29 August 2009

Vintage pute…

Min eldste søster Karin eier og driver en kombinert interiør og garnbutikk i Trysil.

Jeg har spurt om jeg kan designe og produsere noe som hun kan selge i butikken sin, og det har hun vært positiv til. Så jeg har vært i tenkeboksen…, tenkt, tenkt og tenkt…. Jeg har ikke lyst til å masseprodusere noe, det må være noe som er likt, men samtidelig unikt. Det må også være noe jeg kan gjøre ganske raskt, ikke noe som tar år og dag å bli ferdig med. Også må det være noe jeg kan tjene litt på…, hvis ikke blir litt av hensikten borte.

Det første produktet jeg har kommet frem til er PUTER. Jeg har tenkt å sy både runde, kvadratiske og avlange.

Skal prøve å bygge opp putene slik jeg bygger opp en scrappeside, med mange forskjellige stoffer i en og samme pute, jeg skal bruke bånd, blonder, gamle gardiner, gammelt sengetøy, knapper, gamle bilder, heklede blomster, silkeblomster etc

I dag har jeg laget den første prøveputen. Størrelsen på denne puten er 50 x50.
Jeg har brukt stoffer fra et ganmelt dynetrekk og fra en kjøkkengardin. Begge to kjøpt på loppemarked. Det smalstripete stoffet er nytt.

IMG_5632

Man gjør seg noen erfaringer, bl.annet syns jeg bildet er litt langt til høyre. Det var ikke det når det lå flatt på arbeidsbordet. Men det er mulig det kommer noen elementer mellom bildet og hjertebåndet, det ble et litt tomt område.

IMG_5630

Bildet er overført til stoff via transferark.
Puten er ikke montert, den er bare lagt oppå en pute.

En liten spørreundersøkelse:

Ville du ha kjøpt en sånn pute?

Ogt hvor mye ville du eventuelt tenkt deg å gi for den?

Jeg hadde blitt veldig glad om du hadde tatt deg tid til å svare på denne lille uhøytidelige spørreundersøkelsen…

Ha en strålende lørdagskveld… :O)

26 August 2009

Noro stripete sjerf og Noa Noa vinterfrakk…

Helt siden jeg så Noro skjerf først gang har jeg hatt lyst til å strikke meg et sånt stripete skjerf. Så da jeg i sommer fikk kjøpt garnet tok det ikke lang tid før jeg hadde skjerfet på pinnene. Det har vært tv-strikketøyet mitt… Nå er det ferdig, i god tid før jeg trenger det(håper på en lang og fin høst)

IMG_5616

IMG_5622IMG_5619IMG_5617

Skjerfet er strikket i Noro Silk Garden 272 og 282, på pinner 4,5 mm. Jeg har brukt 2 nøster av hver farge. Skjerfet er ca . 2 m langt,

Mønsteret er gratis, jeg har fulgt denne oppskriften. (Ravelry)

Her, her og her kan du se andre fargekombinasjoner!.

Noa Noa frakken kjøpte jeg på salg for et par uker siden. Jeg siklet på den i hele fjor vinter, men syns den var litt for dyr (1700.-) Så da jeg plutselig oppdaget at det var 70% avslag på den var jeg ikke sen om å dra kortet.

IMG_5615 IMG_5626 IMG_5627

Ha en fin kveld!

25 August 2009

Heklet jordbær - NÅLEPUTE…

Da jeg var i Trysil i helgen, fant jeg flere gamle hekleoppskrifter. De fleste fra Allers, årgang 1969. Dette er bare noen av de jeg fant; kjole anno 1960, barnekåpe og tøffler. Disse tre oppskriftene ligger i bunken med oppskrifter jeg har tenkt å lage i løpet av høsten og vinteren…

IMG_5611

Denne jordbær-nåleputen er en av oppskriftene. Den er uten bilde, bare oppskrift, så jeg var litt spent på hvordan den ville se ut. Ble ikke helt fornøyd, jeg syns formen ligner mest på en tomat… :O)

IMG_5602

Deler oppskriften hvis det er flere som har lyst til å hekle den.

Jordbæret:
Legg opp 4 lm med rødt garn.

1.rad: 10 fm i ringen

2.rad: *1 fm, 2 fm i neste fm*, gjenta rundt (15fm)

3- rad: *2 fm, 2 fm i neste fm* gjenta rundt (20 fm)

Fortsett på denne måten å øke med 1 fm mellom hver øking på hver rad, til det er 8 fm mellom hver øking. (50 fm på raden/omgangen)

Hekle så 7 omganger uten å øke. Deretter skal du felle inn igjen på de samme stedene som du økte. Dvs. at du neste rad hekler 8 fm, 2 fm sammen, rundt hele raden. Deretter 7 fm, 2 fm sammen osv., til det er igjen 10 fm på raden.

