31 August 2008

Forelsket i Noro Keryon...

Jeg er forelsket i Noro Keryon..., som er et utrolig, fantastisk og vidunderlig flott garn fra Japan....

Er ikke fargene nyyyyydelige?


Noro Keryon sokkegarn - nr. 180

Det er ikke mange ukene siden jeg første gang ble oppmerksom på dette garnet, og det var selvfølgelig via en strikkeblogg. Jeg ble nesten momentant betatt, og jeg googlet garnet. Men det tok likevel noen uker før jeg fikk somlet meg til å bestille det. Jeg har bestillt det via Pinnsvin Design, men jeg tror de også har det i Tjorven, en garnbutikk som ligger på Majorstuen. Men jeg er liksom ikke i Oslo hver dag...

Ihvertefall mottok jeg garnet i slutten av forrige uke og det var forelskelse med første blikk. Garnet er enda flottere en det inntrykk jeg fikk via nettet. Fargene er så utrolig strålende, når du ser på garnet i dagslys er det nesten så det skjærer deg i øynene.
Jeg bestillte kun en hespe på 100gr, det var såpass dyrt at jeg ville være sikker på at jeg likte det før jeg eventuellt kjøper mer. Men jeg kommer garantert til å kjøpe mye av Noro.


Jeg måtte øyeblikkelig begynne å strikke, måtte se hvordan det så når det ble strikket og hvordan det føltes å ha i hånden. Garnet er utrolig drygt, har snart strikket en vante og det synes nesten ikke på nøstet.

Mønsteret er et gratismønster fra Drops, det kan du finne her.


Selv om jeg nå har gitt bort masse restestoffer til Timotei som vant blog-candy'n, har jeg fortsatt litt igjen. I går begynte jeg å sy sammen noen reste stoffstrimler i sterke farger. Kan ikke helt huske hva jeg har sydd av dem tidligere, men noe er det da ettersom jeg hadde rester.... *teflonminne*....*blush*....

Hadde ingen formening om hva det skulle bli, "veien blir til mens man går" prinsippet.

Etterhvert lignet det mer og mer på en veske. Hadde jeg visst det da jeg begynnte hadde jeg nok sløyfet den sorte stripen midt på vesken ettersom jeg har det samme stoffet på kanten...., men sånn er det når man ikke har noen formening om hva man skal lage når man begynner på prosjektet.

Men den ble da grei som en "hjemmeveske", enten til oppbevaring av litt strikketøy eller Bertines leker.

xoxo
synnøve

Og vinneren er........

Nå har Bertine og jeg foretatt den høytidlige trekningen av min uhøytidlige blog-candy, og den heldige vinneren ble:


T i M O T E I...... Gratulerer!

Jeg trenger din adresse, slik at jeg får sendt det til deg. Send den gjerne på mail til meg: synaas@gmail.com

22 August 2008

Blog Candy... :-)



I dag har jeg ryddet frem stoffene mine, de har ligget nedpakket i sorte søppelsekker helt siden vi flyttet. Nå var det deilig å få de frem i lyset igjen, se og ta på dem...

Jeg sorterte stoffene etter farger, samtidlige som jeg plukket ut de stoffbitene jeg vil betegne som "rester"!
Jeg har bestemt meg for å gi de bort til en bloggvenn..., det kan bli deg.

Det er mange, mange stoffer..., noen er ikke så store, men andre har full bredde og har en bra lengde. Stoffene vil passe bra til applikasjoner og andre små quilteprosjekter.

For å være med i blogcandyen må du gjøre følgende:



1. Du må har en egen blog, og legge inn en post om min blogcandy i din blog.



2. Legge meg til din blogliste.



3. Kommentere denne posten, så jeg kan besøke din blog.



4. Du har frist til fredag 29.08.08 kl 21.00




19 August 2008

Ett av mine strikkeprosjekt...

Som så mange andre lærte jeg å strikke mens jeg bare var et barn/ungdom, og i mange år var jeg en trofast strikker av luer, votter og gensere. Men de siste 10 årene har jeg nesten ikke tatt i et strikketøy, før nå i det siste. Nå syns jeg det er så moro å strikke igjen, og jeg blir så inspirert av å "kikke innom" alle de flotte strikkebloggene, både norske og utenlandske.


Akkurat nå holder jeg på med en ulljakke til Bertine, Jeg mangler fortsatt ermer og hette på den, men da jeg er ferdig skal jeg prøve meg på noen latviske votter. Har blitt så utrolig inpirert av å surfe på bloggen til "med pinner", og der har jeg også funnet mønsteret på disse utrolig flotte vottene.

