30 July 2009

Oppskrift på enkel og fargerik lue...

Jeg er så stolt av meg selv når jeg har laget ferdig en UFO. Da får jeg litt bedre samvttighet i forhold til nye prosjekter. Ikke det at det tok så lang tid å gjøre ferdig denne luen akkurat, det var bare å feste noen ender og sy igjen åpningen på toppen.
Det er foresten en enkel lue å strikke...., oppskriften husker man hvis man har lest den eller fått den forklart en gang. Jeg så den utstilt hos Mauds garn på Skedsmokorset, syns umiddelbart at det var en morsom. De hadde ingen skreven oppskrift på den da den var så enkel å huske at man bare brukte å forklare den... ;O)
Jeg gir dere oppskriften her hvis det er flere som har lyst til å strikke den.
Legg opp 18 m(avhengig av hvilken bredde du ønsker på kanten og hvor tykt garnet ditt er). Strikk rillekanten så lang at den går rundt hodet. Sy sammen, og plukk opp masker langs den ene kanten. Strikk luen så lang du måtte ønske. Sy sammen luen i toppen slik at den danner 4 "snipper"(se bildet)
Jeg har brukt "Limbo Mexico", et 100% ullgarn fra Schoeller Stahl, det er dette garnet som danner stripene og mønsteret i min lue. Jeg har brukt ca. 1 1/2 nøste a`50 gr og pinner 3 1/2.
Ha en fin dag!

28 July 2009

Slagbenken er på plass...

På søndag hentet jeg slagbenken, syns den passer så fint i kjøkkenkroken sammen med det nymalte kjøkkenbordet. Jeg hadde tenkt å trekke opp sitteplaten, men ser at stoffet på den er ganske ny, og etterson den også passer i fargene hos meg lar jeg den være slik den er. Vasket slagbenken veldig godt før jeg tok den i bruk. I går koste jeg meg "gluggihjel" i den hele dagen! Med pc'en på bordet, strikketøyet i hendene og pepsi max innenfor rekkevidde. Ute regnet det og Bertine var på besøk hos nabojentene. Og som dere ser på bildet koste "gamla"(pus) seg også...

I sommer har jeg som mål å bli ferdige med alle strikke og hekle UFO'ene mine, slik at jeg med god samvittighet kan starte på nye prosjekter til høsten. Jeg har handlet masse garn så jeg er godt forberedt til nye utfordringer. Bl. annet har jeg kjøpt noen nøster med Noro Silk Garden.
Men så var det disse ufo'ene da...
Her ser dere et Karius skjerf som endelig har blitt ferdig. Selv om jeg syns dette var et veldig kjedelig strikketøy så tror jeg at jeg må strikke flere, for det er både lekkert å se på og behagelig å ha rundt halsen.Men i går klarte jeg ikke å la være å starte på disse lekre knehøye strømpene..., har litt svak karakter når det gjelder nye prosjekter...*kremt*...
Helt siden jeg så de inne på bloggen til DilldallNina har jeg hatt lyst til å strikke dem, så da jeg endelig fikk boken i går MÅTTE jeg begynne på de med det samme.
Jeg strikker dem i Lerke fra Dalegarn, måtte ned i strikkepinner 2,5 for å få den rette strikkefastheten. Det blir veldig fast og fint så jeg er fornøyd med garnvalget.
Jeg er spent på om jeg får til hælene, jeg som knapt har strikket sokker tidligere. Her må jeg forholde meg til både engelsk oppskrift og spesielle hæler...

24 July 2009

"Sneak-peak" og Godnatt-engel...


Her er noen bilder fra mitt nyoppussede soverom. Har igjen noen små detaljer før jeg kan
si at det er helt ferdig. Derfor viser jeg bare bilder fra dette hjørnet....
Veggene er malt i fargen CHI, det samme er kisten og skapet også. Tidligere var det et blått vegg til vegg teppe på golvet, som var gyselig, da jeg fikk kastet ut det dukket dette flotte, rustikke golvet opp. Det er ganske slitt, men jeg liker det veldig godt sånn som det er nå.
Oppe på skapet ligger noen av teppene mine, jeg elsker tepper. På skapdørene henger gamle mamelukker med brodert monogram på, og en gammeldags bh.
Fugleburet er kjøpt på salg på Neste Stopp. Det skal ikke stå der, det er bare plassert der i forbindelse med fotogaferingen. Det skal stå oppe på en kommode et annet sted i soverommet.



Er ikke denne godnatt-engelen nydelig?
Jeg vant den i en blog-candy på bloggen til Tinos, og i dag lå den i postkassen og ventet på meg da jeg kom hjem fra jobb. Den er så flott, og passer så perfekt på mitt "nye" soverom.

God helg!

21 July 2009

Et hekleteppe blir til...

Siste halve året har jeg begynt på så mange forskjellige hekletepper i bestemorsruter, det er neste så jeg har mistet overtsikten.
Jeg har heklet en rute eller to i en fargekombinasjon eller et mønster, så har jeg sett et spennende teppe eller mønter på en eller annen blogg, så har jeg sporet fullstendig av og begynnt på et nytt, i en ny fargekombinasjon. Etterhvert har bunken med halvferdig lapper vokst. Fikk plutselig den glupe ideen om å lage et teppe av de forskjellige rutene jeg har heklet, uansett farger og mønster. Så i dag la jeg dem utover for å se om det gikk an å lage noe av de tilsammen. Her kan dere se resultatet. Jeg tror det kan bli et morsomt og fargerikt teppe... :O)
Mangler fortsatt både store og små ruter, men nå ser det u til at det blir et nytt teppe på meg også i løpet av høsten... :O)
xoxo

19 July 2009

En heklet pute er helt ferdig...

