30 April 2010

AnnePåLandet grytekluter…. :O)

julegave-along[1]

Jeg har heklet en “AnnePåLandet” gryteklut igjen.

Det er Anne som er opphavskvinnen til disse flotte grytelappene…, og nå har hun laget oppskrift på dem også. Hun har publisert de på bloggen sin, den finner du HER… :O)

Ettersom jeg heklet min før hun la ut oppskriften har jeg funnet min egen løsning på “taggene”. De er litt annerledes enn Anne sine.

Disse legger jeg sammen med de andre tingene jeg har laget til julegavealongen. Litt rart å lage julegaver i april, men samtidig litt godt også, for da vet jeg at det ihvertefall blir noen hjemmelagede gaver i år.

April 2010 117

Disse er supermorsomme å hekle… :O)

April 2010 119 April 2010 118
Sånne ser den ut på baksiden.

Garn: diverse rester av Bomull Sport fra Gjestdal AS

Heklekrok: 3

Mønster: “AnnePåLandet” grytelapper

23 April 2010

Heklet gryteklut ala Anne.

I dag har jeg funnet frem restegarnet jeg hadde i Bomullsport fra Gjestdal. Hadde endel etter at jeg heklet puter i fjor sommer, de kan du se HER.

Jeg måtte bare prøve meg på en sånn “Anne-gryteklut”…. :O) 
“Taggene” mine har nok blitt mer runde enn “taggene” på Anne sine grytelapper. Men jeg liker de sånn, syns det minner om små roseblader.

Kjempemorsomt å hekle denne og et perfekt prosjekt til restegarn…. :O)

April 2010 093 

 April 2010 094 

April 2010 095Garn: Gjestdal Bomull Sport

Heklekrok: 3 mm

Str: 23 cm i diameter

Mønster: Fri etterligning av grytelappenen jeg vant i blogglotteriet til Anne

 

 

GO’helg… ;O)

22 April 2010

Pakke i posten og CALORIMETRY… :O)

I går fikk jeg disse kjempflotte grytelappene i posten, jeg vant dem i blogglotteriet til Anne, innehaveren av bloggen “A’s Almanakk”…. Jeg føler meg så priviligert når jeg mottar sånne små pakker i posten…. :O) Tusen takk, Anne!

Er de ikke flotte?
De er enda flottere i RL.

April 2010 091

Jeg vingler fortsatt frem og tilbake mellom hekling, strikking og forskjellige andre prosjekter.  Godt å høre at det er flere som har det på samme måten… :O)
Den heklede vesken jeg viste litt av i forrige innlegg ligger nå på vent…, for i går begynnt jeg å strikke på en Calorimetry. Det var et barn i barnehagen hvor jeg jobber som hadde en sånn på seg i barnehagen i går og da fikk jeg selvfølgelig “blod på tann”. Har hatt den under favoritter lenge. Et kjapt og morsomt prosjekt, som man strikker på en kveld.

Var litt usikker på hvilket garn jeg skulle velge…, ville at den skulle passe til Bertine, noe den gjorde helt perfekt. Det er en tøylig modell, og i tilegg kan mann kneppe den så langt inn man ønsker. Jeg hadde ingen knapp som passet, men det skal jeg få kjøpt i dag, slik at den blir helt ferig og kan tas i bruk… :O)

Har lagt opp til en til, i tykkere garn, slik at den skal passe til et voksent hode.
April 2010 092

Garn: Baby Silk fra “Du store Alpakka”, ca: 25 gr.

Pinner: 3,5 mm

Mønster: Calorimetry

 

Ønsker deg en super dag! Snart helg igjen… ;O)

17 April 2010

Hekling, ny sykkel og ubuden gjest til frokost… :O)

April 2010 086“Vinglepetter” det er meg!!!
I går og i dag har jeg klart å begynne på 4 forskjellige hekleprosjekter. En bånd til nøklene, nesten ferdig, mangler bare å feste endene…, har begynnt på en til også. Men så fikk jeg så lyst til å hekle noe annet og begynnte straks på en oldemorssrute i melert sokkegarn. Tanken var at det kunne bli ett teppe. Når jeg hadde laget en rute var jeg ikke helt sikker på om jeg hadde lyst til å hekle teppe likevel. Heklet istedet en rute i bomullsgarn, helt uten mål og mening. Som jeg rekte opp igjen da den begynnte å bli passelig stor.
Tilsutt tok jeg et endelig valg om å hekle en veske! Har ikke kommet så veldig lang ettersom jeg har vinglet både hit og dit… ;O) Men jeg har et klart bilde inne i hodet mitt om hvordan den skal bli. Blir veldig rastløs når jeg vingler slik frem og tilbake… :O(

I går fikk Bertine ny sykkel!
Hun har ikke lært seg å sykle uten støttehjul ennå, men hun er veldig flink så jeg tror ikke det går så mange dagen før hun knekker koden. Litt avhengig av hvor mye vi får øvd selvfølgelig. Der er mest meg som blir sliten, ettersom jeg løper bak og støtter på bagasjebrettet…. :O)

 April 2010 075April 2010 074 

Legg merke til jakken, tror faktisk ikke jeg har visst den frem HELT ferdig. Det har den vært lenge alså.

