31 October 2010

Jeg lager julekort.

I dag har jeg begynnt på julekortene…. :O)) For en gang skyld er det greit å være litt tidlig ute!

Julekort 012

Tror aldri jeg har vært så rask til å lage 6 julekort. Vanligvis bruker jeg sååå lang tid, både når jeg scrapper og lager kort. Men jeg hadde på forhånd bestemt meg for at årets julekortproduksjon sklulle være enkel og rask å lage.

Julekort 008

Kortene er ikke så store, de måler ca. 10 cm i høyden.
 Julekort 025 
Kortene er laget av papirposer som jeg har kjøpt på Panduro, vintagebilder som jeg har skrevet ut på printeren, røde juleark med mønster, sider fra en gammel bibel, bølgepapp, blonder, rødt bånd, bånd med “God Jul” og utstansede røde hjerter. De røde hjertene er laget av en “Martha Stewart punch”.

Julekort 010

Jeg brettet papirposen dobbelt før jeg dekorerte fremsiden. Har ikke gjort de ferdig innvendig, må rote frem julestemplene mine med tekst på først.

Julekort 024Har ikke laget fler enn disse 6 i dag…, men jeg trenger flere…. :O))

Julekort 015

Et passende sted å oppbevare de…, en gammel trebutt fra Fellesmeiriet i Oslo. Trebutten fant jeg i garasjen til pappa for noen år siden, full av skruere og spikere.

Julekort 014

Ønsker dere alle en …… nei, ikke GOD JUL, men en Happy Halloween… :O))

30 October 2010

Ut med fargene og inn med det fargeløse grå…

Jeg merker at når høsten kommer er jeg ikke like gira på de sterke fargene. Hverken i ting jeg strikker og hekler, eller interiørmessig.

Denne uken har jeg byttet ut de turkise gardinene og de fargersprakende tekstilene mot nøytrale naturfarger; hvitt, beige og grått.

Jeg storkoser meg med varme ullpledd, myke puter og masse stearinlys… :O)

Oktober 2010 135

Her er ser man sofakroken vår…, kremfarget sofa fra Ikea. Akkurat nå husker jeg ikke hva den heter, men jeg har sett at det er mange i blogglandia som har den samme… :O)

Stolen man så vidt ser i hjørnet er en Natuzzi “stressless” i skinn. Den er utrolig god å sitte (les: sove…) i… :O))

Bildene er tatt uten blitz og ble litt grovkornet, litt grå liksom. 

Oktober 2010 139

Hjerteskapet mitt!
Som min kjære pappa snekret til meg for et par år siden.

Oktober 2010 137 
Spise og arbeidsbordet vårt. Det er sjelden det er så ryddig som det er akkurat nå… ;O)

Oktober 2010 140
Har endelig fått hengt opp hjertehyllen, godt å få den på plass. Jeg syns det er spesielt koselig å henge lykter på knaggene. Det er forøvrig pappa som har snekret denne også… :O)


Oktober 2010 142
Dette lyshuset kjøpte jeg på Hemtex i dag. Syns det passer bra sammen med de to sorte lyshusene som står oppe på hyllen.

Oktober 2010 144 
Heklet trekk på taburetten!
Legg også merke til de små røde telysholderne. De macher lingardinene, som også har noen små detaljer i rødt. Det synes desverre ikke på bildene.

Oktober 2010 126

Jeg elsker pledd og tepper, kan simpelthen ikke få nok!
Her har jeg funnet frem de jeg har som går i sort, hvitt og grått… :O)

Ønsker deg en megakoselig lørdagskveld!

19 October 2010

Bli BØSSEBÆRER du også!

Bli_bossebarer_300_250px[1]

For første gang i mitt voksne liv har jeg meldt meg som bøssebærer til årets TV-aksjon.

Jeg vil oppfordre alle som leser bloggen min om å gjøre det samme!

Du kan lese mer HER.

13 October 2010

Strikkede julekuler - inspirert av Arne og Carlos.

julekuler-arne-og-carlos[1]

 

Som så mange andre er også jeg fasinert av de strikkede julekulene til Arne og Carlos. I går fikk jeg et akutt behov for å strikke noen kuler, så jeg durte innom noen lokale bokhandlere for å se om de hadde boken, men nei…

Kjempeskuffet…., men så kom jeg plutselig på at jeg hadde en engelsk strikkebok av Melanie Falick hvor jeg mente å huske at det var oppskrift på julekuler. Og det var det… :O)

Jippi…, da kunne jeg strikke julekuler likvel!

Kastet meg over rødt og hvitt garn og passende strikkepinner.


Selv om mine julekuler ikke er strikket etter Arne og Carlos sin oppskrift så er det vel ikke vanskelig å se at jeg er veldig inspirert av deres design. Tror ikke oppskriften fra mine engelske bok er så veldig ulik oppskriften til Arne og Carlos, de ser ganske like ut.

