29 June 2010

Mine førtste Mittered Mittens…

Jeg har strikket mine aller første Mittered Mittens av Elisabeth Zimmermann.Juni 2010 117

Når man først kom inn i oppskriften var de både enkle, raske og morsomme å strikke. Men oppskriften  til Zimmermann er ikke akkurat veldige detaljerike, så jeg var veldig glad for at jeg kunne kikke litt på de utallige eksemplarene av Mittered Mittens på Ravelry. Jeg har strikket tommelen annerledes en den som står beskrevet i oppskriften, liker denne bedre. Jeg har lagt opp 40 masker i stedet for 48 som beskrevet i oppskriften. 10 masker på hver pinne.

Juni 2010 116

Jeg syns vottene ser litt rare ut, som en ”lang tarm” liksom. Men når man får vottene på kjenner man hvilken god passform de har. De erså tøyelige i bredden og former seg derfor så godt rundt hånden.

Vottene er strikket i Julia fra Gjestdal spinneri. Var litt skeptisk til fargen, men syns vottene ble fine likevel. Jeg liker spesielt at fargesjatteringene har så flotte overganger.
Jeg har allerede lagt opp til et nytt par, men denne gangen i Noro Silk garden.

Mønster: Mittered Mittens av Elisabeth Zimmermann

Pinner: 4,5 mm

Garn: Julia fra Gjestdal Spinneri

julegave-along[1]

Disse vottene er mitt bidrag til julegavealongen for Juni måned. Skal i tilegg strikke et Calometry pannebånd i matchende farge sånn at det blir et sett.

Vet ikke hvem som skal få det ennå… :O)

 

 

God sommer…. :O)

 

28 June 2010

Sommertur til Hunderfossen… :O)

bilde[1]

I helgen var vi på Hunderfossen og Lilleputthammer.
En helgetur som etterhvert har blitt en tradisjon i vår familie. Tilsammen telte vi 13 stk med stort og smått. Vi overnattet på en koselig hytte som lå vakkert til på Hafjellstoppen, med en fantastisk utsikt utover dalen og lågen.
Lørdag tilbragte vi i Hunderfossen, en barnevennelig og koselig barnepark, eneste aberet er at det koser så mye å komme inn, samt at maten er dyr og dårlig(dårlig erfaring med sist nevnte) Søndagen ble tilbragt i Lilleputthammer. Også det en kjempekoselig park, hvor aktivitene er tilpasset barn under 10-12 år. Vi hadde en veldig koselig helg og gleder oss allerede til neste år… :O)

Øverste bildet er tatt utenfor Eventyrslottet I Hunderfossen. Bertine turde ikke å kjøre den i år heller…, O:)Hun er litt redd for mørke rom og skumle troll!

Juni 2010 110

Dette bildet er tatt utenfor hytten. Legg merke til den flott utsikten og gondolen som gikk rett over hytten.

22 June 2010

En bunke med bilder og fargen TURKIS… :O

Forrige helg sendte jeg iveien over 1000 digitale bilder til kopiering. Fotoknudsen hadde et kjempetilbud på 0.39 øre pr. bilde og jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg. I dag fikk jeg endelig de kopierte bildene. Det var 912 små bilder og 129 store bilder (13x18). Tilsammen1041 bilder. Regningen kom på 687 kr og da var det innkludert ekspedisjonsgebyr på 30 og porto på 137.- Jeg syns jeg fikk veldig mye for pengene… :O)

Juni 2010 100

 

Det ble en anselig bunke med bilder… :O)

 

 

Har et sterkt ønske om å komme igang med scrappingen igjen. Etter en kjempetørke på dette området er jeg nå veldig klar for det.
Det blir nesten som å begynne på scratch igjen…, ikke med tanke på papir og utstyr, men ideer og løsninger på layouten.

Men jeg sier til meg selv at jeg scrapper for min og Bertine sin skyld, det viktige er å få dokumentert daglige hendelser med ord og bilde.


Jeg har fått veldig sansen for for fargen TURKIS.
Så noen veldig flotte gardiner og puter på Indiska og har nå veldig lyst til at det skal bli den nye interiørfargen i leiligheten vår. Ettersom veggene er hvite, sofa’n er hvit, bord og hyller er hvite er det bare tekstiler som trengs å byttes ut.
Så nå i ettermiddag har jeg dratt frem små og store bomullsnøpster i forskjellige nyanser av fargen. Noen er nesten blå og noen er nesten grønne og noen er veldig turkise…. Det skal bli til en ny pute i slagbenken…. :O)

Juni 2010 102

Bilen går som ei kule…, jeg er kjempefornøyd!

