31 July 2010

Oppskrift på “olavas grytehjerter”…

Hekling 2010 091

Her kommer oppskriften på “olavas grytehjerter”… O:)

Jeg er ikke veldig erfaren på å skrive oppskrifter, men håper den har blitt noenlunde korrekt. Har illustrert med mye bilder underveis i prosessen, slik at man i tillegg til oppskriften også kan se hvordan det hekles.
Er det noe som er direkte feil, eller uforstålig, håper jeg du sier fra til meg. Er det ellers noen spørsmål til oppskriften, er det bare å sende meg en mail; synaas@gmail.com.

Alle som ønsker må gjerne hekle “olavas grytehjerter”, men hvis du legger ut bilde på bloggen din håper jeg du referer og linker til oppskriften på min blogg.

Jeg har brukt Bomullsport fra Gjestdal og heklekrok nr. 3
Jeg har kun heklet en omgang med hver farge. Når jeg er ferdig med en farge klipper jeg alltid tråden før jeg begynner med nye farge.

Bestemorsruten:
Legg opp 5 lm

1. omgang: *3 st, 2 lm*, gjenta mellom ** 3 ganger, tilsammen 4 stavgrupper.

2. omgang: *3 st, 2 lm, 3 st, 1 lm*, gjenta mellom ** 3 ganger.

3. omgang: 2 st, 2 lm, 2 st i hjørnene, 1 st i hver stav, 2 st i lm buen. Tilsammen skal det være 10 staver pr. side

4. omgang: 2 st, 2 lm, 2 st i hjørnene. 1 st i st på langsidene. Tilsammen 13 st pr. side

5. omgang: 2 st, 2 lm, 2 st i hjørnene. 1 st i alle stavene. Tilsammen 16 st pr. side

6. omgang: 1 st, 2 lm, 2 st i hjørnene, 1 st i alle stavene. Tilsammen 19 st. pr. side

 

Hjertebuene:
Hekling 2010 067 Hekling 2010 068

1. omgang: Start PÅ BAKSIDEN mellom 8 og 9 st hekler du en fastmaske, 5 lm, hopp over 3 st, 1 fm i neste st, 3 lm(som tilsvarer 1 st) hopp over 2 st, 1 fm i neste stav. Snu arbeidet, heretter hekler du fra fremsiden.
Hekle 9 st(tilsammen 10 st med de 3 lm)1 fm i 2 ts bortenfor der du startet. Klipp av tråden og dra den gjennom siste masken. Hekle tilsvarende på neste side også. Tilsammen på to sider av kvadraten

Hekling 2010 070

2. omgang: Begynn med 1 fm to staver fra den forrige stavbuen. 1 st i første st i forrige stavbue, *2 st i samme st, 1 st* gjentas mellom ** på hele buen. 1 fm to st fra buen. Tilsammen 16 staver i buen.

Hekling 2010 071 Hekling 2010 072

3. omgang: Begynn med 1 fm to staver fra den forrige stavbuen, 1 st i første st i forrige st bue, *2 st i neste st, 1 st*. Gjenta mellom ** på hele buen, 1 fm to st fra buen. Tilsammen 25 st

Hekling 2010 075 Hekling 2010 077

4. omgang: 1 fm i hjørnebuen, 1 st i første st i forrige st bue, 1 st i neste st, 1 st, *2 st, 1 st, 1 st *. Gjenta mellom ** ut buen. 1 fm, 1 lm, fm i lmbuen. 1 st i første stav i den andre hjertebuen, 1 st, *2 st, 1 st, 1 st*, gjenta mellom ** ut buen. 1 fm i hjørnebuen. Klipp av tråden og fest trådendene.

Hekling 2010 079 Hekling 2010 080

Sammenhekling: Hekle de to delene sammen med fm.

Hvordan du hekler tungekanten rundt kommer jeg tilbake med i morgen….

30 July 2010

Heklede prøvelapp-grytekluter… :O)

For noen uker siden viste “strikkeglede og smykkefryd” fram noen fantastiske grytekluter på bloggen sin. Jeg spurte pent om det var mulig å få en kopi av oppskriften og det fikk jeg. MEN…, desverre så klarte jeg å miste oppskriften før jeg i hele tatt fikk begynnt å heklet på de. Har en mistanke om at det ble kastet sammen med noen gamle papirer.

Men…, jeg kan ikke la meg stoppe av det…, så i dag har jeg heklet min egen versjon av hjerte grytekluten. Man lærer mye av å hekle “prøvelapper”.

