28 June 2009

Jeg maler...

Nå har min sommerferie startet...
Kjempedeilig......, sjøl om jeg har "jobbet" hele helgen. Jeg har nemlig malt, malt og malt.
Har malt ferdig første strøket på alt som har med verandaen å gjøre; taket, innvendig og utvendig rekkverk, trappen m.m

Når det er så varmt som det har vært i helgen har det ikke gått så fort. Koser meg veldig når jeg kan slenge meg ned i kurvstolen, lytte til P4, drikke Pepsi Max og høre at blomstene gror...

Bare et bilde for å vise hvor flink jeg har vært til å svinge malekosten og samtidig vise frem det flotte fugleburet mitt...

Jeg har også malt første strøket(bildet er tatt før jeg begynte å male) på kjøkkenbordet mitt..., det har vært trehvitt lenge nok nå! Fargen jeg maler er selvfølglig hvit..... :O):O):O)
På veggen kan dere se hyllen som pappa har snekret til meg. Jeg har kjøpty zink-kroker som skal monteres på den nederste listen. Liftgardinene skal byttes ut..., det er en del av forvandlingen til hvitt/blått kjøkken..
Jeg tror jeg kommer til å være en dårlig blogger i ferien...., men jeg kommer sterkere tilbake... :O)
Benytter sjansen til å ønske alle mine cybrvenner en STRÅLENDE GOD SOMMER..

23 June 2009

Min lille sommerfugl...

Jeg syns det er veldig gøy med ansiktsmaling, så det hender jeg finner frem malingen og maler Bertine og venninnene hennes i ansiktet. En dag hver sommer tar jeg med ansiktsmalingen i barnehagen hvor jeg jobber og maler barna. Det bruker å være veldig populært.

En dag vi hadde litt god tid malte jeg denne sommerfuglen i ansiktet til Bertine før vi dro til hver vår barnehage. Det var så mange av barna i barnehagen hennes som hadde lyst til at jeg skulle male de også, så jeg lovte at jeg skulle komme og gjøre det. Det ble bestemt at jeg skulle komme på fredag, ettersom det er den dagen jeg kan. Samtidlig blir dette siste dagen før ferien for både Bertine og meg. Jeg skjønner at de gleder seg veldig, for hver gang jeg bringer og henter er alle barna så ivrige på hvor mange dager det er igjen til jeg skal komme, om jeg kan male alt mulig, om de kan få en gitar, eller kanskje en hest i ansiktet. Barn er så utrolig morsomme, og de sier de morsomste tingene du kan tenke deg....
Ha en strålende tirsdag!

22 June 2009

Blått er flott...

Jeg så denne artikkelen i "Vakre hjem & interiør" og ble så "forelsket" i disse bildene. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett på de i helgen.

Så nå har jeg bestemt meg for at blått skal bli en "rød" tråd i vårt hjem.

Selvfølgelig skal alle vegger fortsette å være lyse, men tekstiler og andre ting skal etterhvert skifte farge. Dette kan selvfølgelig ta litt tid, det må gå i det tempoet lommeboken og tiden gir meg til rådighet. Mange detaljer har jeg tenkt å lage selv; sy, hekle, strikke og male.

Helgen har gått med til utendørsaktiviteter som maling av hus og forefallendt arbeid i hagen. Men..., jeg har da så vidt fått begynnt med et hekleteppe, granny squares, i blåtoner....(alle de andre jeg har begynnt på er kun prøvelapper....) Prøver å henge meg på "En bestemor om dagen" igjen...
Beklager at bildene fra artikklen står på høykant, blogspot nekter å ha de liggende...grrr... blir så lei av "primadonna- nykkene"..
Nå må jeg "hurry up", skal være på jobb til 08.00, sharp....., ha en strålende mandag!

18 June 2009

Takk for gode råd!