Broder svarte små kryss på jordbæret før du stapper det med vatt og syr igjen åpningen.

De grønne bladene:
Legg opp 7 lm, begynn i 2. m fra heklekroken med 1 kj, 1 fm, 2 st, 1 fm og 1 kj(nå er ett blad ferdig), legg opp 7 lm og hekle neste blad på samme måten. Fortsett til du har 7 blader.
Fest bladene på jordbæret.

Ha en strålende kveld!

20 August 2009

Tørkehåndkle i vaffelteknikk…

Det skulle bli et tørkehåndkle…., og nå er det ferdig…
IMG_5433

Det er så kjekt å ha sånne håndklær hengende på stekeovnshåndtaket, lett tilgjengelig når man skal tørke seg på fingrene under matlagingen…

IMG_5436

Jeg har ikke fått skrevet ned oppskriften ennå(bare kladd) men hvis det er ønskelig kan jeg legge den ut her på bloggen etterhvert.

I morgen reiser vi opp til Trysil. “Far” blir 80 år og dagen skal feires med festivitas på lørdag!

Ønsker alle en strålende weekend!

16 August 2009

Vaffelhekling…

Jeg har en gammel heklebok hvor bl.annet denne teknikken blir vist. Men det var først da jeg så de kjempeflotte gryteklutene inne på Hobbyuglas hule jeg bestemte meg for at jeg måtte lage noe i denne flotte tenikken jeg også. Teknikken gjør at det man hekler blir veldig tett og kraftig…, jeg syns faktisk det ligner mye på strikking i utrykket.IMG_5419
Jeg vil ikke røpe hva jeg hekler ennå, det er noe selvkomponert noe…, det er ikke vaskeklut!!!
Jeg lager oppskrift underveis, og den skal jeg legge ut her på bloggen bare den blir ferdig.

IMG_5422
Som vanlig hekler jeg i Bomull Sport fra Gjestdal…, det er mitt favoritt bomullsgarn.

Som dere sikkert ser holder jeg på med litt omgjøring på bloggen min. Headeren er bare midlertidlig, gjorde den for å test ut hvordan jeg skal lage den. Jeg har også gjort bloggen bredere, øket HTML kodene. Jeg ønsker meg en spalte til på venstre side, har prøvd å få det til, men har alså ikke klart det ennå. Hvis det er noen som har en enkel oppskrift på hvordan jeg skal gjøre det så hadde jeg blitt veldig takknemlig om vedkommende hadde delt sin kunskap med meg.
Jeg har også skiftet bakgrunnsfargen fra svart til blå, gikk litt lei den sorte etterhvert.

Nå skriver jeg blogginnleggene mine fra Windows Live writer. Litt enklere, også kan man bestemme størrelsen på bildet selv…jippi… Aberet er at det ikke kommer noe minibilde i bloggrolleren, men det kan jeg leve med…

Ønsker deg en strålende uke…

14 August 2009

Oppskrift på fargesterk grytelapp...

Etter at flere har ønsket seg denne oppskriften har jeg etter nøye overveielse bestemt meg for å legge den ut her på bloggen min. Den kommer opprinnelig fra et gammelt heklehefte som Solberg garn i sin tid ga ut. Såvidt jeg vet eksisterer ikke Solberg garn lengere, så da tar jeg sjansen på å presentere den her. Uansett har jeg skrevet om oppskriften, slik at det ikke skal være en direkte kopi..., håper ingen "arresterer" meg for dette!
Jeg har forenklet, noe som kanskje har gjort det litt vanskligere hvis du ikke har heklet noe tidligere. Håper bildene oppveier for dette.
Er det noe du lurer på er de bare å spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan.

Vikle garnet 8 ganger rundt pekefingeren. Skyv garnet forsiktig av fingeren.
1. omgang: Hekle 28 fm rundt garnringen.
2. omgang: Hekle 1 st i hver fm (28 st)

3. omgang: skift farge på garnet og hekle kun i bakerste maskeledd. Hekle 2 st i annenhver m, ellers 1 st i hver(42 st)4. omgang: Hekle i bakre maskeledd, *3 hst, 2 lm 3 hst*. Gjenta rundt hele
Skift farge.

5. omgang: hekle rundt neste lmb - 1 fm, 2 lm, 1 fm - , 2 lm hopp over 3 m. Gjenta rundt hele

6. omgang: *hekle 2 hst, 2 lm 2 hst, 2 lm*, gjentas rundt hele.


7. omgang: *3 hst, 2, lm, 3 hst, 2 lm* gjentas rundt hele

8. omgang: skift farge * 4 hst, 2 lm, 4 hst, 2 lm* gjentas rundt hele.
9. omgang: * 5 hst, 2 lm, 5 ht, 2 lm* gjentas rundt hele.
10. omgang: hekle *12 staver rundt lmb, 2 lm*, gjentas rundt hele.