Ble ikke helt fornøyd med førsteversjonen av denne, bl. annet fordi den bulker seg når den henger. Det er en mulighet for at det blir bedre når jeg hekler bakstykket til den, men jeg vil nok uansett forandre noe på den.

Hekling 2010 056
Når jeg først var i gang med å hekle prøvelapper til grytekluter, så fant jeg frem en hjertegryteklut som jeg heklet i fjor(den røde/rosa/hvite)for å hekle en mindre og mer anvendlig variant av den.
Hekling 2010 060 
Har valgt å kalle den “olava gryteklut” da det er helt min egen oppskrift. Har ikke sett noe lignende noe annet stede. Denne ble veldig godt fornøyd med. Størrelsen ble mer riktig…., vel, helt fornøyd med fargevalget er jeg ikke, men ettersom det bare er en “prøvelapp” spiller det ikke så stor rolle.

Hekling 2010 054 
Nå skal jeg finne frem resteposen med bommulsgarn og hekle en “olava" gryteklut” i en koseligere fargevariant. Skal samtidig skrive ned oppskriften… :O)…, som jeg etterhvert vil legge ut her på bloggen min.

Hekling 2010 061 Hekling 2010 064
 

…go’helg…. :O)

28 July 2010

Hvordan dekorere kubbelys med servietter… :O)

For et par måneder siden fikk jeg et fantastisk flott lys. Det var et hvitt lys som var dekorert med serivett fra Sagen. Jeg syns det var helt fantastisk og da jeg fikk forklart hvordan det skulle gjøres bestemte jeg meg for at dette skulle jeg prøve meg på også.

Nå kommer en kort beskrivelse på hvordan man gjør det…, kanskje det er flere som vil prøve seg.

 Juli 2010 173
Man trenger ett passe stort kubbelys, serviett med motiv, litt forskjellige bånd som går rundt lyset, pluss en liten charms. Min serviett kommer fra Sagen. De har mange flotte motiver.

Juli 2010 171 
Man klipper ut et av motivene. Ikke klipp rundt selve motivet, men klipp det som en kvadrat. Fjern det bakerste laget, sånn at det bare er det tynne motivet igjen.

Juli 2010 184
Legg dette rundt lyset, der man ønsker motivet skal være.
Så tar man bakepapir rundt lyset og servietten. Hvis du ikke har varmepistol (for scrapping og kortlaging) kan du bruke strykejernet. Still varmen på silke, når det har blitt varmt stryker du rett og slett motivet ned i voksen.
Når hele servietten er smeltet på plass fjerner du bakepapiret.

Juli 2010 172 
Pynt lyset med bånd og charms.
Jeg liker så godt å blande sarte blonder med grov hyssing.

Juli 2010 177 
Hvis du skal gi bort lyset som gave, pakk det inn i cellofan og sett på en flott merkelapp…

Juli 2010 181
…. eller gjør som meg; pynt opp i heimen!

Juli 2010 174

Fortsatt GOD SOMMER…

21 July 2010

Til alle Bestemor-SWAP’ere

Etterhvert som dere blir ferdig med lappene deres kan dere sende de til meg. Når jeg har mottatt fra alle skal jeg være raskt til å bytte og retunere.

Hvis dere sender meg en mail på synaas@gmail.com så skal dere får adressen min. Husk å legge ved en returkonvolutt med navn og adresse på, samt returporto.

Gleder meg til å se alle de flotte og fargerike lappene… :O)

Helt enkelt et sjal… :O)

Nå har vi kommet hjem etter en liten ferieuke i Trysil. Vi koser oss fortsatt med ferie, selv om vi bare er hjemme. Litt deilig å bare senke skuldrene. Her er noen bilder… :O)…, bilder av Bertine i den utrolig flotte hagen til far, med blomsterkrans på hodet, sammen med mor på sirkus og et bilde fra bading ved den utrolig flotte stranden i Nord Osen.

Har som mål i sommerferien å gjøre ferdig noen av prosjektene jeg startet på i vinter, slik at jeg med god sammvittighet kan starte på nye når høsten kommer. Først ut er et sjal jeg begynnte på i vinter en gang. Ble så overrasket da jeg felte av og oppdaget at det var så lite, når jeg hadde det på pinnene så det veldig mye større ut. Tror det er fordi kanten krøller seg.
Uansett ble det akkurat passe til Bertine… og midt i blinken når det gjelder fargeblandingen. Enda et pluss er at det er kløfritt!