 

 

 

 

Under frokosten i dag, da jeg var borte fra bordet noen sekunder var det pluselig en annen som satt og spiste på maten min. Kjempeglupsk…, jeg kunne ikke annet en å le. Ettersom kameraet lå på bordet ble det noen bilder også…

 

 

April 2010 054 April 2010 060

15 April 2010

Sorte pulsvarmere med blondekant… :O)

Har strikket et par sorte pulsvarmere til ei jeg jobber sammen med. Hun ønsket  at de skulle være av den ledige sorten, ikke sitte for stramt på hånden og med en påsydd blondekant… :O) April 2010 052 
Garn: Lerke fra Dalegarn

Pinner: 3,5 mm

Mønster: Etter eget hode… :O)

April 2010 051

Nå er det helg igjen…. :O)

Utrolig deilig når ukene går så fort!

12 April 2010

Trysilvotten…

April 2010 039

Trysilvotten har sin opprinnelse fra en oppskriftkonkuranse på 1930 tallet. Det kom inn mange forslag. De tre beste mønstrene ble valgt ut og votter ble strikket og solgt på Trysil Husflidscentral.

I 2008 begynnte Trysil Husflidslag arbeidet med å samle mønstrene til et hefte. Alle mønstrene ble tegnet opp på nytt, skrevet oppskrift til, og det ble strikket votter av mange av mønstrene.
På begynnelsen av 2010 var heftet ferdig og ble lagt ut for salg. Du får bl.annet kjøpt det i Trysil Husflid(butikken til min storesøster)
April 2010 040  Her er votten som vant konkuransen på 30 tallet. Mønsteret du ser til høyre er et gammlt mønster som jeg har strikket vottene etter tidligere. Tror foresten jeg bare har strikket de en gang, men mamma har strikket mange av de. Det gamle håndskrevne mønsteret er ikke helt likt det som er i heftet, men det er ikke så store forskjeller. Den i heftet har striper inne i hånden, mens “mitt” mønster har et stjernemønster inne i hånden.

April 2010 042I heftet er det anbefalt å bruke Finull eller Rauma 2 tr Gammelserien.
I fargene sauesvart og ubleket hvitt.

April 2010 041
Har lyst til å strikke meg ett par, men jeg tror kanskje det får vente til høsten.(hvis jeg klarer å vente.) Jeg liker aller best vott nr. 4 , så det blir nok den jeg kommer til å strikke… :O)

11 April 2010

En super KOSELIG helg!

I helgen har jeg hatt det veldig koselig. På fredag var jeg først på Stoff og Stil i Drammen. Hadde lyst på noen stoffer som passet til å sy sommerkjoler av. Det er noen veldig søte kjoler i boken Vårgleder som jeg har lyst til å sy. Ble faktisk litt skuffet over stoff utvalget de hadde inne akkurat nå, så jeg endte opp med å kjøpe “lille martine” stoffer i flere farger. Dette stoffet er et baisc stoff som de altid har på lager, jeg har kjøpt av det tidligere også. I tilegg kjøpte jeg noen nøster med bomullsgarn i sterke farger. Ettersom jeg ikke har noe bomullsgarn fra før…*kremt*…, syns jeg det var helt greit at jeg kjøpte meg noen. Etterpå besøkte jeg en venninne som bor i Sylling. Vi har ikke hatt kontakt på noen år, men likevel var som om jeg skulle ha truffet henne igår. Kontakten og skravla var akkurat som i gamle dager…, KJEMPEKOSLEIG… :o)

På lørdag fikk jeg besøk av Yvonne og Janne, to herlige blogge- og scrappedamer fra Bjørkelangen. Det var første gang vi treftes i “real life”, men forhåpentligvis ikke siste. For på tross av at det ble veldig lite scrappet(snakker kun for meg selv alså)har jeg ikke ledd så mye på lenge. Likte deres crazy humor, måten de de utfylte hverandres setninger på, nesten som et gammlet ekstepar. Og ikke minst måten de etterlignet (språket)de to fisefine fruene i reklemefilmene for bladet Kamille – spesielt der de sitter i golfbilen… *latterkrampe*….

April 2010 017 April 2010 024 April 2010 026 April 2010 006
Noen bilder fra bordet; Yvonne og Janne viser frem sin produksjon. Jeg laget ingen ting som kan vises frem, rett og slett fordi jeg ikke laget noe...

April 2010 028 April 2010 030 April 2010 032

Se hva jeg fikk av disse fantastiske damene… :O)…, bare fordi jeg hadde invitert de hjem til meg på litt scrapping! Jeg er jammen heldig!

En nydelig dekorert sjokoladeplate, en flott sydd bolle, et nydelig hjerte og et stearinlys som var pyntet fantastisk flott…  April 2010 031

Ønsker alle som kikker innom en kommende flott VÅRuke…., nå er det snart sommer folkens… :O)

07 April 2010

Dette skjerfet HEKLER du på en kveld… :O)

Hekling 2010 017Dette skjerfet hekler du greit på en kveld. Med tykt garn og heklekrok nr. 10 går det fort unna i svingene… :O)   

Skjerfet er ganske langt, ca. 2 meter, så det går to til tre runder rundt halsen.
Jeg la opp 140 masker, heklet 2 runder med hver farge, kun fastmasker.