Skift farge.
11. omgang: Nå hekles det i bakerste ledd i "tungene". 1 fm i alle st på forrige omgang. Mellom "tungene" hekler man kjm nedover i lmbuene og opp igjen... (håper det kommer klart frem på bildene) Gjentas rundt hele grytelappen.



Hekler du to like så blir grytekluten litt tykkere og sikkert bedre mot varme fat.
Da legger du de to mot hverandre og hekler de sammen med fm.

Lykke til!

12 August 2009

Grytelapp man blir glad av...

Jeg har lekt meg med bomullgarn, heklekrok og en oppskrift fra det gamle heftet jeg var så heldig å få av mamma. Denne er kjempemorsom og ganske rask å hekle.

Men ettersom den skal være dobbel, må jeg hekle tre til for å få 2 komplette grytelapper....


Nå som jeg har "lært" med oppskrifen skal jeg leke meg litt mer med den, både når det gjelder farger og størrelse. Har lyst til å lage den litt større, kanskje prøve å lage en pute....

Ha en go'kveld...

11 August 2009

Tusen, tusen takk...

Tusen takk for alle de positive tilbakemeldingene på det forrige innlegget mitt. Det er helt utrolig, har aldri fått så mange meldinger på noe innlegg tidligere.... :O)

Har bare lyst til å vise frem et stettfat jeg ha laget av gamle rosekopper, en tallerken og et serveringsfat. Jeg har brukt Casco glasslim for å lime de forskjellige delene sammen.

Inspirasjon fant jeg i boken; Sjarmerende gjenbruk av Ellen Dyrop og Hanna Kristindottir.



Ha en koselig kveld og en fin uke!

07 August 2009

Ferdig montert...

Nå er alle tre hekle-putene montert...., og jeg ble faktisk veldig fornøyd med resultatet. Alle tre putene er "kopiert" etter putene til Attic. Hun er utrolig kreativ, og tryller frem de flotteste tepper, puter etc i hekling.
Putene er heklet i Bomullsport fra Gjestdal.
Jeg syns de passer så fint i slagbenken...

I dag har jeg montert hjertekroker på hyllen jeg fikk av pappa for en stund tilbake. Jeg ble fornøyd med den også.... :O).... Endelig fikk jeg hengt opp litt "saker og ting" som jeg har kjøpt med tanke å henge på krokene. Hjertekransen har jeg kjøpt på Linneas hage, telyslampen helt til høyre er kjøpt på Albertines i Askim. Den andre lykten har jeg har hatt en stund...
Gamle kakebokser..., den ene har jeg fått av mamma, de adre to er kjøpt på loppemarked.
Nå mangler jeg bare å få sydd liftgardinene før jeg anser kjøkkenet som ferdig!
Go'helg!

05 August 2009

Bella Mittens

Jaaaaaaa..., nok en UFO er ferdig... :O) :O) :O)

Endelig er mine Bella Mittens ferdig. De er desverre litt store..., sjekket ikke strikkefastheten før jeg begynnte. Har nå lært at det lønner seg, så nå strikker jeg nesten alltid prøvelapp før jeg går igang med selve prosjektet. De går helt opp til albuen, og sitter også litt løst på hånden.
De er strikket i "Misti" fra DU STORE ALPAKKA..., lurer på om det går an å tove de litt lett for hånd??


Oppskriften er gratis, og den finner du her

Dette gamle hekleheftet fra Solberg garn fikk jeg av mamma i helgen. Jeg ble kjempeglad..., nå skal jeg hekle noen "gammeldagse" retro grytekluter, spesielt har jeg lyst til å lage de grønne i øverste høyre hjørne og de gule i midten.

Go' kvell...

03 August 2009

Strieskjorte og havrelefse....

I dag var det første dag på jobb etter en lang flott sommerferie. Værmessig var det ikke så mye å skryte av, men vi har gjort mye sosialt sammen med familien og vi har forhåpentligvis fått ladet batteriene.

I helgen var vi på "Tørbergsdagene" i Trysil. Her var det moro fra morgen til kveld, både for liten og stor. Fiskekonkuranse, karneval, loppemarked, kviss(spørrekonkuranse)pub, dans, leting etter sjørøverskatten m.m.m.m


Her er de fem yngste i min familie. Det er Bertine, pluss barna til søstrene mine. De hadde pyntet jeg til sjørøver-skattejakten.... :O)

Hadde også med meg heklekroken og litt garn til Trysil, slik at jeg kunne heklet litt i mellom slagene. Nå mangler jeg kun 4 store ruter og 7 remser a`3 små ruter på 6 omganger. Ser frem til å begynne å montere teppet sammen.

Ønsker dere alle en riktig fin og kreativ uke...