Forrige innlegget ble mer frustrerende enn jeg i utgangspunktet haddde tenkt. Det kan være slitsomt å ha store hage, men jeg er utrolig glad og takknemlig for den. Hagen, størrelsen på den og ikke minst den idylliske beliggenheten var faktiskt en medvirkende årsak til at vi kjøpte huset i sin tid.
Jeg er også så heldig å ha en stor sitteklipper, så plenklippingen går unna på litt over en time. Må bare passe på at gresset ikke rekker å vokse seg for langt mellom hver gang jeg klipper. Har også vært en tur på hagesenteret å kjøpt meg en god hagesaks(til kvister) og en kantklipper. Alt er så mye bedre når man har utstyret i orden!
Takk for alle de gode rådene, jeg satte stor pris på dem og de fikk meg til å tenke litt annerledes. Dugnad hadde jeg faktisk tenkt på selv også, men bare så vidt lekt med tanken. Etter råd fra dere har jeg bestemt meg for å invitere familien min på dugnad. Legger den til etter ferien en gang i august, for da ser jeg hva jeg ikke har fått gjort selv og da har kanskje flest mulig tid til å komme. Håper de ikke syns det er frekt, de fleste har jo eget hus med hage og sikkert nok å gjøre der.
Et annet godt råd jeg fikk var å starte nærmest huset og jobb meg utover. Det rådet likte jeg veldig godt. Nå har jeg startet med å luke bedene som ligger langs huset og ved inngangspartiet. Jeg har også røsket opp brenneslen som har fått vokse litt vilt hitill i sommer, samt klippet gresset som vokser helt inntil trærne og som ikke er så lett å få tatt med klipperen. Når man gjør det sånn blir det ikke fullt så uoverkommelig.... :O)
Ett tredje godt råd jeg fikk var å ta litt hver dag, litt i farten liksom. Så nå plukker jeg ugress/rensker opp hver ettermiddag, 10 minutter her og en halvtime der hjelper faktisk mye. Hvis det er en dag jeg ikke rekker det, eller ikke gidder så har jeg ikke dårlig samvittighet, for det er viktig at det skal være lystbetont.
Jeg ser mye lysere på oppgaven nå..., så takk igjen for de gode rådene...
Et lite bilde av "snuppelure" og den flotte blomsterbuketten vi plukket langs veikanten i går kveld. Det er så koselig med alle lupinene som vokser vilt i grøftekanten.
Ønsker dere alle en fin sommerdag!

16 June 2009

Frustrerende hagevandring!

Skulle ønske jeg hadde hatt råd til å engasjere en hagearkitekt til å designe og anlegge ny hage her vi bor. Ønsker meg veldig en lettstelt hage med prydbusker, robuste stauder og roser. Ville selvfølgelig beholdt epletrærne, morelltreet(som gir fantastiske søte og gode bær) og de andre trærne på eiendommen. Jeg ville også ha ønske meg hellelagt stier i hagen og frem til huset, og ikke minst ville jeg hatt en ny plen. Plenen i dag er overgrodd av mose.

Men det blir nok med drømmen...

Vanligvis syns hagearbeid er moro, men nå føler jeg at oppgaven har vokst meg over hodet. Har en 3 mål tomt som stort sett består av plen. Bare det å klippe den hver uke tar ganske mye tid. Ettersom vi ikke bodde her i fjor sommer, og ikke gjorde noe annet enn å klippe plenen, er staudebedene nedgrodd av ugress og mose. For 2 år siden bygde vi på, rundt nybygget er det ikke ordentlig planert/sådd til ennå. Å være helt alene om alt dette som skal gjøres, tar mer fritid en jeg egentlig har lyst til å bruke på det. Derfor er mine bed fortsatt helt overgrodd av ugress, og lysten til å gyve løs på alt som må gjøres har blitt (nesten) borte. Vet ikke hvor jeg skal starte engang....

Her er bilde av huset tatt fra nord/øst. Som man kan se på bildet er det mange trær på eiendommen og det liker jeg godt.