Siste dagen med ferie i første omgang. I morgen skal jeg på jobb igjen.

Et nitrist vær i dag har fått meg til å pusle inne. Jeg har ikke bare koset meg, har også gjort litt fornuftige ting. Har bl. annet malt siste strøket på kjøkknbordet og hjerteskapet mitt, har ryddet ut av soverommet slik at det er klar for maling. Jeg har også vasket storvask på badet, så nå er det så det skinner der inne.

I nærheten av her jeg bor er det en låve som selger gamle møbler og antikviteter. Var der en liten tur idag, fikk jammen kjøpt meg en tallerkenhylle. Den er knallgrønn, så den skal males før den blir hengt opp. Den skal henges på veggen i barneromt og fylles med barnebøker.

Kjøpte meg også en gammel bierdermeyer slagbenk, men den får jeg ikke hentet før neste søndag.... Den er så utrolig fin, det eneste jeg skal gjøre med den er å trekke om setet. Disse gamle meieriboksene har jeg fått av pappa.
De skal få komme til heder og ære igjen. Den ene har jeg tenkt å ha stearinlys i og den skal stå oppe på hjerteskapet. Vet ikke helt hva jeg skal bruke de andre to til, forslag mottas med takk... :-)

For en tid tilbake heklet jeg frontstykker til 3 puter, i dag har jeg endelig fått montert den ene. Har brukt en gammel genser til bakstykket. Har heklet en kant og hemper i bomullsgarn, montert fargerike knapper som lukning...

De oldemorsrutene dere ser under puten er ruter til et teppe som jeg prøver å hekle litt på hver dag.

Ønsker alle en superduper uke... :O)

14 July 2009

Skjærgårdsvogna...

Nå har jeg allerede startet på min tredje ferieuke!
Tiden går så alt for fort når man har ferie. Vi har vært bortreist ca. 2 uker, men denne uken skal vi feriere her hjemme, deilig å være litt hjemme også. Ikke minst kose seg med litt hobbyrelaterte ting om kvelden. Har ikke fått gjort så mye på den fronten tidligere i ferien, men nå har jeg funnet frem alle halvferdige prosjekter fra vinteren/våren, målet er å bli ferdig med alt før høsten kommer. Noen av prosjektene er ganske raske å bli ferdig med, kun noen trådender som må festes, mens andre trenger endel stikking før de kan kalles ferdig.

Var litt uheldig i ferien, både mobilen og mitt digitale kompaktkamera tok kvelden...*sukk*
Ny mobil har jeg allerede anskaffet meg, men jeg venter på at de skal få inn igjen det kameraet jeg har lyst på, som forøvrig er en Canon Ixus IS95. De trodde det skulle komme inn igjen i dag!
Krysser fingrene... :O)
Må bare vise dere noen bilder av en kjempeflott SKJÆRGÅRDSVOGN!
NB: Bildene er tatt av Eva Kylland, og er fra denne bloggen.
Jeg har egentlig aldri vært noen fan av campingferie, selv om mamma og pappa har fartet rundt i campingvogn/campingbil siden jeg var en neve stor. Jeg ville at de skulle invistere i en hytte istedet, men ferie for dem var å reise til nye steder, derfor var hytte aldri noe valg for dem.
I fjor sommer kom jeg over disse bildene, av en vogn de hadde valgt å kalle Skjærgårdsvognen. Den var pusset opp i I New England stil, jeg ble helfrelst fra første blikk på bildenen, jeg fikk plutselig et brennende ønske om å kjøpe meg en campingvogn jeg også. I en periode i fjor høst sjekket jeg finn.no hver dag, for å se om jeg fant en gammel, velholdt vogn som ikke kostet for mye. Men det ble aldri noe kjøp da, like greit ettersom samlivbruddet kom like etterpå.

Men jeg har ikke lagt ideen helt på is. Så kjekt det hadde vært å ha en koselig vogn som kunne stå fast på et sted i sommermånedene, fortrinnsvis et sted i skjærgården...

Her er et bilder fra uteplassen, kjempekoselig... :O)

Hvis du vil se flere bilder, klikk her, så kommer du direkte til bloggen.

11 July 2009

Pay it forward...

For noen dager siden var jeg inne på bloggen til frk. badegakk, der meldt jeg meg på PAY IT FORWARD. Enkelt fortalt så går det utpå at man selv får en gave fra den man melder seg på hos, i tillegg forplikter man seg til å sende en gave til de tre første som melder seg på hos deg, og gaven må sendes innen et år

Hvis det er noen som ønsker å motta en hjemmelaget gave fra meg så er det bare "rope" ut. De tre første som legger igjen kommentar om at de ønsker å delta i PIF får en hjemmelaget gave.., forhåpentligvis raskere enn ett år... :O)

Du må oppfylle 3 krav for å være med:
1. Du må ha egen blogg, så alle kan se hva du sender og hva du får.

2. Du må ha lyst til å glede andre.

3. Du må sende dine egne 3 gaver avgårde innen de neste 365 dagene.


I mangel på et relatert bilde poster jeg et av Bertine tatt på Lilleputthammer forrige søndag!

Håper det er noen som har lyst til å delta i PIF, og motta en gave fra meg!