20 June 2010

Annas axelvarmere og NY BIL…. :O)

Jeg har strikket Annas axelvarmere. Den er strikket med tykkere garn og grovere pinner enn hva som er i oppskriften, men jeg syns ikke det gjorde noe. Et enkelt mønster som man kommer fort inn i og som man med hell kan strikke mens man kikker litt på tv’n.Juni 2010 093

Juni 2010 091Jakken kjøpte jeg for mange år siden, på et loppemarked. Den er i flaskegrønn fløyel og den er sydd på Mjøndalen konfeksjonsfabrikk.

Jeg syns sjalet passet så fint til den.

 

 

 

Juni 2010 096

Juni 2010 098

Mønster: Annas axelvarmere (ravelry)

Garn: Cocon fra Rowan, ca. 120 gr.

Pinner: 5, 5 mm

57_-55711136

Nå er jeg den lykkelige eier av en Golf 2003 modell.
Jeg skal hente bilen i morgen, så jeg kan fortsatt ikke cruice rundt i den, men jeg har både betalt og omregistrert den, så den er min. Ikke akkurat første gang jeg kjører golf, jeg har nesten aldri kjørt noe annet. Golf er i mine øyne verdens beste bil.

Selv om bilen er 7 år gammel er den helt strøken. Innvendig er den helt som ny, og den har bare gått 77 000. Jippi… :O) Gleder meg til i morgen!

Ønsker alle som kikker innom en strålende uke… :O)

11 June 2010

Mine første heklede ruter til BESTEMORSWAP’en… :o)

 Juni 2010 047 Juni 2010 048Juni 2010 046
Min bestemorsrute ble til ved en tilfeldighet. Jeg skulle bare hekle en rute “fort og gæli” for å ta bilde av den og bruke den til å lage logo’en/knappen “bestemorSWAP”.

Men jeg likte så godt hvordan den ble seende ut at jeg bestemte meg for å hekle mine ruter akkurat som den. Skikkelig sukkersøtt og fargerikt…, akkurat slik jeg liker det!
Nå har jeg heklet tre ruter. Håper dere syns det er greit at jeg viser dem frem, kanskje det får enda flere til å få lyst til å være med.

Nå er vi 15 deltagere i BestemorSWAP’en, Wenche og Birte, har meldt seg på via e-post. 
Det er fortsatt plass til flere! Trykk HER hvis du vil lese mer om reglene. Legg igjen et “pip” i kommentarfeltet hvis du har lyst til å være med… :O)

 Juni 2010 043
“Duttebassen” koser seg på steinhellene. Han er den siste av kattungene våre og desverre har vi ikke funnet noe nytt hjem til han ennå. Når han blir 5 mnd skal jeg kastrere han og gjøre et nytt forsøk på å gi han bort. Har blitt så utrolig glad i han, han er en elsklig liten pusekatt. Det blir et tomrom i hjertet mitt når han flytter. Skulle veldig gjerne beholdt han, men det er ikke så lett når jeg har to katter fra før.

Ønsker alle en heklende flott helg!

10 June 2010

Litt strikking og litt hekling… :O)

Juni 2010 037Jeg har strikket en sommervest, Olearia, til Bertine. Den er strikket etter en austraslk oppskrift som jeg har kjøpt via Ravelry. Falt fullstendig for den med det samme jeg så den, måtte bare begynne på den med engang… ;O) Denne modellen er strikket fra halsen og ned, liker sånne oppskrifter veldig godt.

Jeg har strikket str. 8, men den er litt liten i strørrelsen. Den passer akkurat nå, dog litt kort i lengden. Men jeg liker denne modellen så godt at jeg skal garantert skal strikke flere. Man kan jo bare variere med kort, lang, kort erm, lang erm etc.
Har ikke fått sydd i knappene da jeg ikke hadde sytråd som matchet i fargen.Juni 2010 040

Mønster: Olearia (ravelry link)

Garn: Lerke fra Dalegarn

Pinner: 3 og 3 1/2 mm

BestmorSWAP:
Nå er det  11 stk som har meldt seg på BestemorSWAP’en….:O)
Det ligger link til alle deltagerne i høyre kolonne. I tilegg er det  en dame som heter Wenche som har meldt seg på via e-post.

Håper det er flere hekleglade damer som har lyst til å være med!

