, franske anemoener og påskeliljer. Disse blomstene vil det komme oppskrift på her på bloggen…., etterhvert…. :O)

Hadde i utgangspunktet tenkt å hekle en veske til å sy blomstene på. Men så fikk jeg den glupe ideen at jeg skulle bruke en veske jeg hadde kjøpt på loppemarked, en veske laget av bast. Den har en fasthet og en fassong som viser blomstene på en bedre måte en en litt slaskete hekleveske…

Hekling 2012 050

Blå valmuesøster, hvitveis og en enslig blåveis… :O)

Hekling 2012 059

Fiol og franske anemoner…, og blåveis i forgrunnen… :O)

Hekling 2012 069 
En stabel med fargerike, heklede “flowers”… :O)

Hekling 2012 074 
I dag startet jeg med å sy blomstene på vesken…, spennende… :O)
Det tar litt tid, så jeg har ikke blitt ferdig i dag…, men jeg er nesten ferdig med den ene siden, det mangler kun noen små blomster her og der… :O)

Hekling 2012 093

Ønsker deg en kreativ og fin uke… :O)

18 May 2012

Dørskilt og ScrapBATTLE… :O)

På scrapping.no har det vært en uhøytidelig LO konkuranse…. :O)
Femte(siste) oppgave har jeg levert nå i kveld… :O)

Battle oppg-tile

Disse 4 LO er min deltagelse på de 4 første oppgavene. Desverre nådde jeg ikke helt opp, men det var veldig gøy å delta…, også man fikk jo et ekstra spark i rompa i forhold til å scrappe…. :O)

I dag har det vært en deilig fridag…. :O)
Egentlig hadde vi planleggingsdag i barnehagen, men vi hadde jobbet inn denne på kveldstid, så det ble en fridag i stedet! Ettersom skolen også har vært stengt passet det veldig bra. Vi fikk bl. annet fornyet passet til Bertine…, nå er det snart bare 4 uker til vi drar på ferie til tyrkia…. :O)

Bertine har vært kreativ…, hun har laget dørskilt til rommet sitt, det ble kjempefint!
Vi tegnet og klipte ut et lite hus i papp som ble malt turkis/blått, før det ble dekorert med diecuts(utstansede figurer) Tilslutt fikk det en touch av glitterlim på seg. Nå ligger det til tørking, tar nok lang tid før glitterlimet tørker…. :O)

Mai 2012 117
Før glitterlim….:O)

         Mai 2012 123

Etter glitterlim….

Poster et lite bilde av pus også…, som ser mest ut som han har lyst på en sykkeltur…. :O)

 Mai 2012 099 

Takk for alle de hyggelige kommentarene på heklevesten i forrige innlegg! Kommer “innom” dere alle i løpet av helgen…. :O) 

God helg!

15 May 2012

Heklet vest – helt ferdig…. :O)

Nå er den fargerik vesten helt ferdig…. :O)
Den er heklet uten oppskrift, inspirert av andre flotte heklevester… :O)

Mai 2012 079

Ettersom den ble heklet mens Bertine var hos pappa, og jeg ikke fikk prøvd underveis, ble den i utgangspunktet litt for trang. Jeg kunne selvfølgelig ha heklet flere runder på den, men da er jeg redd den hadde blitt for lang bak. Derfor heklet jeg istedet et smalt stykke foran…, som også fungerer som lukning.

Mai 2012 081

Bertine ble veldig fornøyd, hun liker å pynte seg… :O) og hun har den på seg på skolen i dag!

Mai 2012 082

Jeg ble også godt fornøyd…. :O)…, ikke alltid man blir det når man setter i gang uten oppskrift!
Har planer om å hekle en til…, i rosa, rødt og hvitt/offwhite.

Har ikke laget noen oppskrift underveis, men skulle det være noen som ønsker det, så kan jeg sikkert få laget en enkel beskrivelse.

Mai 2012 085

Den er heklet i Bomull Sport fra Gjestdal, på heklekrok 3 mm.

12 May 2012

Heklet vaskeklut – med oppskrift… :O)

Mai 2012 062 
Har heklet noe vaskekluter i Helårsgarn fra PT/Rauma. Dette er et ganske tykt bomullsgarn, hvor man anbefaler heklekrok/pinner 4 til 4,5mm. Utrolig mange flotte farger… :O)…, klutene blir akkurat passe tykke og ikke minst veldig myke.

Mine kluter er heklet på 3,5 mm og det gikk med nøyaktig(nesten på cm) 50 gr. pr. vaskeklut.

Mai 2012 060

Oppskrift på vaskeklut i tulipanmønster… :O)

Legg opp 47 lm

Omgang 1: Hekle 3 st i fjerde lm fra kroken, *hopp over 3 m, 1 fm, 3 lm, 3 st i neste lm*. Gjenta mellom ** ut omgangen. 11 fm i siste lm, 3 lm, snu… Na har du 9 stavgrupper.

Omgang 2:  hekle 3 st i første fm, *1 fm, 3 lm, 3 st* i lm-buen. Gjenta mellom ** frem til siste lm-bue, her hekler du 1 fm, 3 lm, snu.

Gjenta omgang 2 i 16 omganger til. (17. omganger totalt)

I siste lm-bue på 17. rad hekler du *1 fm, 3 lm, 3 st*, fortsett å hekle rundt vaskekluten til du treffer begynnelsen på 17. rad.