Ha en flott og kreativ dag!
xoxo

10 August 2008

Ca. 500 tråder er festet....


Haugen med trådender bare vokste og vokste....


Sånn så det ut før jeg begynte å feste ender....

Nå er jeg snart ferdig med hekleteppet i oldemorsruter. Jeg har brukt hele siste uken til å feste trådender, sånn ca 500 ender totalt, og målet har vært å feste ender på 2 ruter hver dag, og det målet har jeg faktisk klart. Har sydd rutene sammen idag, og.....


.... Bertine var klar til å ta det i bruk med det samme. Har nå fått "lurt" det fra henne, slik at jeg kan få heklet et par tre rader med sort garn rundt kanten.

xoxo

08 August 2008

Sukkersøtt - utfordring #1

Jeg syns det er kjempegøy at vi har fått vår egen utfordringsblogg for kortlagere, og i går laget jeg et kort til den aller første utfordringen. Oppgaven var som følgene:

1. hent inspirasjon fra blognavnet "sukkersøtt"
2. lag et kort som ikke er 15x15.. altså ikke kvadratisk.
3. Jeg vil se bruk av "charms"

Hvis du også har lyst til å delta eller vite mer om denne spennnede utfordringsbloggen, les her.

Her er mitt bidrag!



Det rosa papiret er fra K&Company, linjearket kommer fra Fancypants. Jeg har skrapet kantene før jeg har distresset og sydd søm rundt alle kantene.
Så har jeg sydd/limt på bånd i overgangen mellom papirene, men dette synes ikke så godt på bildene.
Blomsten er "selvlaget", hvordan jeg har gjort det kan du eventuelt lese mer om lengere ned i bloggen min. Swurlen og tekstrammen er grungeboard fra Tim Holtz, som jeg har malt med sort acrylmaling og pusset lett.
Charms'en er en liten nøkkel fra 7Gypsis, som blir holdt på plass av en kontorklemme.

Kortet er bundet sammen med "Bind it all"...




Ønsker alle som kikker innom en kreativ dag!

xoxo

07 August 2008

Vår lille Ronja Røverdatter...


Har laget en LO sterkt inspirert av en av mine favorittscrappere for tiden; Wilna.

Jeg har skrapet, krøllet og distresset kantene. jeg har sydd på symaskinen, malt med distress og sydd på bånd. Malt og pusset grunge-sommerfugler, som er festet med limputer.
Jeg har brukt håndskrift på både tittel og brødtekst.

Har lovet meg selv å bli flinkere til å skrive MYE på Lo'ene mine. Bilder sier mye, men de sier ikke alt. Og jeg ønsker å skrive historien "bak" bildene, eller bruke bilder for å illustrere historien.

Have a nice day!
xoxo

05 August 2008

Kort med "hjemmesnekra" blomster

Har laget to kort hvor jeg har brukt mange produkter fra Tim Holtz.



Dette kortet er 3x6, et format som er akkurat passe til disse stemplene fra Tim Holtz.
Blomsten har jeg snekret sammen av filt blomst, primablomster, zigzag bånd, bånd og det hele er sydd sammen med en sort knapp.
Stempeltrykket er distresset med Distress Inc før jeg har brettet og skrapt kantene med saks for å få en litt vintage stil. Så er alle kantene distresset med brunt.
De forskjellige lagene er festet med limputer.



Grungeboarden er først malt med sort acrylmaling før den er pusset med sandpapir for å få frem strukturen som er i den.



Dette kortet er også laget med stempler og grungeboard fra Tim Holtz. Hjemmesnekra blomst som er laget av store primablomster, bånd og en påsydd knapp som holder det hele sammen.



Denne nøkkelen er også malt med sort acrylmaling før den er pusset for å få en slitt look... :-)

Lappeteppe i sort/hvitt

For noen dager siden så jeg ett quiltet teppe i sort/hvitt. Hadde så utrolig lyst til å kjøpe det, men så visste jeg at jeg hadde ganske mange stoffer i sort/hvit så jeg bestemte meg for å sy ett(eller to) i stedet.
I tilegg var jeg med på en swap for noen år siden, og fikk da mange forskjellige mønstrete 6x6 inch lapper i ovenfornevnte farge som jeg nå kan bruke til dette teppet.



Jeg syr mønster etter eget hode, men vet så cirka hvordan det skal se ut når det blir ferdig.
På de hvite kvadratene syr jeg en kant i sort, og på de sorte kvadratene syr jeg en hvit kant. Skal også ha noen andre type mønster/sammensying langs kantene.

Vi skal snart pusse opp soverommet vårt og da vil teppene passe bra der, for planen er å sy to like - litt mindre - i stedet for ett stort.