Akkurat denne delen av hagen er jeg fornøyd med. Det er to store lønnetrær og halvveis rundt de er det plantet forskjellige typer Iris, dagslije og andre kraftige stauder. Her er det lite ugress.

I bakgrunnen ser man tørkestatativet og sjulet.

Nærbilde av Sibir Iris'en som nå står i blomst!
Dette bildet er tatt i eplehagen. Hvor det står 3 epletrær. Hadde opprinnelig fem stk, men de to andre måtte tas da vi bygde på huset. I bakgrunnen kan du se den forvokste granhekken som står på tomtegrensen. På baksiden av den beiter det kuer.

Nærbilde av morelltreet vårt... Har de søtest bærene du kan tenke deg!

Dette bildet er tatt fra eplehagen.

Huset ble opprinnelig bygd i 1954, men renovert med nye vinduer i 1984. Vi bygget på nytt bad, ny gang, utvidet kjøkkenet og ny veranda i 2007. Men ble ikke helt ferdig med maleing og planering ute. Derfor har jeg også en ganske stor malejobb foran meg. Må få malt ferdig huset i løpet av sommren, hele huset må ha 1 strøk til, deler av huset samt alle vinduer og veranda må ha to strøk.

Nederst på tomten er innkjøringen til huset, her ligger sjulet og garasjen.

Rabarbra står frodig ved siden av sjulet..., tror den må være fra da huset ble bygget.




Staudebed som er nedgrodd av mose og ugress...

En stor og kraftig skogskjegg...

Nok et staudebed som er nesten kvelt av alt ugresset...

Dette var dagens lille frustrasjon...

13 June 2009

Laura Ashley hagehansker selges


I går kjøpte jeg meg LAURA ASHLEY GARDEN GLOVES.

Desverre er de litt for små til meg, så jeg har tenkt å bytte de til en større størrelse på mandag. Men hvis det er noen av dere som har lyst til å kjøpe de, så kan dere kjøpe de til den prisen jeg betalte (189.-) Så betaler jeg porto. Størrelsen er medium
Hvis ingen melder sin interesse før mandag morgen, bytter jeg de bare.


Ha en fin hagedag!






11 June 2009

Heklet veske til min storesøster...


Denne vesken er en gave til min storesøster. Planen var at den skulle være ferdig til 3. juni men det ble den av ulike årsaker ikke. Har montert den i dag.
Har ikke fulgt noen bestemt oppskrift, heklet mest etter eget hode. Jeg syns stroppene ble litt for lange, får høre med søstern før jeg eventuelt gjør de kortere.
Vesken er heklet i Bomullsport fra Gjestdal.
Her er min lille modell, med vesken hengende over skulderen og nabojenta bak ryggen. Nabojenta ville ikke være med på bildet, men man kan skimte beina hennes mellom beina til Bertine.

I går kveld fikk jeg så lyst til å strikke, har ikke gjort det på flere måneder, det har gått mest i hekling. Så jeg begynnte på en lue(av alle ting....) som jeg har sett utstilt hos Mauds garn på Skedsmokorset. Det fantes ingen oppskrift på den, for den var så lett å huske mønsteret på sa de i butikken, de bare forklarte meg hvordan.....
Skal strikke mer på den i kveld, mens jeg sitter å ser på Criminal Minds.
God kveld!

10 June 2009

Flower Basket shawl


Det begynner å bli en stund siden jeg strikket dette sjalet, men jeg har hverken tatt bilde eller blogget det tidligere. Begynte egentlig på ett grått et, men så ble det liggende ganske lenge uten at jeg fikk gjort noe på det og da var det ikke så lett å ta det igjen midt i...., så i sinne ble det rekt opp... :O(
Men jeg strikket ett i rosa tonere i stedet, i det tynne(8/1)Evilla kunstgarnet. Ble veldig fornøyd med det, men har ikke funnet noen anledning til å bruke det ennå.
God kveld!

