27 November 2011

Heklet SKJERF i dobbelt Tynn Alpakka fra DSA… :O)

Jeg har heklet et laaangt skjerf, det går hele tre runder rundt halsen… :O)

November 2011 223
Men det er smalt…, selv om man tuller det tre ganger rundt halsen så blir det ikke klumpete… :O)
Skjerfet er heklet i dobbelt garn, på heklekrok nr. 5 mm.

November 2011 225
Jeg har brukt er Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka. To forskjellige nyanser på alle de smale fargefeltene. Av det grå garnet gikk det ca. 200 gr, til de smale fargefeltene trenger man ikke mye, jeg har brukt restegarn… :O).

November 2011 234

Sjerfet er heklet etter eget hode…, kanskje det kommer oppskrift etterhvert… ;O)

November 2011 229

Ønsker deg en god 1. advents kveld… :O)

26 November 2011

Skal det være en FLUESOPP til JUL… DIY… :O)

Kanskje jeg er litt treig av meg, men jeg syns fluesopp er veldig fin og dekorativ julepynt… Grunnen til at jeg sier “treig” er fordi jeg vet fluesopp var veldig “HOT” til jul i fjor…. og da hadde ikke jeg så mange av dem…;O)… Nå har jeg allerede kjøpt meg et par fluesopper på Søstrene Grene og nå har jeg også sydd meg noen også…. :O)

November 2011 248

Hvis det er flere der ute som har lyst på fluesopp til jul er det disse veldig enkle å sy… :O)… og de er perfekte som små julegaver også…. :O)

November 2011 237

Enkel beskrivelse:
Jeg tegnet en fluesopp på et vanlig hvitt ark, i ønsket størrelse. Klipte ut mønsteret etter tegningen. Brett stoffet i to, tegnet mønsteret på stoffet og sydde rett i blyantstreken. Husk å puttet snoren på plass før du syr. Først etterpå klipte jeg delene ut i stoffet.
Beholdt en liten åpning nede, slik at jeg kunne vrenge soppen. Fylte både sopp og stilk med vatt, før jeg puttet stilken inn i vrengåpningen. Sydde igjen for hånd. På den ene soppen sydde jeg en stikning rundt hele.

November 2011 239  
Tok disse bildene ute i dag…, hvem skulle tro vi var i slutten av november og at det er 1. advent i morgen… :O)

Ønsker deg som kikker innom en koselig lørdagskveld!

20 November 2011

Jakten på JULEKORTET… :O)

Hadde bestemt at dette måtte bli helgen hvor vi tok bildene til julekortene…. :O)
Tidligere i uken var det frost og tåke, noe som gjorde at busker og bakke var dekket av rimfost og som kunne gitt flott bakgrunn til julekortene. Men med helgen kom også plussgrader og regn, og rimfrosten forsvant som dugg for solen. Derfor blir det grønt gress på årets julekort.

Bildene er tatt ved Nes Kirkeruiner, et yndet fotosted for folk som bor i Nes… :O)

Vi tok 123 bilder, nesten alle ble kjempflotte! Bertine er veldig fotogen og hun elsker å posere. Jeg trenger overhodet ikke be henne skifte stilling, smile osv…, hun poserer som en erfaren fotomodell… :O)

November 2011 112-tile

Regner med at årets julekort blir en montasje på 3 til 4 bilder…, og jeg tror at de bildene er blandt disse ni… :O)

Tunikaen Bertine har på seg har jeg redesignet av en gammel, strikket herregenser. Det kan du lese mer om HER…

Ønsker deg en flott uke… :O)

19 November 2011

Grønt rillestrikket sjal… :O)

Jeg har strikket et lite sjal… :O)
Det er ikke alltid det passer med store sjal, selv om de selvfølgelig er de varmeste nå i vinterhalvåret. Jeg ønsket meg et lite et som jeg kunne bruke i halsen på den nye kåpen som jeg har kjøpt meg.

Ble veldig fornøyd meg størrelsen på dette, lite og smalt, men likevel passe langt, slik at jeg får det to ganger rundt halsen. Oppskriften er en gratis oppskrift fra Garnstudio og den finner du HER…

November 2011 084
Bertine stilte villig opp som fotomodell, begynner å bli vant til å bli tatt bilde av og ikke minst stille opp som modell for mine kreasjoner…. :O)

November 2011 089

Sjalet  er strikket i “Felted tweed” fra Rowan, på pinner 4,5 mm. Et flott garn som ikke klør… :O) Det er grønt med små blå tråder innimellom! Jeg brukte ca. 65 gr, innkl. heklekanten rundt.

Dette sjalet skal jeg garantert strikke flere av…. :O)

Ønsker deg en strålende lørdagskveld…. :O)

14 November 2011

Koselig med levende lys i høstmørket… :O)

Nå har det vært stille på bloggen min ganske lenge, jeg har manglet både inspirasjon og energi.
Noe som har gått utover både blogging og håndarbeid…, det har blitt minimalt med  hekling, strikking og sying… ;O). Så jeg har ikke noe håndarbeidsrelatert å vise frem…, men noen bilder fra “heimen” kan jeg jo dele med dere. Leiligheten er nå “kledd” for høsten… :O)…, i fargene hvitt, sort, grått og brunt!

November 2011 049 
Har byttet ut den rosa voksduken, med en helt lik en i grå/beige og hvitt. Den kommer fra Stoff & Stil og koster bare 24 .- pr. meter. Finnes i mange, mange farger! Var litt i tvil om jeg skulle ta denne eller en sort med hvite prikker. Tror det kunne blitt stilig med den i sort også, men er glad for at jeg valgte den jeg valgte…(kunne blitt litt for dystert med den sorte…)

November 2011 050
Jeg har festet voksduken med tegnestifter under bordplaten…, da holder den seg på plass!

November 2011 023
Ny høstputer i slagbenken… :O)
Den brune er sydd av en gammle cordbukse kjøpt på loppemarked. Hjertet på den andre er klipt ut av en gammle herreskjorte, som også er kjøpt på loppemarked!

November 2011 058
Det er så koselig med levende lys i denne mørke årstid… :O) På bordet har jeg tre gamle(syltetøy?) glass med hvite kubbelys. Rundt toppen av glassene har jeg knyttet naturfarget bomullsbånd… :O)

(bildene er tatt med en funksjon på kamera som gjør bildene “nesten” sort/hvitt)