Mønsteret på snømannen har jeg hentet fra et gammelt hefte fra Sandnes Garn.

Oktober 2010 084Jeg har strikket mine julekuler i Sportsgarn fra Viking, på strikkepinner 3,5.
Jeg har bare strikket to ennå og disse to er fortsatt ganske flate, må få kjøpt fyll til stapping før de får den runde julekuleformen… :O))

Oktober 2010 083

Utrolig morsomme å strikke!

Har prøvd flere ganger å kommentere, jeg får feilmelding hver gang, nå gir jeg opp for i dag…
Kommer sterkere tilbake!

12 October 2010

Pappa… :O)

Jeg må skryte litt av pappa’n min.
Pappa har alltid vært nevenyttig og snekret mye på fritiden. Men det var da han ble pensjonist at han begynnte å kopiere og snekre miniatyrer av bygninger på mitt hjemsted. De første bygningene han snekret var kopi av et stabbur og en gammle seter.
Det første “store” byggverket hans var en miniatyr av kirken. Den har han kopiert ned til minste detalj, innvendig som utvendig.
Oktober 2010 063
Neste prosjekt var å snekre “gamleskula”. Det var der pappa gikk på skolen i sin barndom. Desverre så brant den ned for noen år siden. Også her har han snekret interiør.
Oktober 2010 062
Noen bilder tatt gjennom vinduene. Fra klasserommet og gymnastikksalen.
Oktober 2010 066 Oktober 2010 069
Nå er pappa igang med å snekre gården han er født og oppvokst på. Det er en gammel gård, den runder snart 200 år. Han er nøye på at alle detaljer skal stemme. Selv om han etterhvert skal legge tak på første etasjen, så må alt stemme i første før han kan gjøre det. For man skal kunne kikke inn gjennom vinduet å se det slik det var. Jeg skriver “var”, for bygningen er bygd på de senere årene, pappa snekrer bygningen slik den var orginalt, sånn den var da han vokste opp.
Dette er vinterprosjektet hans…. :O)
Jeg syns det er beundringsverdig, med tanke på at han er 81 år og har gikt i fingrene. Men det er dette som er hans store lidenskap. Han kan holde på time etter time, kun avbrudt av middag og sport på tv’n. For sport er nemlig hans andre store lidenskap… :O)Oktober 2010 060
Oktober 2010 053 Oktober 2010 057 Oktober 2010 056     Oktober 2010 051   Oktober 2010 048 Oktober 2010 046
Akkurat nå holder pappa på med å sette inn vinduer og dører i første etg.

05 October 2010

Monstersokker ble til monster-leggvarmere… :O)

Aller først; tusen, tusen takk for de fantastisk flotte kommentarene på innlegget om  hekle- teppet mitt. Sånne kommentarer varmer godt på en ellers kald og trist høstdag!

strikking 025Er det noen som husker monstersokkene jeg skulle strikke, se innlegget HER. Like etter at jeg hadde tatt dette bildet prøvde jeg sokken for første gang. Det viste seg at den var altfor romslig for foten min. Da jeg ikke kunne se for meg en eneste mann som hadde lyst på sånne fargerike sokker, samtidlig som jeg ikke hadde lyst til å rekke opp, fant jeg ut at det måtte bli “monster-leggvarmere i stedet”…, ikke til meg selv, men til Bertine.

Mistet litt piffen med engang, noe som er helt vanlig når strikke/hekle prosjekt ikke blir som jeg har tenkt, men jeg tok meg selv i nakken i helgen og fikk strikket de ferdig.… :O)

Oktober 2010 007 De ble tatt i bruk for første gang i dag…, fargerike og i øynefallende… :O)

Oktober 2010 003“Modellen” var ikke helt med på notene i dag. Men det gikk ikke så mange minuttene så var smilet på plass igjen!

Mønster: 56 masker, 2 rett/2 vrang i 4 cm vrangbord - glattstrikking – 8 cm vrangbord til slutt.   Strikket nedenfra og opp.

Pinner: 3,5 og 4 mm

Garn: Diverse fargerikt sokkegarn

I morgen reiser vi på høstferie til Trysil og blir borte resten av uken… :O)
Ønsker alle en strålende uke!

03 October 2010

Heklet og tovet teppe – HELT ferdig… :O)

Nå er jeg helt ferdig med teppet, og jeg ble SÅÅ fornøyd med resultatet. Det ble akkurat så mykt og godt som jeg håpet på! Men det var ikke så enkelt å få tatt noen bilder i dag…, det regner og blåser – skikkelig høstvær… :O)

Hekling 2010 400

Måtte tove det to ganger på 40 grader før det ble sånn jeg ønsket det.  På første toving vasket jeg det sammen med et håndkle. På andre toving vasket jeg det alene.

Etter toving er teppet ca. 110 x 150 cm.