07 June 2009

Hjerteskap... :O)

For en tid tilbake viste Hulda frem et grønt hjerteskap hun hadde kjøpt. Jeg falt pladask for dette skapet, og noe senere spurte jeg pappa om han kunne lage noe tilsvarende til meg. Dagen før vi dro til syden kom pappa til oss for å hente kattene(som mamma og pappa skulle passe på men vi var på ferie)og da hadde han med seg skapet.
Jeg ble så utrolig glad, for det ble enda flottere en jeg hadde regnet med! Nå vet jeg fra før at pappa kan snekre, han har gjort det i en mannsalder, men han blir tross alt 80 år i augst og i tillegg har han revmatisme i fingrene. Takk, kjære pappa!

Jeg skal male skapet hvitt, jeg regner med at det blir stående på kjøkkenet for det passer så bra ved siden av kjøleskapet. Dere skal få se mer bilder etterhvert...

Pappa har også laget en hylle til meg, men den skal dere få se i et senere innlegg... :O)
Ønsker alle som kikker innom bloggen min en flott uke... :O)

Tilbake fra Mallorca...

Nå har vi kommet oss hjem fra ferie! Skulle gjerne vært der litt lengre, men det er veldig godt å komme hjem til Norge også.

Vi har hatt en fantastisk flott tur. Vi bodde på et veldig koselig leilighetshotell. Kjempestort. Det var 4 store bassenganlegg, hvor hvert basseng anlegg besto av tre bassenger. Et lite barnebasseng, et for litt større barn og et dypt basseng for ungdom og voksne. Vi holdt oss til det samme bassenget hele tiden, og Bertine var mer i vannet enn hun var på land. Hun ble også kjent med en norsk jente på samme alder som hun badet og lekte mye med.
I tilknytning til bassenget var det også en lunsjbar hvor vi stort set spiste lunsj hver dag. Friterte kyllingbiter med chips og tartar dressing..., nam-nam. Vi prøvde å få oss litt siesta hver dag. På kvelden var vi ute og spiste, shoppet og koste oss...


Hadde store planer omå få heklet der nede. Bl.annet skulle jeg gjøre ferdig vesken jeg hadde begynt på til søseren min, og som hun skulle få gebursdagen sin som vi feiret der nede. Men..., jeg heklet ikke en eneste maske. Leste desto mer i stedet.


Grudde litt for hjemturen, da jeg har litt flyskrekk, flyet som forsvant melom Rio og Paris, gjorde ikke akkurat den saken noe bedre heller. Grunnen til at jeg har litt flyskrekk er at jeg har vært med på to fryktelige flyturer tidligere. Første gangen var det jeg og ei venninne som hadde vært i syden, på vei hjem mistet vi trykket i kabinen. Flykapteienen tok flyet så hurtig ned(til en høyde hvor vi kunne puste) at det var flere passasjerere som sprengte trommehinner, flere blødde fra nese og ører. Andre gang var fra Evenes til Tromsø. Et forferdlig uvær, har aldri opplevd maken til turbulens, jeg trodde flyet skulle riste i filler. Alle måtte sitte fastspent, flyvertinnene også. Da vi endelig landet, sto både brannbiler og ambulanser klare på flystripen.
Men selv om jeg lider litt av flyskrekk så hindrer det meg heldigvis ikke fra å fly... :O)


Har lage en liten collage. Jeg har tatt 450 bilder i løpet av uken , så det var ikke enkelt å å skulle velge bare noen få. Noen av dere har etterlyst bilde av meg, så her kommer det et av Bertine og meg tatt foran vannfontenen som var like utenfor leiligheten vår. På bildet øverst i venstre hjørne har Bertine den kjolen jeg heklet for noen uker siden.


Nå gleder jeg meg til å surfe litt undt i "bloglandia"... :O)