Klipp av tråden og fest endenen… :O)

Hvis du hekler etter denne oppskriften, og viser det frem på forum, blogg etc, håper jeg du linker til oppskriften… :O)

Mai 2012 074

Ønsker deg en kreativ og koselig kveld…. :O)

06 May 2012

“Midt i blinken” – heklede grytelapper… :O)

Bertine lurte på om jeg heklet skyteskiver… lol.
Derav navnet “midt i blinken”… :O)

Mai 2012 056 
Heklet en sirkel på ti omganger, annenhver omgang sort og hvitt, etter DENNE oppskriften.

Mai 2012 057 
Brettet sirkelen i to før jeg heklet de sammen med en omgang fm.
Heklet tilslutt en omgang med tungekant etter DENNE oppskriften/tutorialen.

Mai 2012 052
Heklet i Bomull Sport fra Gjestdal ASA på heklekrok nr. 3

Ønsker alle som kikker innom en kreativ og flott kommende uke… :O)

05 May 2012

WIP – fargerik heklet vest… :O)

Hekler på en vest til Bertine… :O) …, har sett flere varianter av en sånn vest. Men jeg hekler etter hodet…, “veien blir til mens man går”, som det så fint heter!

Plustelig ble det stopp – ble tom for det garnet jeg skulle hekle med rundt.

Så kom Bertine hjem fra pappa og jeg fant ut at den var litt  liten…., måtte tenke ut en annen løsning på fronten.

Mai 2012 045

Har vært i tenkeboksen…

Nå har jeg funnet en løsning…, håper jeg!

Mai 2012 043

Så nå skal jeg gyve løs på denne igjen…, forhåpentligvis blir den ferdig i morgen… :O)

Mai 2012 046

Hekler som vanlig i Bomull Sport fra Gjestdal, på krok 3 mm.

Hvilket håndarbeid holder du på med akkurat nå(WIP)?

03 May 2012

Scrapbooking – 3 nye LO’er… :O)

Har scrappet 3 LO’er den siste uken…,noe jeg er kjempefornøyd med! Det er faktisk veldig lenge siden jeg har vært så produktiv. Det er så godt å være i gang igjen, kjenner at scrappeformen begynner å komme nå….:O)

Mai 2012 019

Jeg startet med scrapbooking/kortlaging i 2004…, og da var det bare en liten scrappebutikk som fantes(ihvertefall som jeg visste om)Den lå i Sagdalen(strømmen) og het Bikuben….;O) Nå er det norges største scrappebutikk og ligger i store, lyse lokaler sentralt på Strømmen(dagens reklame)

Når jeg begynnte med scrapbooking var det ikke så mange som visste hva det var…, og utvalget av kartong og mønsterark var ganske lite. Nå er det MANGE som scrapper og utvalget er enormt stort, både når det gjelder kartong, mønsterark og alt annet man trenger for å lage både kort og layouter.

Jeg scrappet mye i årene 2004 og frem til begynnelsen av 2008. Var også designer for Ett Trykk før jeg fikk den store scrappetørken. Etter det har det nesten vært fullstendig stopp. Har scrappet noen LO’er inne i mellom og også laget noen minialbum, men har ikke klart å finne igjen gleden ved det. Nå føler jeg endelig at jeg er litt på gli igjen, kanskje fordi jeg har presset meg selv til å gjøre det.

Har hentet masse inspirasjon fra andre bloggere, forum ,etc på nettet.

Mai 2012 022

På denne layouten har jeg “dynget” på med masse forskjellig, den består av to lag kartong i bunnen, så et mønsterark. Et ark fra en gammel bibel, bølgepapp, osteklut, blomster, bling-bling og knapper, m.m

Mai 2012 023

Kartong og papir ble først pusset langs kantene, så svertet med distress ink for å få det litt slitte utrykket. Liker godt å bruke symaskinen til å sy sømmer på symaskinen… :O)

Mai 2012 027 
På denne LO’en har jeg brukt stoff som jeg har rynket og sydd fast med et bånd. Blomstene er fra Prima, de får man kjøpt på scrappebutikker.

Mai 2012 031

Det finnes så ufattelig mange flotte “blomster” å få kjøpt…, tror jeg kommer til å bruke mye av de fremover… :O)

Mai 2012 033

På denne LO’en har jeg brukt heklede blomster som jeg selv har heklet…:O)(de er egenlig til en veske jeg skal pryde med blomster) På kartongen bakerst har jeg sprayet med Dylusion, mitt nyeste innkjøp….. :O) Kommer nok til å vise frem mer som er laget av det etterhvert.

Mai 2012 034
Blonden på denne LO’en er en gammel heklet blonde som jeg har kjøpt på loppemarked… :O)

Mai 2012 035

Har enormt mange bilder som skulle vært scrappet…., nå prøver jeg å scrappe litt sporadisk fra de siste årene, trenger å få fylt albumene for både 2008, 2009, 2010 og 2011. Samtidlig som jeg skal scrappe bilder fra inneværende år…

Vet ikke om jeg har så mange lesere som scrapper…, men jeg lover at jeg også skal blogge om hekling, strikking og søm…, men jeg tror det kan bli endel scrapbooking fremover!

Tusen takk for alle de koselige kommentarene jeg har fått i det siste… :O), beklager at jeg har vært dårlige til å kommentere tilbake. Tiden har desverre ikke vært på min side…, men jeg lover å komme sterkere tilbake… :O)