Hekling 2010 399

Teppet er som sagt forsatt mykt og deilig, overhodet ikke hardt eller stivt, sånn jeg har intrykk av at det blir noen ganger når man tover. Jeg tror det er fordi jeg har heklet i tynt garn med grov heklekrok. Hadde jeg heklet i tykt garn, sånn som f.eks fritidsgarn så tror jeg det hadde blitt både tykkere og hardere.

Hekling 2010 403

Noen har kommentert at det går an å hekle inn ender når man skifter farge, noe jeg alltid gjør. Når jeg skifter farge(ny omgang) så hekler jeg alltid noen ekstra  masker langs kanten med fargene jeg skal avslutte, samtidig som jeg hekler både ny og gammel tråd med/inn i teppet. Likevel bruker jeg alltid å feste tråden med nål tilslutt, som en ekstra forsikring, veldig enkelt ved kun å dra tråden ett par cm nedover i maskene.

Hekling 2010 405

En tabbe på teppet er at jeg på to omganger har brukt et garn som ikke har tovet seg. Det har nok vært et superwash ullgarn, men heldigvis synses det ikke så veldig godt!
 Hekling 2010 406  

Mønster:     Ordinær heklet bestemorsrute på 12 omganger

Heklekrok:  7 mm

Garn:         Tove fra Sandnes, Finull fra Rauma og PT2 fra Per Tryving(tynt garn som kan toves)

 

Nå gleder jeg meg til å ta teppet i bruk…. :O)

02 October 2010

Heklet teppe – er nå i vaskemaskinen for toving!

Nå har jeg endelig fått puttet hekleteppet inn i vaskemaskinen. Føler at mesteparten av dagen har gått med til å feste trådender og hekle kant rundt. Ja, jeg bestemte meg for å hekle en kant. Takk for mange gode råd i den saken. Jeg var veldig i tvil.

Mange har gitt utrykk for at de syns det har gått så fort å hekle teppet. Men egentlig har jeg ikke gjort noe annet en å hekle 12 bestemorlapper bestående av 12 runder pr. lapp. Hadde jeg heklet 12 lapper i mer normal størrelse, så hadde vel ingen blitt så veldig imponert.  Takk uansett for de hyggelige kommentarene… :O)

Nå er jeg veldig spent på hvordan teppet ser ut når det kommer ut av vaskemaskinen. Jeg krysser fingrene for at resultatet er sånn jeg ønsker. Men vet av erfaring at det er ikke alltid resultatet blir optimalt. MEN.., hvis det blir et akseptabelt produkt, blir det flere i “samme gaten”

Nå hører jeg at vaskemaskinen holder på med skylling og sentrifugering så nå er det ikke så lenge før jeg kan ta en kikk på det ferdige produkt… *spennende*…

Jeg kommer tilbake med resultater og bilder i morgen… :O)

Hekling 2010 389
Har hatt veldig godt hjelp av “Dutte-bassen” i dag…O)
Han skulle selvfølgelig ligge oppå teppet når jeg festet endene og han skulle sitte under og stikke nesa ut gjennom hullene i teppet når jeg heklet kanten rundt.
Tror nesten han har bestemt seg for at dette teppet SKAL være hans… :O))

Hekling 2010 390Noen hundre trådender som måtte festes.

01 October 2010

Heklet bestemorsteppe – SKAL toves… :O))

Da jeg heklet de tovede sitteunderlagene fikk jeg den glupe ideen at jeg skulle hekle et bestemorsteppe etter samme prinsippet. Den store forskjellen er vel at jeg har bruke tynt istedet for tykt ullgarn. Hadde endel garnrester i både PT2, Finull og Tove. Selv om det gikk endel garn til dette teppet, har jeg fortsatt garnrester igjen…, nesten så de aldri tar slutt… ;O)

Teppet er heklet med heklekrok nr 7, og rutene ble heklet sammen  på siste runden.

Teppet gikk ganske fort å hekle, noe jeg selvfølgelig ikke har noe imot. Hadde som mål å hekle en rute om dagen, noe jeg klarte. Alså har jeg brukt under 2 uker fra første rute frem til nesten ferdig teppe…

Jeg har heklet løst, så nå, før toving er det litt slaskete.  Men jeg tror det skal bli bra når jeg får tovet det en omgang i vaskemaskinen. Men jeg vil at det skal være litt lett og luftig, så det blir bare en lett toving på 40 grader

Hadde ment å hekle en sort bred kant rundt, men jeg har ombestemt meg. Tror jeg skal knyte frynser rundt istedet…., eller kanskje bare ha det sånn…, fint det også.
Forslag mottas med takk…. :O))

Akkurat nå fester jeg trådender på harde livet, sånn at jeg får tovet det i morgen….

Hekling 2010 365 
Her har jeg lagt teppet utover hellene, slik at man kan få litt intrykk av farger og størrelse. Teppet er 135 x 180 cm før toving.

Hekling 2010 360 Hekling 2010 362
Hengt pent over den rustikke kurvstolen min…

Hekling 2010 367
Nærbilde – har helt bevisst valgt de aller sterkeste fargene!