Jeg syns det er opptil hver enkelt om de har lyst til å blogge om og vise frem bilder av rutene de hekler… :O)

Jeg har begynnt på min tredje bestemorsrute…. :O)

07 June 2010

Påmelding og regler for "BESTEMOR-SWAP"... :O)

Det er utrolig koselig at det er så mange som har lyst til å være med på en “Bestemor-SWAP. Jeg har lest gjennom kommentarene fra dere mange ganger og kommet frem til at alle vil at vi skal hekle i bomullsgarn, og med mange farger. Noen ønsker ikke å hekle så mange ruter, mens andre er helt klare for å hekle maaange. Noen igjen vil at man hekler så mange man har lyst til. Akkurat det siste tror jeg kan bli litt vanskelig. Men for å prøve å møte alle sine ønsker så kan man jo ta utgangpunkt i 15 bestemorsruter. Alle som deltar må hekle 15 like ruter. Hvis man ønsker å hekel flere så kan man jo lage 15 stk til i et annet mønster/fargekombinasjon. Ønsker man å hekle enda fler kan man hekle 15 til osv. Jeg tenker at vi må ha litt god tid på dette, det er tross alt sommer og snart sommerferie.

Utfra deres ønsker har jeg "snekret" sammen disse reglene:
1. Alle må delta med minimum 15 bestemorsruter, ønsker man å delta med flere må det være 15, 30, 45 osv.

2. Vi hekler i bomullsgarn som passer til heklekrok 3. Jeg vil anbefale BomullSport fra Gjestdal, da det er et nydelig garn både i farger og kvalitet. Kan kjøpes via nettet HER.

3. Mange og sterke farger.

4. Hver rute skal bestå av 9 omganger med staver(eller det som tilsvarer 9 omganger med staver) 18 cm i bredde og høyde.

5. Det er opptil deg hvordan din bestemorsrute skal se ut, men 15 og 15 må være like

6. Du kan melde deg på når du vil, bare du rekker å hekle minst 15 stk før 1. august.

7. Alle sender sine ruter til meg, slik at jeg har de før 5. august. Sammen med rutene legger man ved en ubrukt konvolutt med sin adresse på, samt porto til retur av bestemorsrutene. Jeg bytter så fort jeg har fått alle rutene tilsendt og sender 15 ulike ruter tilbake til deg.

De som ønsker å delta på denne SWAPen sier ifra i kommentarfeltet på dette innlegget. Hvis du ikke har blogg, men ønsker å delta, så send meg gjerne en mail.

Jeg legger en liste på sidefeltet med direkte link til de som ønsker å delta.

Jeg har laget en “knapp” som du kan legge til på bloggen din.

Skal vi vise frem det vi hekler på bloggen vår, eller skal det være en overraskelse hvordan hver enkelt lager sine bestemorsruter? Hva mener du om det?

Hvis det er noe som er uklart er det bare å spørre i kommentarfeltet!

Håper mange, mange har lyst til å delta!

06 June 2010

Har du lyst til å være med på en “BESTEMOR-SWAP”?

Det er ganske mange av oss i blogglandia som hekler. Alt fra grytelapper til store sengetepper.
Så mitt spørsmål til deg er om du kunne tenkt deg å være med på en SWAP, en bestemorsSWAP… :O) DVS at du hekler et visst antall av en bestemorsrute. Hvordan du velger å hekle den i henhold til mønster er opp til deg. Du sender de så til meg, jeg matcher dine samme med alle de andre som deltar i byttet, og du får likt antall ruter tilbake. Bare at alle er ulike fordi du får en av hver av alle de andre som deltar i swapen. Håper det ble forstålig forklart.

Jeg kunne godt tenkt meg å arrangere en sånn swap, men jeg trenger å vite om det er noen som kunne tenkt seg å være med. Så hvis du kunne tenkt deg det, så “gi meg et pip”…, jeg ønsker også synspunkter på spørsmålene under…. ;O)

- Hvilket garn skal vi hekle i? Bomull/ull/tykkelse.

- Hvilke farger/fargeskala?

- Størrelse på bestemorsruten?

- Hvor mange ruter skal vi hekle(avhengig av hvor mange som melder seg på, men det er kanskje greit å sette en øvre grense)

- Tidsperspektiv?! Når skal vi være ferdig med dem?

Juni 2010 024

NB: Dette er ingen påmelding, bare for å se om det er noen interesse.

 

02 June 2010

Rød, hvit og blå gryteklut…

Jeg har heklet en kvadrat som med tid og stunder skal bli en gryteklut. Vet ikke helt om jeg er helt fortrolig med fargene.., men jeg har tenkt de skal være en gave til noen som har et kjøkken som matcher disse fargene(tror jeg).

Jeg liker å kombinere mønstre og har jeg kombinert Willow, som man finner i “200 crochet blocks” av Jan Eaton og taggemønster inspirert av “annepålandet” grytelappene…

Juni 2010 001

Jeg hekler som vanlig i BomullSport fra Gjesdal… :O)

Ønsker dere en fortsatt fin sommeruke!