Hekling 2010 035

Hekling 2010 032 

Garn: Viking Alpaca, 100 gr. av det grå og 50 gr. av hver av de to rosa fargene

Heklekrok: 10 mm

Mønster: Legg opp 140 m, hekle fastmasker til du oppnår ønsket bredde.

05 April 2010

SOLSKINSTRØJEN… :o)

Mye av det jeg lager blir påbegynt etter impulsmetoden… :O)
Jeg har til stadig en liste med oppskrifter som jeg har lyst til å hekle og strikke. Men likevel ender jeg opp med å lage helt andre ting. Veldig ofte fordi det dukker opp noe spennende som jeg BARE MÅ BEGYNNE PÅ MED ENGANG!! Påsken 2010 174Påsken 2010 173Påsken 2010 139   

Sånn var det med denne jakken, eller “Solskinstrøjen” som LiseLotte kaller den. Den måtte jeg bare begynne på. Jeg hadde den liggende under favoritter, men den var glemt helt til jeg plutselig fant den igjen for et par dager siden. Ettersom jeg hadde to nøster med Kauni garn tok det ikke mange minuttene fra tanke til handling. Så dette har vært mitt hovedprosjekt i påsken… :O)
Påsken 2010 140Påsken 2010 138
Jeg har “selvfølgelig” hatt noen andre små prosjekter ved siden av…, klarer desverre ikke å være helt tro mot et prosjekt av gangen. Har som oftest ett hovedprosjekt og mange små på gang til enhver tid…
Ettersom den er heklet med såpass grov heklekrok, blir jakken faktisk ganske myk og god. Ikke hverken stiv eller hard som hekling noen ganger kan bli. i tillegg er den ganske rask å hekle… :O)
Håper jeg får frem på bildene at den er heklet i skikkelige gla’farger…
Som dere ser er den ikke helt ferdig, mangler bl. annet ermer!

Denne “solskinstrøjen”/heklejakken er heklet etter en oppskrift på bloggen til LiseLotte, innehaver av bloggen “Slagt en hellig KO”, oppskriften finner du HER. Helt siden jeg så den første gangen har jeg hatt lyst til å hekle den.

Garn: Kauni, håper jeg klarer meg med to nøster(150 grams nøster)
Heklekrok: 6 mm
Størrelse: large
Oppskrift: Solskinstrøje

Må bare vise dere noen bilder av de små nurkene våre… :O)
De har allerede lært seg å bruke “potta”, de ble veldig fort rene. De har også lært seg å spise tørrfor og det er kun den ene som ikke er helt fortrolig med å drikke vann.
Lekne og nysgjerrige på livet er de alle tre
Mars 2010 022Påsken 2010 142
Påsken 2010 151

Alle 3 er hannkatter og skal GIS BORT! Så hvis det er noen som vil ha en av de små englene mine er det bare å ta kontakt. Blir skikkelig lei meg med tanken på å skilles fra dem, men vi har to katter fra før og har INGEN mulighet til å beholde de. De er leveringsklare i midten av mai.

03 April 2010

Tradisjonsrikt klubbmeskap…

På skjærtorsdag arrangeres klubbmesterskap på ski i Tørberget - Vestre Trysil. Det har det gjort de siste 60 årene, så man kan trygt si at det er en godt innarbeidet tradisjon. På tross av regnvær var det ca 100 skiløpere som stilte til start, fra de aller yngste på 2 til 3 år til de elste som faktisk hadde rundet 80 år. Det var to deltagere som detok i det første rennet 1950 som også deltok i år. Det står det respekt av! Begge var over 80 år.

Det er 3. året Bertine stillte til start. Runden var ikke så lang for de yngste, bra for Bertine for skiene var veldig bakglatte…

Påsken 2010 003 Påsken 2010 006 Påsken 2010 014 Påsken 2010 033
Her har de gått i mål; Bertine, Matias og Fredrik.

Etter løpet samles alle i lokalet, man får varmt drikke og kan kjøpe noe å bite i mens man venter spent på resultatene; Hvem har blitt klubbmester i år!
I de yngste klassene får alle gullmedalje og pokal
Her er Bertine og kusine Matilde oppe på scenen og mottar heder og velfortjente medalje…, veldig stas! De er kusiner, like gamle og stilte i samme klasse!

Påsken 2010 096

 

  Her har Bertine sjøl tatt bilde av pokalene sine. Gullpokalen er fra i fjor, mens skiløperen i sølv og medaljen som ligger der er fra i år. Hun er veldig stolt av dem!

 

 Påsken 2010 055 Påsken 2010 075 Påsken 2010 050

Etter klubbmesterskapet samles vi alltid hos min elste søster for grilling og sosialt samvær. Ettersom vi bor på forskjellige steder alle sammen er det veldig koselig å samles på denne dagen.

Ønsker alle en fortsatt God Påske!