Juli 2010 120 Juli 2010 122

Mønster: tja…, fra en eller annen bok

pinner: 5 mm

Garn: Online sokkergarn(litt usikker på om det er Online, men det er ihvertefall sokkegarn)

Har hatt litt lite tid til å kikke innom og enda mindre tid til å kommentere hos mine favorittbloggere… :O) Men før du aner det er jeg tilbake med en kommentar på nettopp din blogg. Til dere som kikker innom, men vanligvis ikke kommentere, gjør et unntak og legg igjen noen ord slik at jeg kan finne fram til nettopp dere, det er så gøy og inspirerende med nye bekjenntskaper og nye blogger!

…. fortsatt  GOD SOMMER… :o)

16 July 2010

Vi har laget blomsterkrans - liten videosnutt.


I dag har det vært opphold og fint vær. Vi har spilt gårdsgolf på Mattisgården, plukket blomster og bundet et blomsterkrans. I kveld skal vi på sirkus. Trykk på videosnutten og se en stolt Bertine med krans på hodet.

15 July 2010

Små fuglehus.. :O)

Små fuglehus til pynt i blomsterkasser.
Jeg er på ferie i Trysil denne uken. Jeg har fått min snekkerkyndige pappa til å lage disse små fuglekassene til meg. Tanken er å male dem hvite og selge dem på lokale markedsdager i slutten av måneden. Litt spent på om dette kommer frem på bloggen da det blir skrevet og sendt via mobiltelefonen.
Ønsket alle en God Ferie....:0)

06 July 2010

2 kopptuer på vei over fjellet… :O)

Min samvittghet har vært ganske svart, men nå er det endelig 2 kopptuer på vei over fjellet. Den ene er “deltager” i et bytte, den andre er “renter” fordi jeg har vært så treig!
(de blir sendt i posten i dag!)
Hekling 2010 050

Kopptue 1
Mønster: 52 m, hst i bakre maskeledd(som beskrevet i hekleboken til Tove Fevang)
Garn: Bomull Sport fra Gjestdal
Heklekrok: 3 mm

Kopptue 2
Mønster: “Springing up flowers” fra Krisknit.
Garn: PT Petunia
Pinner: 3,5 mm

Hekling 2010 052  
3 dager igjen før jeg skal ha 4 ukers ferie…. :O)

03 July 2010

Heklede grytekluter… :O)

Måtte forte meg å gjøre ferdig disse gryteklutene på morgenkvisten… :O)
Hekling 2010 047

De skal nemlig gis bort til min storesøster i dag…., som hadde bursdag i begynnelsen av Juni. Hun har allerede fått en gave, men da var ikke disse ferdig…*blush*….

Mønster: Willow innerst, resten er egenkomponert.

Garn: BomullSport fra Gjestdal(selvølgelig… ;O))

Heklekrok: 3 mm

Go’helg…, nå reiser jeg til Trysil!

01 July 2010

Min første LAYOUT (LO) på leeenge… :O)

Endelig, endelig har jeg laget en layout, eller LO som det gjerne kalles på “fagspråket”. Den har sittet ganske langt inne, etter månedsvis med “tørke” på akkurat det området. Men jeg MÅ bare komme igang igjen, for jeg syns det er en fantastisk måte å dokumentere livet vårt og jeg vet at det blir noe som vil bety mye for Bertine når hun blir stor. Itilegg er det jo kjempemoro å scrappe… :O)

Fargene på bildet lyver, det er ikke så blast i virkligheten…

LO 004

Akkurat på denne Lo’en har jeg brukt kun et bilde, men jeg tror jeg kommer til å lage mange “Clean and simple” LO’er med mange bilder på. Må få brukt opp noen av de tusenvis av bildene jeg tross alt har. Det er morsomst å scrappe “ferske” bilder, men med tanke på at jeg ikke har scrappet på ca to år har jeg noen bilder å ta av. Egentlig har jeg bilder fra flere 10 år tilbake, men akkurat de blir nok liggende i de skoeskene de ligger. Jeg vil prioriterer å scrappe bilder av dagliglivet med Bertine.

LO 001 LO 002 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet på denne LO’en tok jeg i mai.
Vi var på en liten “photosession”, tok bare noen hundre bilder… :O)

Det er det samme bildet som jeg har brukt i headingen min.


Jeg har brukt:

Kartong: Bazzill
Papir: Follow your heart – Ladybug and friends.
Annet: Grå bølgepapp, ark fra en gammel sangbok og journaling card fra My Minds Eye
Blomstene, bladene og swirle-bling’en er fra Prima Flowers.
Bokstavene er fra Making Memories.

Jeg har sydd rundt bildet og kantene på LO’en.

LO 003